علاقه مندی ها
کپی لینک
زعفران نگین باید بدون هیچ دم و سفیدی باشد و سه شاخه (کلاله) از هم جدا باشد و دارای فرخوردگی نباشد. به عبارت ساده تر،اصولا به زعفرانی نگین میگویند که موقع پاک کردن آن سه کلاله زعفران از قسمت ریشه و قسمت نارنجی رنگ (بوری) کاملا جدا شود و هیچ گونه رنگی چز رنگ قرمز در ان نباشد.
زعفران تا زمانی که در گل زعفران وجود دارد، مرطوب است و این زعفران، زعفرانی نیست که قابل استفاده باشد. به همین دلیل این زعفران ها نیاز دارند تا پس از جدا شدن از گل زعفران، خشک شوند. روشهای مختلفی وجود دارد تا بتوان زعفران را خشک کرد، دستی و ماشینی. اگر زعفرانی به صورت دستی خشک شود، از آنجایی که این فرایند کاملا دستی انجام می شود، به احتمال خیلی زیاد، شاخه زعفران کاملا صاف نبوده و فرخوردگی های مختلفی در آن دیده می شود. به همین دلیل سعی می کنند تا از ماشین و دستگاه، برای خشک کردن زعفران استفاده کنند. زعفرانی که با دستگاه خشک شود، زعفران صاف تر و خوشگل تری به حساب می آید که به آن نگین اتویی می گویند.