سس ماهی تای در اصل یک نوع سس چینی میباشد که از زمان های بسیار دور در چین به عنوان طعم دهنده ای بینظیر از آن استفاده میشده است اما این سس طی سالهای بعدی به مالزی رسید و از آنجا به انگلستان راه یافت. سویا سس یکی از ترکیبات اصلی این سس میباشد که با تغییراتی که هر کشور و با هر سلیقه ای بر روی این سس انجام داه اما سویا سس همچنان در ترکیبات آن باقیست. این سس بیشتر برای طبخ و سرو همراه با غذا استفاده میشود و طعمی بینظیر دارد که اگر فقط یک بار مقداری از آن را بچشید از مزه فوق العاده آن سیر نخواهید شد. این سس میتواند به خوبی بوی بد ضحم مرغ و ماهی را از بین ببرد و اگر گوشت قرمز را با آن مرینیت کنید میتواند در تردی و طعم عالی استیک پخته شده بسیار موثر باشد. سس ماهی تای یکی از خوش طعم ترین چاشنی های غذا به حساب می آید که اختصاصی برای طبخ و سرو ماهی و میگو و کلا غذاهای دریایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این سس بسیار خوشمزه کمی شور مزه میباشد و بهتر است زمانی که میخواهید از آن به عنوان چاشنی و یا برای داخل غذا استفاده کنید بهتر است که حواستان به میزان نمکی که در داخل غذا استفاده میکنید باشد که غذا بیش از حد شور نشود.