علت به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

علت به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟

علت به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟

وجود لایه چربی روی فنجان چای یکی از موارد نا خوشایندی است که ممکن برای شما رخ داده باشد. در این مقاله از موراتوس قصد داریم به علت به وجود آمدن چربی روی چای بپردازیم تا انتهای مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس همراه ما باشید.

 

علت به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که هنگام نوشیدن چای خود با یک لایه چربی روی سطح آن تشکیل شده باشد. ممکن است در ابتدا تصور کنیم فنجان ما چرب است اما اینطور نیست. برخی از محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ماده‌ای به نام پلی‌ فنول موجود در برگ گیاه چای در اثر واکنش با آب لوله‌کشی منازل این لایه چربی را ایجاد می‌کند.

در واقع این موضوعی است که سراسر مردم جهان با آن دست به گریبان هستند و صرفاً به دلیل کیفیت آب لوله‌کشی کشور ما نیست. مواد و املاح موجود در آب از جمله آهک می‌توانند روی فرآیند تهیه چای اثرگذار باشند. در تحقیقات دیگری مشخص شد که دلیل این مشکل وجود روغن موجود در برگ چای است که با گذشت زمان آزاد شده و به سطح فنجان می‌آید. اکنون به 4 مورد از دلایل رایج این امر اشاره می‌کنیم.

 

  1. اسانس‌های موجود در چای

چای خارجی اغلب حاوی انواع رنگ، اسانس و مواد افزودنی است. این ترکیبات معطر در اثر قرار گرفتن در معرض آب داغ به مرور زمان جدا شده و به سطح فنجان می‌آیند. در نتیجه باعث علت به وجود آمدن چربی روی چای خواهد شد.

 

  1. تغییر دمای چای

به‌طور کلی تغییرات محیطی می‌توانند فرآیند دم کشیدن چای را تحت تأثیر خود قرار دهند. با خنک شدن چای برخی مواد آبگریز از چای جدا می‌شوند. این مواد چرب هستند و به‌صورت یک لایه مومی شکل روی سطح فنجان تجمع می‌کنند. همچنین سعی کنید برای دم کردن چای از آب داغ لوله‌کشی استفاده نکنید و اجازه بدهید آب سرد به جوش بیاید تا املاح معدنی موجود در آن وارد چای نشوند.

 

برای خرید انواع چای به وبسایت موراتوس مراجعه کنید

 

oil-on-tea

 

  1. آب شهری

همانطور که اشاره شد آب لوله‌کشی منازل می‌تواند از دیگر دلایل بروز این اتفاق باشد. کلسیم و بی‌کربنات موجود در آب می‌توانند علت این مورد باشند. در واقع این سطح چربی روی چای کاملاً بی‌ضرر است. البته شما می‌توانید از پزشکان حوزه تغذیه درباره آن سؤال بپرسید و اطلاعات بیشتری به دست آورید.

 

  1. علت به وجود آمدن چربی روی چای چای مانده

میزان مصرف چای روزانه خود را به‌طور تقریبی در نظر داشته‌باشید و همیشه سعی کنید چای را به مقدار مورد نظرتان دم کنید. زیرا با باقی ماندن چای در قوری به مرور یک لایه چربی روی آن ایجاد می‌شود. بنابراین در یک بازه حداکثر یک ساعته چای دم کشیده را مصرف کنید تا چای بیش از اندازه کهنه نشود.

 

  1. علت به وجود آمدن چربی روی چای سختی آب

در «آب سخت» غلظت بالایی از کربنات کلسیم محلول یا سنگ آهک وجود دارد. این کلسیم و سنگ آهک می‌تواند با تانن موجود در چای متصل شده و یک ماده‌ی نامحلول تشکیل دهد.

«آب غیر سخت» استعداد بسیار کمتری برای ترکیب کردن کلسیم با تانن دارد و به همین دلیل چربی روی سطح چای در هنگام استفاده از این نوع آب کمتر به چشم می‌خورد.

در خودِ لوازم چای خوری مانند فنجان، قوری و قاشق چای خوری مواد چندانی که قابل ترکیب با آهک و کلسیم باشد وجود ندارد؛ مگر این‌که آهک بر آن‌ها رسوب کرده و اثر به‌جا گذاشته باشد.

