چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

شکلات از خوراکیهای بسیار دوست داشتنی و محبوب اکثر افراد در جهان است که کمتر کسی در دنیا وجود دارد طعم آن را نچشیده باشد. اما تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ در واقع برای علاقهمندان این خوراکی، تشخیص شکلات اصلی از شکلات بیکیفیت و تقلبی همیشه سؤال است. چرا که این موضوع در طعم و مزه آن مؤثر است.
نکته قابل توجه در خرید شکلات اصل این است که چشیدن آن در طعم اصلی نسبت به نوع تقلبی، علاوه بر کیفیت، طعم و مزه بر سلامت فرد نیز بسیار تأثیرگذار است. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس قصد داریم چگونگی تشخیص شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی برای شما شرح دهیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
چرا مهم است شکلات اصل را بشناسیم و یک شکلات واقعی چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ شکلات خورهای حرفهای از طعم و عطر و شیوه آب شدن شکلات در دهان کیفیت شکلات اصل را متوجه میشوند. شکلاتی که در دهان بماسد یا مزه روغن دهد قطعاً شکلات مرغوبی نیست. البته روشهایی برای افرادی که در این موضوع تخصصی ندارند وجود دارد تا بتوانند شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهند در ادامه آنها را شرح دادیم.
- دو ساعت قبل از خوردن شکلات غذای دیگری نخورید تا طعم یا بوی شکلات را بهتر حس کنید.
- به شکل ظاهری شکلات دقت کنید و آن را در چند مرحله بخورید تا مزه اصلی آن را بهتر متوجه شوید.
- سطح شکلات باید شفاف و لطیف و بیخط باشد.
- با دندان خود شکلات را گاز بگیرید و روی زبان خود بگذارید تا آب شود.
- طعم شکلات وابسته به بوی آن است،نفسی از دهان بگیرید و از بینی خارج کنید تا بوی شکلات را حس کنید.
- شکلاتهای مختلف، رنگهای متفاوت دارند، به عنوان مثال شکلات تلخ اصل دارای رنگ قهوهای تیره مایل به قرمز است. شکلات شیری قهوهای روشن و شکلات سفید مانند عاج فیل سفید است به رنگ شکلاتها دقت کنید.
- ممکن است هنگام خرید شکلات بر روی آن ذرات سفید مشاهده کنید که بر اثر گرما به این شکل در آمده است. بهتر است این نوع شکلاتها را خریداری نکنید، قابل خوردن است، اما طعم و بافت آن تغییر کرده است.
- طعم و مزه یک شکلات مرغوب و اصل تا 45 دقیقه در دهان شما باقی میماند.
- در پایان باید گفت شکلاتی که در گرما آب نمیشود شکلات واقعی نیست. بهتر است بدانید کره کاکائو تنها روغنی است که در دمای بدن آب میشود.
کره کاکائو با اصل بودن شکلات ارتباط دارد؟
حال که متوجه شدیم چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم باید از تأثیر کره کاکائو بر شکلاتهای اصل و مرغوب نیز با خبر شوید. به چربی موجود در دانه کاکائو کره کاکائو میگویند که حدود 50 درصد دانه کاکائو را تشکیل میدهد. محصولاتی که در آنها 18 الی 22 درصد کره کاکائو به کار برده باشند را شکلات میگویند، برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید:
مثال:
در شکلات سفید پودر یا عصاره کاکائو وجود ندارد، اما به دلیل وجود درصدی از کره کاکائو، آن را شکلات سفید میگویند. البته در ترکیبات شکلات اصل استفاده از کاکائو قهوهای رنگ که طعم منحصر به فردی دارد لازم است، اما اگر در محصولی کره کاکائو استفاده نشده باشد و فقط عصاره یا پودر کاکائو داشته باشد آن را شکلات نمینامیم. در واقع باید بگوییم که شکلات بدون کره کاکائو اصل نخواهد بود. همان طور که اشاره کردیم کره کاکائو در دمای بدن ذوب میشود و همین ویژگی میتواند اصلیترین راه برای تشخیص شکلات باشد.
آیا استفاده از چربیهای جایگزین قانونی است؟
تا به اینجا در بحث چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم متوجه شدیم که شکلات مرغوب شکلاتی است که در کمترین زمان بعد از قرار دادن در دهان ذوب شود و یک حس لطیف و خوب به شما القا کند. بعضی از شرکتها متأسفانه به جای کره کاکائو از چربیهای جایگزین در تولید شکلاتهایشان استفاده میکنند که وجود این چربیها هم بر سلامت انسان تأثیر منفی دارد و هم موجب ماسیدن شکلات و ایجاد طعم روغنی و ناخوشایند در دهان میشود. حال سؤالی که پیش میآید این است که آیا استفاده از چربیهای جایگزین قانونی است؟ متأسفانه در پاسخ به این سؤال باید گفت بله استفاده از چربیهای جایگزین قانونی است، اما فوایدی که کره کاکائو دارد را ندارد. اصلیترین تفاوت چربیهای جایگزین با کره کاکائو این است که در چربیهای جایگزین اسید چرب ترانس تولید میشود که کلسترول بد را افزایش میدهد. افزایش کلسترول بدخونموجب گرفتگی عروق میشود این در حالی است که کره کاکائو باعث کاهش کلسترول بد میشود.
