سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ معرفی انواع سیروپ

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ معرفی انواع سیروپ

سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ معرفی انواع سیروپ

اگر به انواع نوشیدنی‌ها، دسرها، شیرینی‌ها علاقه‌مند هستید حتماً با سیروپ آشنا شده‌اید، حتی اکثر افراد در زمان درست کردن نوشیدنی‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند. امروزه خرید انواع سیروپ و استفاده از آن در بین کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها مشتریان خاص و زیادی دارد که روز به روز مورد استقبال افراد بیشتری نیز قرار می‌گیرد. ما در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس قصد داریم تا به صورت کامل درباره اینکه واقعاً سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ و معرفی انواع سیروپ را برای شما شرح دهیم.

 

سیروپ چیست؟

سیروپ یک نوع مایع غلیظ، شیرین و طعم‌دار است که در اثر جوشاندن شکر زیاد در آب به دست می‌آید. در اصل سیروپ همان شهد است که در تهیهٔ انواع نوشیدنی‌ها، کیک‌ها، پودینگ‌ها و همچنین انواع غذاها مورداستفاده قرار می‌گیرد. امروزه این شربت تغلیظ شده با انواع مختلف طعم جدید و متنوعی به خوراکی‌ها بخشیده و از این رو افراد زیادی جذب آن شده‌اند. در ادامه با انواع سیروپ‌ها و طعم‌های آن آشنا خواهیم شد.

 

انواع سیروپ‌ها

تا به اینجا متوجه شدیم که سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد، اما سیروپ را از نظر ویسکوزیته و غلظت نیز بررسی خواهیم کرد که هرکدام در جای مناسب خود استفاده می‌شوند. در این بخش سیروپ را در دو نوع ساده و طعم دار تقسیم کرده‌ایم که هرکدام ویژگی خاص خودشان را دارند. در ادامه انواع مختلف سیروپ را شرح خواهیم داد.

 

سیروپ ساده

سیروپ ساده با ترکیب آب و شکر تهیه می‌شود که معمولاً آشپزها از آن برای شیرین کردن برخی نوشیدنی و دسر‌ها استفاده می‌کنند. سیروپ ساده طعم خاصی ندارد و از آنجایی که به راحتی درون مایعات حل می‌شود فقط به عنوان شیرین کننده یا سس غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. طرز تهیه این سیروپ راحت است به این شکل که شکر را درون آب داغ ریخته و تا زمانی که همهٔ شکر در آب حل شود هم می‌زنیم، سپس اجازه می‌دهیم تا خنک و سرد شود. توجه کنید که نسبت آب به شکر بنا بر مصارف مختلف از یک به یک و یک به دو بر حسب وزن و حجم شکر متغیر است.

 

01-simple-syrup

                                     

سیروپ رقیق

معمولاً از سیروپ رقیق به عنوان تزیین یا مزه دار کردن انواع شیرینی‌ها و لعاب دادن به کیک‌ها و کلوچه‌ها استفاده می‌شود. این نوع سیروپ از نسبت 3 قسمت آب به 1 قسمت شکر درست می‌شوند.

 

سیروپ با غلظت متوسط

این نوع سیروپ از نسبت 2 قسمت آب به 1 قسمت شکر درست می شوند که معمولا در تهیه‌ ی نوشیدنی‌هایی مانند انواع چای سرد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

سیروپ با غلظت متوسط روبه بالا

این سیروپ‌ها به طور مستقیم با آب ترکیب می‌شوند و برای سرو و تهیهٔ انواع شربت‌ها کاربرد دارند از این رو نسبت آب به شکر آن‌ها ۱ به ۱ اندازه گیری شده است.