 

راهکار برای جلوگیری از ایجاد چربی روی چای

 

در این بخش 5 راه‌ حل‌ ساده، در دسترس و کاربردی ارائه می‌شوند که با انجام آنها می‌توانید شاهد از بین رفتن این سطح چربی از روی فنجان چای خود باشید.

 

  • همواره چای خالص بنوشید

یکی از مهم‌ترین نکات در سبک زندگی سالم مصرف مواد غذای خالص و مطمئن است. از جمله این موارد می‌توانیم به چای خالص نور جعفری اشاره کنیم. زیرا نوشیدن چای ایرانی به بخش مهمی از فرهنگ پذیرایی ما ایرانیان تبدیل شده‌است و باید از میزان کیفیت مطلوب آن اطمینان حاصل کنیم.

در اغلب موارد افراد از ایجاد لایه چربی بعد از دم کشیدن چای خارجی و به‌ویژه نوع هندی آن شکایت دارند. در اکثر اوقات بعد از اینکه 20 دقیقه از تهیه چای گذشت این لایه نمایان می‌شود. به همین دلیل محققان چای سیاه خالص را به‌عنوان بهترین نوشیدنی برای مصرف روزانه توصیه می‌کنند.

 

  • اجازه دهید آب خوب بجوشد

اکثر افراد به دلیل سرعت بخشیدن به فرآیند دم کردن چای اجازه نمی‌دهند آب خوب به خوش بیاید و با آب ولرم مایل به سرد چای خود را دم می‌کنند. البته بیش از حد داغ شدن آن نیز اثری منفی روی کیفیت چای خواهد داشت.

 

  • از اسید سیتریک استفاده کنید

با اضافه کردن چند قطره آب لیموی تازه دیگر لایه چربی و براق روی سطح چای شما ایجاد نمی‌شود. همچنین طعم مطبوع و خوشایند لیمو می‌تواند مزه و رایحه چای شما را به‌طور کامل متحول سازد.

 

  • حتماً آب را تصفیه کنید

کیفیت آب شهری یکی از مواردی است که به‌طور کلی بر فرآیند پخت و پز اثرگذار است. استفاده از انواع فیلتر می‌تواند در این مورد بسیار مؤثر واقع شود. همچنین علاوه بر چرب شدن سطح چای، وجود کف روی آن نیز می‌تواند ناشی از تصفیه نشدن آب شهری باشد.

 

برای خرید چای احمد به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.

20231216103741.thumbnail

 

  • چایی ساز و کتری برقی خود را بشویید

در اکثر اوقات افراد هنگام کار با چایی ساز و یا کتری برقی خود از کیفیت چای ناراضی هستند و می‌گویند بیش از اندازه کف و یا لایه چربی روی سطح آن ایجاد می‌شود. استفاده از آب شهری و رسوبات آب سخت می‌تواند عامل مهمی در ایجاد شدن لایه چربی روی سطح چای باشد. با شستن چایی ساز و کتری برقی می‌توانید این مورد را به میزان زیادی کاهش دهید. شما می‌توانید ترکیبی از آب و سرکه سفید تهیه کنید و با آن چایی ساز خود را بشویید.

البته برای جرم‌گیری بهتر دستگاه می‌توانید از آب لیمو و یا جوش شیرین نیز استفاده نمایید. همچنین سعی کنید یک برنامه روتین برای تمیز کردن آن در نظر داشته‌باشید و بعد از هر بار استفاده، چایی ساز خود را در جای خشک و خنک قرار دهید.

 

سخن پایانی

چربی بستن روی چای اتفاقی ناخوشایند است که ممکن است برای شما اتفاق بیوفتد. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله می توانید از رخ دادن این اتفاق جلوگیری کنید.

علت به وجود آمدن چربی روی چای


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

کپسول قهوه چیست؟

کپسول قهوه چیست؟

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

فرنی چهار مغز برای نوزاد (طرز تهیه + خواص آن)

فرنی چهار مغز برای نوزاد (طرز تهیه + خواص آن)

طبع پسته گرم است یا سرد؟

طبع پسته گرم است یا سرد؟

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش