علاقه مندی ها
کپی لینک
گردو یکی از انواع مغزها است که شکلی شبیه به مغز دارد و سرشار از پروتئین، آنتیاکسیدانها، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است. از جمله خواص گردو میتوانیم به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود عملکرد مغز، تقویت سلامت قلب و کاهش التهاب اشاره کنیم. در این مقاله از دیجیکالا مگ تصمیم گرفتیم ارزش غذایی و خواص گردو را بررسی کنیم. فواید متنوع گردو برای سلامتی بدن شما را قانع میکنند این مغز مقوی را بیشتر در رژیم غذایی خود مصرف کنید.
گردو محصولی از درختی به همین اسم هست، که دو نیمکره مشابه داره. مغز این گیاه درون دو تا پوسته قرار داره. یکی پوستهی سخت و دیگری هم پوستهی گوشتیِ سبزرنگ. جالب هست که بدونید منشاء درخت گردو در سراسر جهان، ایران هست و به همین خاطر اون رو تحت عنوان «Persian Walnut» میشناسن. بزرگترین تولیدکنندههای گردو در سراسر جهان هم ایران، چین، ایالات متحده، اوکراین، ترکیه و ...هستنن. معروفترین گردو در ایران هم مربوط به شهر «تویسرکان» میباشد. شما عزیزان می توانید برای خرید گردو به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.
اگر گردویی که میخرید تازه و باکیفیت باشد یک خوبی دارد و آن هم این است که هر بار به قدر نیازتان مغز گردو را جدا میکنید و همیشه مغز گردو تازه خواهید داشت. لازم به یادآوری است که گردو با پوست خود دو نوع است : گردو با پوست سبز و گردو با پوست چوبی (قهوهای)
گردو در میان تمام آجیل ها، منحصر به فرد است؛ زیرا انبار آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنولها، کاروتنوئیدها، ویتامین E و… است که از التهاب جلوگیری نموده و برای بدن ایمنی ایجاد میکند.
گردو، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند اسید لینولئیک، اسیدآلفا لینولنیک(ALA) و اسیدهای آراشیدونیک است. به غیر از این مواد مغذی ارزشمند، گردو سرشار از ویتامین B کمپلکس، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، منگنز، مس و غیره است. بر اساس مطالعات انجام شده، یک رژیم غذایی حاوی گردو 100 گرمی شامل موارد زیر است:
افرادی که وارد دوره میانسالی شدهاند، ممکن است به دلیل فرآیند پیری نتوانند مانند سابق عملکرد پر قدرتی داشته باشند. گردو از آن دسته مواد غذایی است که به کمک این افراد میآید. از آنجا که این میوه سرشار از فیبر، انرژی، مواد معدنی، ویتامین و مواد مورد نیاز بدن است. باید در رژیم غذایی میان سالان قرار گیرد تا بتوانند انرژی از دست رفته خود را بازیابی کنند. با یک رژیم غذایی سالم و دارای گردو، عملکرد ذهنی و فیزیکی این افراد بهبود خواهد داشت.
یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالاست. به همین دلیل تاثیر مواد غذایی گوناگون بر کاهش و کنترل آن همواره مورد توجه محققین قرار گرفته است. در مورد عملکرد فواید گردو، بر کاستن فشار خون نیز مطالعاتی انجام شده که نشان میدهند این ماده غذایی تاثیر کمی بر کاستن میزان کلسترول دارد. با این حال در این مورد، کاهش هرچقدر کم و ناچیز باشد، اثر مهمی بر سلامت قلب و پیشگیری از سکته دارد. به همین دلیل میتوان این ماده غذایی را برای کنترل فشار خون نیز توصیه کرد.
در نگاه اول گردو، ماده غذایی پرکالری به نظر میرسد و این کاملا درست است. با این حال خواص گردو، به لحاظ غنی بودن از مواد مورد نیاز به قدری بالاست که مصرف این کالری میتواند به صرفه باشد. همین کفایت ارزش غذایی منجربه ایجاد احساس سیری در مصرف کننده میشود تا مانع از احساس نیاز او به مصرف غذای بیشتر و غذاهای پرکالری گردد.
وجود ویتامین هایی چون E و B در مغز گردو باعث شده است نگهداری از لطافت پوست و عدم ایجاد چین و چروک بر روی آن، از مهم ترین فواید گردو؛ به حساب آید. انواع امگاهای مختلف موجود در مغز گردو نیز مانع از ریزش موها شده و در بالا بردن کیفیت تار موی شما نیز مؤثر است. بنابراین شاید مصرف چند عدد مغز گردو در یک روز، به صرفه تر از خریدن انواع کرم های صورت و شامپوهای تقویتی گران قیمت باشد.