 

سیروپ غلیظ

بعد از سیروپ‌های با غلظت متوسط روبه بالا سیروپ‌های غلیظ پرمصرف‌ترین هستند که نسبت آب به شکر در این سیروپ‌ها ۱ به ۲ است. این نوع سیروپ‌ها هیچ زمان به صورت تنها با آب مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و در تهیهٔ انواع کوکتل‌ها، ماکتیل‌ها، نوشیدنی‌های بر پایهٔ قهوه و نوشیدنی‌های سرد و گرم کاربرد دارن

 

02-Thick-syrup

 

پرکاربردترین سیروپ‌ها

اگر بخواهیم از پرکاربردترین سیروپ‌ها صحبت کنیم قطعاً باید به سیروپ‌های طعم دار که برای قهوه و نوشیدنی‌های دیگر استفاده می‌شود اشاره کرد. این سیروپ‌ها در طعم‌های مختلفی مانند میوه‌ای، کارامل، شکلاتی، نعناع و... تولید می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیروپ‌ها به طور گسترده‌ای در کافه‌ها و منازل برای تهیهٔ انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد استفاده می‌شوند و امکان افزودن طعم دلخواه به نوشیدنی‌ها را بدون تغییر بافت نهایی و کیفیت برای شما فراهم می‌کند. سیروپ‌ها به دلیل تنوع طعم و کاربردی که دارند می‌توانند به غنی‌سازی طعم غذا‌ها و نوشیدنی‌ها کمک کنند و بر اساس موادی که در آنها به کار می‌روند دسته بندی می‌شوند. در موارد زیر به برخی از سیروپ‌های طعم دار اشاره شده است.

 

سیروپ‌های میوه‌ای

این نوع سیروپ‌ها از میوه‌های طبیعی، شکر، و در برخی مواقع از اسانس‌های میوه‌ای تهیه می‌شوند که از آن‌ها می‌توان در تهیه نوشیدنی‌های سرد و گرم و همچنین برای طعم‌دهی به دسر‌ها استفاده کرد.

 

سیروپ‌های شکلاتی

 این سیروپ‌ها که غالباً از ترکیب شکلات یا کاکائو با شکر و آب تهیه می‌شوند و برای طعم‌دهی به نوشیدنی‌های گرم مانند قهوه و شیر داغ یا حتی تزیین بستنی و دسر‌های مختلف استفاده می‌شوند.

 

سیروپ‌های گیاهی

سیروپ‌هایی گیاهی معمولاً از عصاره‌های گیاهی تهیه می‌شوند و برای طعم‌دهی به مکمل‌های غذایی کاربرد دارد.

 

سیروپ‌های بدون شکر

 این سیروپ‌ها برای افرادی که بنا به دلایلی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند از شکر استفاده کنند، تولید شده که با استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی یا طبیعی مانند استویا یا سوکرالوز تهیه می‌شوند.

 

روش‌های تهیه و طرز استفاده از سیروپ

همان‌طور که در مطالب بالا اشاره کردیم و با در نظر داشتن مواد اولیه‌ای که برای درست کردن سیروپ به کار می‌رود باید حدس زده باشید که برای تهیهٔ این شهد غلیظ خیلی نیاز به مهارت و یا اقدام خاصی ندارید. در اینجا به روش تهیه سیروپ ساده و خانگی پرداخته‌ایم.

 

مواد لازم

آب: 1 پیمانه

شکر: 2 پیمانه

 

طرز تهیه

در ابتدا یک قابلمه متوسط را روی شعله متوسط گاز قرار می‌دهیم و ترکیب آب سرد و شکر را درون قابلمه ریخته و سپس اجازه می‌دهید تا ترکیب به جوش بیاید. اجازه دهید محتویات درون قابلمه به آرامی بجوش آید و به مدت 3 الی 5 دقیقه به آرامی مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. بگذارید محلول برای چند دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ‌تر شود هر چقدر مدت زمان بیشتری روی شعله گاز بماند سیروپ شما غلیظ تر خواهد شد. در انتها نوبت به اضافه کردن طعم دهنده‌های سیروپ است که شما می‌توانید بسته به نوع سیروپ دلخواه طعم دهنده به آن اضافه کنید. سیروپ را از روی حرارت بردارید و در دمای اتاق اجازه دهید تا سرد شود. سیروپ آماده شده را درون یک ظرف شیشه‌ای و دربسته ریخته و در یخچال قرار دهید.

 

طرز استفاده از سیروپ

حال در این قسمت از مقاله چند روش استفاده از سیروپ در آشپزخانه و کاربردهایی که دارد بیان شده است که ممکن است برای شما در خلق یک طعم متنوع از خوراکی‌ها کمک کند.