نکاتی که باید در تشخیص شکلات اصل از تقلبی به آن توجه کنید!
در ادامه چند راهکار را معرفی خواهیم کرد که جواب قطعی برای سؤال چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم است.
- برند سازنده
اصل بودن محصولات اکثر برندهای شکلات که در بازار وجود دارند از قبل ارزیابی شدهاند و به اثبات رسیدهاند. اگر که قصد دارید شکلات را از برند خاصی تهیه کنید برای اطمینان حتماً راهکارهای تشخیص اصالت کالا را مدنظر داشته باشید. شکلاتهای مربوط به شرکتهای معتبر و معروف در اکثر مواقع مورد تقلب سازی قرار میگیرند به همین دلیل باید تمام راه کارهای تشخیص شکلات اصل از تقلبی را روی آن اعمال کنید. پس صرفاً حضور نام یک شرکت معتبر بر روی شکلات نمیتواند نشان دهد این محصول از همان شرکت وارد بازار شده است.
- توجه به طعم و مزه
همان طور که پیشتر گفته شد کره کاکائویی که در شکلات اصل وجود با دمای دهان به راحتی آب میشود و بافت لطیفی از شکلات در دهان احساس میشود، بنابراین یک شکلات واقعی مزه نامطبوع و روغنی نمیدهد.
- دقت به اطلاعات مندرج بر روی بستهبندی شکلات
بر اساس قانون وظیفه تمام شرکتهای تولید کننده این است که اطلاعات صحیحی از ترکیبات به کار برده در محصول را بر روی بستهبندی آن درج کنند. توجه به این اطلاعات به ما نشان میدهد که با چه محصول و کیفیتی روبهرو هستیم.
- شکلات اصل در دهان نمیماسد
استفاده از روغنهای جایگزین به جای کره کاکائو و مواد اولیه بی کیفیت در شکلات باعث میشود که پس از مصرف شکلات احساس کنید در دهان شما ماسیده یا در دهان چربی زنندهای را تجربه کنید، این تجربه میتواند نشانگر تقلبی بودن شکلات باشد.
- توجه به علائم ظاهری بسته بندی
معمولاً شکلاتهای تقلبی بستهبندی ظریف و تمیزی ندارند در حالی که شکلاتهای اصل بستهبندی استاندارد و منظم دارند. به بیانی سادهتر نوع بستهبندی شکلاتهای تقلبی دارای برچسبهای ناقص یا جابهجا، چاپ تیره و کدر، رنگبندی متفاوت، بزرگی یا کوچکی حروف و... هستند.
- مقایسه قیمتها
عوامل مختلفی مانند برند، نوع ترکیبات، شکل و... میتوانند بر روی قیمت یک شکلات تأثیر گذار باشد، قبل از خرید شکلات سعی کنید که قیمت آن را در چندین فروشگاه معتبر بررسی کنید. نکته مهم این است که ملاک اعتماد به یک محصول با کیفیت گرانترین یا ارزانترین آن نیست، بلکه قیمت معقولتر میتواند صحیحترین انتخاب باشد.
- بررسی شکل شکلات
در پاسخ به این سؤال که چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم باید گفت بررسی یک شکلات بسیار مهم است چرا که وجود هر گونه ناهمواری، لکه، پوسته میتواند نشانهٔ تقلبی بودن یا کهنگی شکلات باشد. شکلات اصل، شکلاتی است که شکلی کاملاً صاف، براق و بدون لک داشته باشد.
- خرید از فروشگاههای معتبر و قابل اعتماد
متأسفانه، امروزه شکلاتهای تقلبی در حجم بالا تولید میشوند در نتیجه هنگام خرید شکلات خارجی اصل موانع و مشکلاتی از جمله کمیاب بودن آن وجود دارد. حتی گاهی اوقات تشخیص شکلاتهای تقلبی از نوع اصل بسیار دشوار است. از این رو بهترین قدم برای اطمینان کامل از محصول، خرید از فروشگاههای معتبر و قابل اعتماد است. یک فروشگاه معتبر برای حفظ اعتبار خود قبل از رساندن محصول به مشتری، اصالت آن را به دقت بررسی میکند. یکی از این فروشگاه های معتبر فروشگاه اینترنتی موراتوس است که مرجع خرید شکلات خارجی اصل و انواع برندهای معتبر شکلات در بازار است.
سخن پایانی
روند ورود انواع شکلاتها و محصولات شکلاتی در حال افزایش است و سودجویان نیز از این فرصت استفاده میکنند تا محصولات تقلبی خود را در بازار پخش کنند. برای بسیاری از افراد سؤال پیش میآید که چگونه شکلاتهای خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس قصد داشتیم شما را با روشهایی که میتوانید به راحتی محصولات اصل و با کیفیت را از تقلبی تشخیص دهید آشنا کنیم تا به راحتی و با اطمینان از اصالت شکلاتهای مد نظرتان اقدام به خرید کنید.