حال که با بسیاری از مهم ترین موارد مربوط به خواص گردو؛ آشنا شدید، به طور کلی به انواع ویتامین ها و مواد معدنی که در مغز گردو وجود دارد اشاره می کنیم تا شاید بتوانید با توجه به آن ها، خیلی از خواص دیگری که می توان برای مغز گردو در نظر گرفت و ما در این جا به دلیل محدودیت زمانی به آن اشاره نکردیم را، پیش بینی کنید.
مس، اسید فولیک، فسفر، ویتامین B6، منگز و ویتامین E از جمله مهم ترین مواد معدنی یافته شده در مغز گردو هستند که هر کدام از آن ها و یا ترکیبشان با هم می تواند مجموعه ای از خواص گردو را تعریف کنند.
فصل پاییز زمان رسیدن و چیدن گردوهاست. زمانی که گردوها از درخت چیده میشوند، دارای یک پوسته سبزرنگ در اطراف خود هستند. بسیار مهم است که این پوسته حداکثر تا یک هفته بعد از چیده شدن گردو از درخت، از آن جدا شود در غیر این صورت مغز داخلی گردو میسوزد و رنگش تیره میشود؛ با این اتفاق طعم و کیفیت گردو به میزان زیادی کاهش مییابد.
در زیر این پوسته سبزرنگ، یک پوسته چوبی قهوهای قرار دارد. بعد از اینکه پوسته سبز از گردو جدا شد، لازم است حتما گردوها به خوبی خشک شوند در غیر این صورت در مدت کوتاهی مغز داخلی آنها جمع میشود و کیفیت و طعم آن تغییر میکند. اگر گردو بعد از جدا شدن پوست سبز از آن، به خوبی خشک شود و در مکان خشک و خنک و به دور از رطوبت نگهداری شود، این پوست چوبی باعث میشود که گردو به مدت طولانی تازه و باکیفیت بماند. در مقابل اگر گردو به خوبی خشک نشده و در محیط مرطوب و گرم نگهداری شود، بعد از مدتی مغز داخلی آن خراب میشود.
قیمت گردو با پوست چوبی به تازگی گردو، میزان پر کردن مغز، راحت جدا شدن مغز، نازکی پوست گردو و.. بستگی دارد. اما به طور کلی قیمت گردو با پوست چوبی از قیمت مغز گردو ارزانتر و از قیمت گردو با پوست سبز گرانتراست.
گردو با پوست سبز هم طرفداران خاص خودش را دارد. این محصول در از اواسط شهریور ماه تا اواخر مهرماه (در زمان برداشت محصول) پیدا می شود. اغلب افرادی که این گردو رو خریداری میکنند هدفشان مصرف گردو تازه و نوبرانه است. پوست کاغذی به مشتریان خود توصیه میکند به اندازه مصرف کوتاه مدت خود از این محصول سفارش دهند، چون باید بسیار مواظب مغز گردوها باشند تا خراب نشود و اگر پوست سبز را از گردو جدا نکنند مغز گردو آسیب میبیند و قابل استفاده نیست.
در بین مردم و بازار گردوی پوست کاغذی به گردویی گفته میشود که وقتی دو عدد گردو را بر روی هم گذاشته و با دست فشار دهید بشکند، اما به چنین گردوهایی باغ دارها کول کاغذی نمیگویند بلکه به گردویی گفته میشود که وقتی یک گردو بین انگشت اشاره و شست دست گذاشته شود با یک فشار کوچک کول آن(پوست چوبی گردو) شکسته شود. مقدار برداشت از چنین گردویی به نسبت گردوهای دیگر کم است و به دلیل پوست نازکشان قبل از برداشت خوراک کلاغ و پرندگان دیگر می شود؛ برای همین گردوی پوست کاغذی واقعی کمیاب و تقریبا نایاب است.
قیمت گردو با پوست ۱۴۰۲ از مغز گردو ارزانتر است چون پس از خرید نیاز به یک مرحله کار اضافه برای خارج کردن مغز دارد و در نهایت از هر ۲ تا ۲٫۵ کیلو مغز گردو حدود یک کیلو مغز گردو به دست میآید.
خرید گردو با پوست ۱۴۰۲ با پوست کمی ریسکی است زیرا ممکن است کیفیت همه گردو ها یکسان نباشد، مغز گردو داخلش خراب یا سوزنی باشد، گردوها پوک باشد یا بار سال قبل قاطی بار امسال شده باشد. اگر گردویی که میخرید تازه و باکیفیت باشد یک خوبی دارد و آن هم این است که هر بار به قدر نیازتان مغز گردو را جدا میکنید و همیشه مغز گردو تازه خواهید داشت. لازم به یادآوری است که گردو با پوست خود دو نوع است : گردو با پوست سبز و گردو با پوست چوبی ( قهوهای)