 

03-How-to-use-the-syrup

 

 استفاده از سیروپ در نوشیدنی‌های قهوه 

یکی از روش فوق‌العاده آسان و همچنین خوشمزه برای استفاده از سیروپ این است که آنها را با نوشیدنی‌های گرم مانند قهوه، لاته، کاپوچینو، موکا، هات‌چاکلت و... مخلوط کنید. شما با افزودن سیروپ وانیل، فندق یا کارامل به نوشیدنی‌های خود می‌توانید آن را با طعم‌ها و شکل‌های متفاوتی نوش جان کنید. فقط لازم است پس از آماده سازی نوشیدنی یک قاشق سیروپ دلخواه خود را به آن اضافه کنید و در یک لیوان بلند سرو کنید به همین راحتی یک نوشیدنی کافی شاپی دارید.

 

استفاده از سیروپ در دسرها

 یکی دیگر از کاربردهای سیروپ به منظور ایجاد طعم خاص و بی نظیر استفاده از آن برای انواع دسرها است. شما می‌توانید با استفاده از سیروپ شکلات و سیروپ قهوه یا طعم‌های میوه‌ای از سیروپ‌ها یک دسر خوشمزه درست کنید. سیروپ‌ها با طعم‌های مختلف به طرز حیرت انگیزی با تمام دسرها از جمله بستنی، کیک، پودینگ، تارت و... مطابقت دارند.

 

استفاده از سیروپ در وافل

یکی از ترکیب‌های جذابی که می‌توان با سیروپ به آن رسید اضافه کردن آن به وافل‌ها است فقط اجازه دهید وافل و سیروپ با یکدیگر ترکیب شوند. حتماً این ترکیب فوق‌العاده را برای صبحانه یا عصرانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

 

استفاده از سیروپ در کوکتل

در اصل سیروپ‌ها برای تهیه و تقویت طعم انواع کوکتل‌ها به وجود آمده‌اند، افزودن سیروپ به کوکتل‌ها یک روش فوق‌العاده برای خلق طعم‌های جدید به حساب می‌آید. مخصوصاً کوکتل‌هایی که بر پایه قهوه هستند در ترکیب با انواع سیروپ‌ها طعم حیرت انگیزی برای شما به ارمغان می‌آورند.

 

کلام آخر

امروزه سیروپ‌ها با انواع مختلف پاسخگوی نیازها و سلیقه‌های متنوع افراد هستند و جایگاه ویژه‌ای در دنیای آشپزی و نوشیدنی‌ها دارند. از افزودن طعم لذت بخش به قهوه و چای گرفته تا کاربرد در تهیه دسر‌ها و حتی برخی غذا‌های خاص، سیروپ‌ها نقش مهمی در شیرین‌کردن و طعم دادن به غذاها ایفا می‌کند. اما مهم است که بدانید در مصرف سیروپ‌ها به خصوص آن‌هایی که دارای قند بالایی هستند، افراط نکنید. با استفاده متعادل از سیروپ‌ها هم می‌توانید طعم لذیذ خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را بچشید و هم سلامت بدن خود را حفظ کنید. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس متوجه شدیم که سیروپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ شناخت انواع مختلف سیروپ و کاربرد آن‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا انتخاب‌های آگاهانه‌ای داشته باشید و از این شهد خوش طعم به بهترین نحو بهره‌مند شوید.


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

راهنمای انتخاب آسیاب قهوه مناسب برای دستگاه شما

راهنمای انتخاب آسیاب قهوه مناسب برای دستگاه شما

قهوه اسپرسو بهتره یا فرانسه؟

قهوه اسپرسو بهتره یا فرانسه؟

درمان یبوست با خرما

درمان یبوست با خرما

خواص بی نظیر برگه زردآلو برای سیستم گوارش

خواص بی نظیر برگه زردآلو برای سیستم گوارش

خواص بینظیر میوه خشک در دوران شیردهی

خواص بینظیر میوه خشک در دوران شیردهی

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

نوشیدنی

نوشیدنی

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش