فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا

فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا

ادویه فلفل سیاه یکی از ادویه‌های پرکاربرد در سراسر جهان است که طعم تندی دارد و بوی مطبوعی به غذا می‌دهد. در اغلب غذاهایی که مواد اولیه آن گوشت، مرغ یا ماهی است از فلفل سیاه استفاده می‌کنند. این فلفل، دانه‌های کوچک سیاه رنگی است که موجب بهبود عطر و طعم غذا می‌شود. فلفل سیاه برای حفظ سلامت بدن و کمک به بهبود بیماری‌ها مفید است. در این مقاله با فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا بیشتر آشنا می شویم.

تا انتهای این مطلب از فروشگاه اینترنتی موراتوس همراه ما باشید.

 

 فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا

استفاده از فلفل سیاه در طول تاریخ رواج داشته و حتی در یونان باستان به عنوان ادویه‌ای ارزشمند شناخته می‌شد که از آن به عنوان هدیه نیز استفاده می‌کردند. این ادویه از گیاه فلفل به دست می‌آید که گیاهی بالارونده است و دانه‌هایی به صورت خوشه‌ای دارد. این دانه‌ها پس از خشک و آسیاب شدن به پودر فلفل سیاه تبدیل می‌شوند. گیاه فلفل سیاه، بومی جنوب هند است و امروزه در نقاط مختلف جهان کشت شده و از محصول آن استفاده می‌کنند.

این ادویه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مانند ویتامین A، C و K، پتاسیم، منیزیم و آهن است. فلفل سیاه به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی، فواید سلامتی متعددی دارد. به همین دلیل نیز مصرف آن توسط متخصصان بسیاری توصیه می‌شود.

 

 فلفل سیاه ادویه ای با خواص دارویی و ارزش غذایی بسیار بالا

 

خواص فلفل سیاه در طب سنتی

متخصصان طب سنتی بر این باورند که فلفل سیاه خواص و مزایای بسیاری دارد. مهم‌ترین خواص فلفل سیاه در طب سنتی به عبارت زیر است:

 

  • بهبود باروری در مردان

فلفل نقش مهمی در بهبود باروری مردان ایفا می‌کند. فلفل به دلیل دارا بودن روی و منیزیم دو ماده معدنی حیاتی برای هورمون‌های جنسی مردانه باعث افزایش سطح تستوسترون می‌شود. همچنین تعداد اسپرم و غلظت آن را افزایش می‌دهد. روی موجود در فلفل به رشد و حرکت اسپرم نیز کمک می‌کند.

 

  • کمک به ترک سیگار با مصرف فلفل سیاه

کمک به ترک سیگار یکی دیگر از خواص فلفل سیاه است. تحقیقات نشان داده‌اند که استنشاق بخار فلفل سیاه می‌تواند علائم ترک سیگار را کاهش دهد. در افرادی که بخار فلفل سیاه استنشاق می‌کردند، میل به سیگار کشیدن به طور قابل توجهی کاهش یافت.

 

  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فلفل سیاه با تحریک ترشح شیره‌های گوارشی و آنزیم‌های هاضمه، به هضم غذا کمک می‌کند. مصرف فلفل سیاه، به ویژه همراه با غذا، می‌تواند توانایی بدن را در تجزیه و هضم غذا بهبود بخشد. تحقیقات نشان داده‌اند که فلفل سیاه بر روی آنزیم‌های پانکراس نیز تأثیر مثبت دارد و به روند کلی گوارش کمک می‌کند.

این ادویه همچنین خاصیت ضد نفخ دارد و به دفع گاز معده کمک می‌کند و می‌تواند نفخ شکم و دردهای قولنجی را نیز تسکین دهد. جایگزین کردن فلفل سیاه با فلفل قرمز در وعده‌های غذایی می‌تواند به درمان نفخ شکم کمک کند.

 

خواص فلفل سیاه در طب سنتی

 

  • پیشگیری از سرطان های مختلف به ویژه سرطان پروستات و دستگاه گوارش

یکی از مهم‌ترین خواص فلفل سیاه پیشگیری از سرطان است. تحقیقات نشان داده‌اند که پیپرین موجود در فلفل سیاه خاصیت محافظتی در برابر انواع مختلف سرطان دارد. پیپرین همچنین باعث افزایش جذب سایر مواد مغذی مانند سلنیوم، کورکومین، بتاکاروتن و ویتامین‌های گروه B در روده‌ها می‌شود – مواد مغذی که برای سلامت روده و پیشگیری از سرطان ضروری هستند.

تحقیقات دیگری در کانادا نیز، خواص ضدسرطانی فلفل سیاه را به پیپرین نسبت می‌دهند. این ماده با کاهش فشار بر روی راست روده به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک می‌کند. همچنین، اثرات مشابهی در مورد سرطان پروستات نیز نشان داده است. علاوه بر این، مشخص شده که پیپرین می‌تواند اثربخشی دوتاکسل، داروی شیمی‌درمانی که برای درمان سرطان پروستات استفاده می‌شود، افزایش دهد.

