خواص مارچوبه، آشنایی با ارزش غذایی و فواید شگفتانگیز آن
مارچوبه، سبزی سبزرنگ و ظریف، شاید در نگاه اول فقط یک افزودنی خوشطعم به غذا به نظر برسد، اما در واقع یک گنجینهی طبیعی است که میتواند سلامت شما را از درون متحول کند. از خواص مارچوبه میتوان به تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد قلب گرفته تا کمک به هضم و حتی حمایت از زیبایی پوست و مو اشاره کرد. با کالری پایین، فیبر بالا و ارزش غذایی فوقالعاده، مارچوبه بهترین همراه برای یک سبک زندگی سالم و پرانرژی محسوب میشود. در ایران، توجه به مزایای بینظیر این گیاه روزبهروز بیشتر میشود و خرید مارچوبه در ایران به یکی از انتخابهای محبوب برای کسانی تبدیل شده که دنبال سلامتی و تغذیهی هوشمندانه هستند. اگر شما هم میخواهید از این سبزی شگفتانگیز بهرهمند شوید، همین حالا وقت آن است که راهی برای داشتن مارچوبه تازه در سفره خود پیدا کنید.
مارچوبه چیست؟
مارچوبه یک سبزی بهاره و قدیمیه که ریشه آن به هزاران سال پیش برمیگرده و از خانواده زنبقسانان است. این گیاه خوشمزه و بسیار مغذی است و به دلیل طعم خاص، بافت ترد و خواص فراوان، در آشپزی و طب سنتی کاربرد دارد. معمولاً این گیاه را به رنگ سبز دیدهاید اما، گونههای سفید و بنفش آن نیز وجود دارد. رنگ سبز آن به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید طعم قویتری دارد. در مقابل آن مارچوبه سفید در تاریکی رشد میکند و نسبت به مارچوبه سبز طعم ملایمتر و بافتی لطیفتر دارد. در مارچوبه بنفش وجود آنتوسیانینها باعث طعم شیرین و میوهای آن شدهاند، البته هر یک ویژگیها و خواص خود را دارند.
انواع خواص مارچوبه
مارچوبه گیاهی چند ساله است که به دلیل طعم خاص و خواص غذایی فراوانی که دارد، به عنوان یک ماده غذایی لوکس شناخته میشود. ریشههای عمیق و پرقدرت این گیاه میتوانند تا چندین سال متوالی محصول دهند. معمولاً مارچوبه در دسته سبزیجات قرار میگیرد، اما به دلیل رشد خاص و ارزش غذایی، قیمت بالایی نیز دارد. مارچوبه سرشار از پروتئین، آهن، پتاسیم، فیبر، آنتیاکسیدان و مواد مغذی مورد نیاز بدن است. مارچوبه تازه طعم ملایم و شیرینی دارد و میتوانید آن را به صورت خام، بخارپز یا کبابی مصرف کنید. برای خرید مارچوبه تازه و باکیفیت میتوانید به فروشگاه اینترنتی موراتوس مراجعه کنید و این سبزی ارزشمند را بهصورت آنلاین سفارش دهید.
خواص مارچوبه برای قلب
وجود کلسترول بیش از حد باعث ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی میشود، خواص مارچوبه در این زمینه زیاد است. فیبر نامحلول در مارچوبه به دفع کلسترول قبل از جذب کمک میکند. البته جدا از تمام این خواص مارچوبه حاوی پتاسیم است و میتواند به کاهش کلسترول و تنظیم ضربان قلب کمک کند. حتی وجود فولات در مارچوبه سطح هموسیستئین که یک اسید آمینه مرتبط با بیماریهای قلبی است را کاهش میدهد.
خواص مارچوبه برای دیابت
در لوزالمعده یکی از مهمترین سلولها، سلولهای بتا هستند که وظیفهی تولید، ذخیره و آزادسازی انسولین را بر عهده دارند. یکی دیگر از خواص مارچوبه بهبود عملکرد سلولهای بتا و ترشح انسولین است که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
بهبود خلق و خو
کمبود فولیک اسید در بدن باعث افسردگی و تحریکپذیری رفتاری میشود، مارچوبه منبع بسیار خوبی از فولیک اسید است که از بروز این مشکلات جلوگیری میکند. افرادی که اختلالات رفتاری دارند با کمبود فولات و ویتامین B12 مواجه هستند، مصرف مارچوبه میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
ضد پیری و مفید برای پوست
وجود آنتی اکسیدان گلوتاتیون در مارچوبه روند پیری به تعویق میاندازد، علاوه بر آن فولات و B12 از افت شناختی ذهن جلوگیری میکند. تحقیقات انجام شده حاکی بر آناند که مارچوبه از پوست در برابر آفتاب و آلودگی نیز محافظت میکند و موجب کاهش چین و چروک و صاف شدن پوست میشود.
فواید مارچوبه برای سلامت استخوانها
منبع عالی از ویتامین K در مارچوبه وجود دارد که به سلامت استخوان و تولید برخی پروتئینهای مرتبط با استخوان و حتی جذب آنها کمک میکند.
