سرکه برنج از برنج تخمیر شده به جای انگور یا سیب تخمیر شده که در طبخ غربی رایج است ، بدست می آید و هزاران سال است که در شرق آسیا استفاده می شوند. سرکه برنج سفید ژاپنی ( سرکه سوشی ) ۵۰۰ میل جزء مواد کاربردی درون آشپزخانه ها است. قندهای موجود در برنج به مرور زمان به الکل (شراب برنج) تبدیل شده و سپس از طریق فرایند تخمیر دوم مملو از باکتری ، به اسیدی تبدیل می شوند که به عنوان سرکه می شناسیم. سرکه های برنج بسته به نوع آنها به رنگ های مختلف از شفاف تا سیاه تیره ، زرد روشن یا حتی قرمز در جهان موجود می باشند.این سرکه با طعم خاصی که دارد به عنوان یک طعم دهنده در غذاهای آسیایی بویژه غذاهای کره ای و ژاپنی استفاده می شود و به دلیل طعم منحصر به فرد می توان با آن غذایی با طعم و مزه جدید درست کند زیرا عطر و طعم شیرینی دارد.