سویا سس یا سس سویا مادهی طعمدهندهای است که از سویا و گندم تخمیرشده بهدست میآید. این ماده از چین آمده و بیش از 1000 سال است که از آن در پختوپز استفاده میشود. امروزه سویا سس یکی از معروفترین محصولات سویا در سرتاسر دنیاست. سویا سس روسی Pearl River Bridge، طعم دهنده عالی برای گوشت، غذاهای دریایی و غذاهای گیاهی است. استفاده گسترده به عنوان بخشی از سس پایه و یا هنگام سرخ کردن، لعاب دادن و مارینیت کردن کباب و استیک دارد.
سویا سس ها به دلیل نحوه عمل آوری و مقدار نمک استفاده شده در آن ها انواع متفاوتی دارند.
سرآشپزهای چینی معمولاً بسته به میزان رنگ یا طعمی که می خواهند سس به غذا منتقل کند،
سویا سس را “لایت” (روشن) یا “دارک” (تیره) انتخاب می کنند. سویا سسهای لایت (روشن) حاوی نمک کمتری هستند.