خواص مارچوبه در بارداری
یکی از حساسترین دوره در زندگی هر خانمی بدون شک دوران بارداری هست، در این دوره باید به انتخاب خوراکیها سالم دقت کنید. خواص مارچوبه در این دوران هم برای مادر و هم برای جنین بی نظیر است. همانطور که اشاره شده یکی از مواد مغذی که در مارچوبه وجود دارد اسید فولیک است که به رشد مغز و نخاع جنین کمک میکند. تامین اسید فولیک مادر خطر ناهنجاریهای جنینی را کاهش میدهد، از این رو بچه با مشکل مغزی یا ستون فقرات متولد نخواهد شد. علاوه بر این که مارچوبه برای جنین خیلی مفید است برای مادر نیز فوایدی دارد. برای مثال فیبر مارچوبه از یبوست بارداری که خیلی رایج است جلوگیری میکند. مارچوبه حاوی آهن و ویتامین C است که سیستم ایمنی را تقویت میکند و و از کم خونی در این دوران پیشگیری میکند. ویتامین K موجود در آن نیز به سلامت استخوانهای مادر و جنین کمک زیادی میکند. حتی این گیاه پر خاصیت تهوع صبحگاهی در بارداری را کاهش میدهد.
خواص مارچوبه در بدنسازی
در رژیم غذایی سالم هر بدنسازی حتما باید پروتئین وجود داشته باشد، خواص مارچوبه در این زمینه نیز شگفت انگیز است. مارچوبه به عنوان پروتئین گیاهی شناخته میشود،چرا که ویتامین B6وB12 ، فسفر، آهن و... در آن وجود دارد. این مواد برای عضله سازی و حتی ریکاوری بدن بسیار مهم هستند. فیبر مارچوبه به دستگاه گوارش کمک میکند تا مواد مغذی مورد نیاز بدن بهتر جذب شود. در بدن سازی پروتئین مصرفی روزانه ممکن است برای کلیه مشکلاتی ایجاد کند اما، یکی دیگر از خواص مارچوبه مدر یا همان ادرار آور بودنش است که قدرت پاک کنندگی و دفع سموم از کلیهها را دارد. مارچوبه میتواند یک تقویت کننده طبیعی باشد که انرژی و عملکرد هر بدنسازی را در باشگاه افزایش دهد.
خواص مارچوبه برای لاغری
از دیگر خواص مارچوبه میتوان به چربی سوزی طبیعی آن اشاره کرد، کالری مارچوبه بسیار کم است و فیبر بالایی دارد، همین ویژگی یک امتیاز مثبت در زمینه لاغری و چربی سوزی به حساب میآید. مارچوبه متابولیسم بدن را تحریک میکند و سوخت و ساز را افزایش میدهد. خوردن مداوم مارچوبه در یک رژیم کم کالری میتواند بر کاهش وزن موثر باشد. با وجود تمام این خاصیتها قرار دادن مارچوبه در رژیم غذایی هر انسانی با هر سن و سالی یکی از واجبات است.
سخن پایانی
مارچوبه، این سبزی خوشعطر و پرخاصیت، چیزی فراتر از یک خوراکی ساده است. از بهبود سلامت قلب و تنظیم قند خون گرفته تا کمک به کاهش وزن، افزایش انرژی، تقویت ایمنی و حتی حمایت از سلامت استخوانها و زیبایی پوست، همه و همه در ساقههای ظریف این گیاه نهفته است. قرار دادن مارچوبه در برنامه غذایی روزانه میتواند به شما کمک کند تا بدنی سالمتر، ذهنی آرامتر و زندگیای پرنشاطتر داشته باشید. اگر به دنبال تهیهی مارچوبه تازه، مرغوب و ارگانیک هستید، فروشگاه اینترنتی موراتوس با ارائهی محصولات باکیفیت و ارسال سریع، بهترین گزینه برای خرید آنلاین شماست.
سوالات متداول
مارچوبه چه خواصی برای بدن دارد؟
مارچوبه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد قلب، تنظیم قند خون، تقویت استخوانها و حتی بهبود خلقوخو کمک میکند.
آیا مارچوبه برای کاهش وزن مفید است؟
بله. مارچوبه کالری بسیار کمی دارد و در عین حال فیبر بالایی دارد که باعث احساس سیری طولانیتر میشود. همچنین متابولیسم بدن را افزایش میدهد و در روند چربیسوزی مؤثر است.
مصرف مارچوبه در دوران بارداری مجاز است؟
بله، اما باید به اندازه مصرف شود. مارچوبه منبع عالی اسید فولیک است که برای رشد مغز و سیستم عصبی جنین ضروری است. البته بهتر است قبل از مصرف زیاد، با پزشک مشورت کنید.
بهترین روش پخت و مصرف مارچوبه چیست؟
برای حفظ خواص غذایی، مارچوبه را میتوان بخارپز، کبابی یا حتی خام در سالاد مصرف کرد. حرارت زیاد ممکن است بخشی از مواد مغذی آن را کاهش دهد.
از کجا میتوان مارچوبه تازه و باکیفیت تهیه کرد؟
برای خرید مارچوبه تازه و مرغوب، میتوانید به فروشگاه اینترنتی موراتوس مراجعه کنید. موراتوس با عرضهی محصولات سالم و باکیفیت، امکان سفارش آنلاین و ارسال سریع را برای شما فراهم کرده است.