مضرات چای مانده در فلاسک
آیا تا به حال شده که از صبح چای دم کرده باشید و تا شب ، همان را مصرف کنید ؟ احتمالا گاهی کار به روز بعد هم کشیده است. قطعا این اتفاق به دلیل تنبلی ، خستگی و هزاران دلیل دیگر برای ما افتاده است اما نکته اینجاست که آیا این کار ما باعث آسیب رساندن به بدن می شود ؟ اگر چای کهنه دم ضرر دارد ، عوارض آن چیست ؟ در ادامه این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس همراه ما باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.
چه نوع چای مانده به حساب میآید؟
چای یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و پر مصرف در میان ایرانیان است. با این حال باید توجه شود که چایی که بیشتر از ده دقیقه از دم کردن آن میگذرد، چای مانده به شمار میآید و نوشیدن آن عوارضی مانند تولید سم و سرطان زایی را در پی خواهد داشت.
برای خرید انواع چای سیاه می توانید به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
عوارض و مضرات جدی چای مانده
شاید تا الان به عوارض چای کهنه دم فکر نکردهباشید، اما باید بدانید که عادات و سبک زندگی ناسالم ما میتواند عوارض جبرانناپذیری داشتهباشد. چای تازه دم به چایی میگویند که هنوز یه ربع تا نیم ساعت ازدم کردن چایآن گذشته باشد. هر چه به زمان دم گذاشتن چای افزوده شود، چای کهنهتر و ماندهتر میشود. عوارض چای مانده میتواند گریبانگیر به اعضای مختلفی از بدن شود، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
- دیابت
- معده
- افزایش خستگی
- افزایش کلسترول خون
- سردرد
- تولید سم در بدن
- سرطان زا بودن
مشکلات گوارشی
ترشح اسید معده یکی از عواقب جدی و جبران ناپذیر سلامت جسمانی بدن نوشیدن چای کهنه دم است که میتواند باعث تحریک ترشح اسید معده شود که عوارضی مانند زخم معده، رفلاکس و مشکلات گوارشی را به همراه دارد.
افزایش خستگی
نوشیدن چای رقیق و کهنه مانند آعمل کرده و باعث تولید سم در بدن میشود که میتواند باعث افزایش خستگی، سردرد، سرگیجه، کسالت و بد خوابی در افراد شود.
افزایش کلسترول خون
نوشیدن چای کهنه و دوباره دم کردن آن میتواند افزایش کلسترول خون و اختلال در سیستم گردش خون را به همراه داشته باشد.
شما عزیزان می توانید برای خرید چای خارجی اصل به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.
دیابت
دیابت به معنای وجود قند اضافی در بدن است که گاهی اوقات با پرخاشگری، کسالت، بی حالی و ضعف سیستم ایمنی بدن همراه است و نوشیدن چای کهنه دم به راحتی باعث تشدید بیماری دیابت در بدن میشود. اگر چای بیش از ۱۰ دقیقه دم بکشد میتوان نام کهنه بودن بر آن گذاشت؛ طبق تحقیقات دانشمندان چای تازه خستگی را کاهش میدهد، اما چای کهنه خستگی را تا ۱۳ درصد افزایش خواهد داد.
نوشیدن چه میزان چای روزانه مجاز است؟
چای، قهوه و نسکافه از نوشیدنیهای محبوب ما ایرانی هاست که در هر لحظه مصرف آن از یادمان فراموش نمیشود، اما نوشیدن چای باید در طول روز به اندازه ۴ تا ۶ لیوان باشد و در غیر این صورت مصرف بیش از حد آن میتواند خطرات جبران ناپذیری مانند: حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی را در طول کوتاه مدت یا بلند مدت برایمان به ارمغان آورد، اما اگر نمیتوانید نوشیدن کمتر از ۶ لیوان چای را در طول روز کنترل کنید.
پیشنهاد ما به شما نوشیدن دمنوشهای متنوع گیاهی و خوش عطر مانند: دمنوش پونه، دمنوش آویشن، گل گاو زبون، کاکوتی، زنجبیل و... است، اما در مصرف این دمنوشهای خوشمزه و خانگی هم باید حد تعادل رعایت شود و این نکته را هم به یاد داشته باشید که چای به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین آب باشد.
توصیههایی برای مصرف صحیح چایی
- در طول روز به جای استفاده از چای کیسهای بهتر است از چای دم کردنی استفاده کنید.
- سعی کنید از چایی که عطر و بوی مصنوعی کمتری دارد استفاده کنید.
- بعد از دم کردن چای در کمتر از ۱۰ دقیقه نسبت به خوردن آن اقدام کنید.
- چای مانده در قوری یا فلاکس را به هیچ عنوان مصرف نکنید.
- توجه کنید که اگر چای خیلی سریع رنگ گرفته و غلیظ شود، چای مرغوبی به حساب نمیآید.
- سعی کنید که چای سبز را به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، جایگزین چای سیاه کنید.
- برای خوشمزهتر شدن چای و یا مفیدتر شدن آن میتوان از مقداری هل، زنجبیل، چند قطره آب لیمو ترش یا دارچین در آن استفاده کرد.
- بهتر است در برخی مواقع به جای نوشیدن چای از دمنوشهای گیاهی مفید استفاده شود.
- سعی کنید چای را بلافاصله بعد از غذا مصرف نکنید.
- حتی المقدور از چایهای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.