 

  • کاهش دهنده فشار خون

فلفل سیاه به کاهش فشار خون کمک می‌کند. دلیل اصلی این خاصیت باز هم پیپرین است. گزارش‌ها نشان داده‌اند که پیپرین می‌تواند فشار خون را در حیوانات کاهش دهد و انتظار می‌رود اثرات مشابهی در انسان نیز داشته باشد. یک مطالعه اسلواکیایی بیان می‌کند که مصرف خوراکی پیپرین می‌تواند افزایش فشار خون را کنترل کند. به همین دلیل قرار دادن این ادویه در برنامه غذایی افرادی که از فشار خون رنج می‌برند، می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

  • کمک به کاهش وزن

از دیگر خواص فلفل سیاه می‌توان به کاهش وزن اشاره کرد. تحقیقات نشان داده‌اند که پیپرین موجود در فلفل سیاه، همان ماده‌ای که باعث عطسه می‌شود، با تشکیل سلول‌های چربی مبارزه می‌کند. این خاصیت می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. پژوهش‌ها حاکی از آن است که فلفل سیاه ممکن است جایگزینی برای درمان‌های مرتبط با چربی باشد.

فلفل سیاه با مهار تشکیل سلول‌های چربی، واکنش زنجیره‌ای را آغاز می‌کند که می‌تواند تشکیل چربی را در سطوح مختلف بیولوژیکی کنترل کند. علاوه بر این، فلفل سیاه با داشتن تنها ۸ کالری در یک قاشق چایخوری، می‌تواند به رژیم غذایی کاهش وزن کمک کند. بنابراین، به جای استفاده از سس‌های پرکالری ایتالیایی روی سینه مرغ یا سبزیجات گریل‌شده، کمی فلفل سیاه اضافه کنید و کمی لیمو ترش بچکانید تا کالری کمتری مصرف کنید.

 

  • مبارزه با عفونت

فلفل سیاه به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی به مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند. طبق یک مطالعه انجام‌شده در آفریقای جنوبی، پیپرین موجود در فلفل سیاه خاصیت لارو کشی (از بین بردن لارو حشرات مضر) دارد و به پیشگیری از عفونت و شیوع بیماری کمک می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود که درمان و بهبود بیماری‌های عفونی یکی از مهم‌ترین خواص مصرف فلفل سیاه است.

 

  • درمان ویتیلیگو یا برص

ویتیلیگو بیماری است که باعث از دست رفتن رنگدانه پوست در نواحی خاصی می‌شود.  زمانی که پوست رنگ طبیعی خود را از دست می‌دهد، سفید می‌شود.  درمان‌های مختلفی برای این بیماری پوستی وجود دارد، اما اکثر آن‌ها شامل استفاده از مواد شیمیایی قوی هستند. بسیاری از بیماران اکنون برای درمان به فلفل سیاه روی آورده‌اند.

بر اساس تحقیقات پژوهشگران لندن، پیپرین موجود در فلفل سیاه جایگزین ایمن و طبیعی برای درمان‌های شیمیایی ارائه می‌دهد.

 

    درمان ویتیلیگو یا برص

 

  • درمان شوره سر

از دیگر خواص فلفل سیاه می‌توان به درمان شوره سر اشاره کرد. یک قاشق چایخوری فلفل سیاه خرد شده را به یک کاسه ماست اضافه کنید و روی پوست سر خود بمالید و حدود 30 دقیقه بگذارید بماند. سپس با آب بشویید. از شامپو استفاده نکنید. در صورت تمایل می‌توانید روز بعد از شامپو استفاده کنید، زیرا این کار به مخلوط زمان کافی می‌دهد تا روی شوره سر اثر بگذارد.

به خاطر داشته باشید که در مصرف فلفل زیاده‌روی نکنید، زیرا مقدار زیاد آن باعث سوزش پوست سر و ناراحتی شدید می‌شود.

 

  • مبارزه با چین و چروک پوستی

فلفل سیاه با داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی با رادیکال‌های آزاد که باعث ایجاد علائم پیری می‌شوند مبارزه می‌کند. رادیکال‌های آزاد به پوست شما در چندین جنبه آسیب می‌زنند. فلفل سیاه با علائم پیری زودرس پوست از جمله چین و چروک، خطوط ریز و حتی لکه‌های تیره مقابله می‌کند.

می‌توانید به سادگی فلفل سیاه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید تا اثرات آن بر زیبایی پوست را مشاهده کنید. یا یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را با مقادیر مساوی عسل یا زردچوبه مخلوط کنید. برای داشتن قوامی نرم‌تر، کمی آب اضافه کنید. این ماسک را دو بار در روز روی صورت خود بزنید تا شاهد اثرات آن باشید.

 

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی خواص فلفل سیاه پرداختیم و ارزش غذایی، کاربرد و عوارض احتمالی مصرف آن را معرفی کردیم. مصرف فلفل سیاه موجب پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماری ها می شود. لازم به ذکر است که پیش از مصرف فلفل سیاه از نداشتن حساسیت به آن مطمئن شوید.


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

قهوه کورتادو چیست و نحوه درست کردن آن چگونه است؟

قهوه کورتادو چیست و نحوه درست کردن آن چگونه است؟

خواص نسکافه برای لاغری

خواص نسکافه برای لاغری

کپسول قهوه چیست؟ ساختار کپسول قهوه + مزایای استفاده از آن

کپسول قهوه چیست؟ ساختار کپسول قهوه + مزایای استفاده از آن

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش