نحوه شستن خرما قبل از مصرف

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

نحوه شستن خرما قبل از مصرف

نحوه شستن خرما قبل از مصرف

همان طور که از خواص خرما اطلاع دارید می‌دانید که این میوه پر خاصیت در دل گرمای مناطق گرمسیر رشد می‌کند و تابش شدید نور خورشید از عوامل مهمی است که در پرورش این میوه با ارزش مؤثر است. بسیاری از افراد فکر می‌کنند میکروب‌های محیطی بر اثر تابش آفتاب از بین می‌روند و برای استفاده، نیازی به شستن خرما نیست. این موضوع از نظر بهداشت رد شده است و باید بگوییم که شستن خرما قبل از مصرف، مانند میوه‌ها از واجبات است. چرا که خرماها زمانی که روی درخت در نخلستان‌ها هستند علاوه بر عوامل محیطی مانند گردوغبار، فضولات پرندگان و حشرات موذی در زمان چیدن و درجه‌بندی شدن توسط کارگران به میکروب آلوده می‌شوند. احتمالاً هنگام خرید خرما برای شما هم سؤال پیش آمده که شستن خرما قبل از استفاده ضروری است؟ یا اینکه چه خرماهایی را باید بشوریم. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس قصد داریم توضیحاتی درباره نحوه شستن خرما قبل از مصرف شرح دهیم. این مطالب برای شما هم مفید است و هم جوابی برای سؤال‌های پیش آمده در ذهنتان به حساب می‌آید.

 

آیا شستن خرما قبل از مصرف واجب است؟

بسته‌بندی خرما بیشتر به صورت سنتی و توسط کارگرانی که اغلب نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند درجه‌بندی و بسته‌بندی می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها ظاهر خرما را می‌بینند و بر این باورند که تمیز است و نیازی به شستن ندارد، اما سخت در اشتباه هستند. اغلب پیش می‌آید کلاهک سر خرما هنگام بسته بندی کنده می‌شود که همین امر نفوذپذیری میکروب‌ها را افزایش می‌دهد ضمن این که کیسه و جعبه مقوایی که برای بسته‌بندی خرما در نظر گرفته شده خود مستعد انتقال آلودگی است. علاوه بر تمام این موارد خرماهایی که به طور سنتی بسته بندی می‌شوند عوامل محیطی آلودگی آن‌ها را چندین برابر می‌کند. به همین دلیل اگر بخواهیم جوابی کوتاه و سریع به این سؤال که آیا شستن خرما قبل از مصرف واجب است بدهیم باید بگوییم بله حتماً قبل از مصرف خرما را بشورید.

 

عوامل تأثیر گذار بر آلودگی خرما

همان طور که در مطالب بالا اشاره کردیم عوامل محیطی زیادی باعث آلوده شدن خرما می‌شود و ما را وادار به شستن آن می‌کند که در ادامه تک به تک این عوامل را بررسی کردیم.

 

گرد و غبار

 در ایران به خصوص جنوب ایران گرد و غبار در سال‌های اخیر بسیار زیاد شده است و تمام خرماها نیز در این مناطق کشت می‌شوند که یکی از عوامل آلودگی خرما گرد و غباری است که بر روی آن می‌نشیند.

سموم کشاورزی

 خرما یکی از میوه‌هایی است که کمترین میزان سموم و کودهای شیمیایی برای تولید نیاز دارد، اما در هر صورت برای اطمینان بیشتر شستن خرما قبل از مصرف ضروری است.

پرندگان و حشرات

زمانی که میوه‌های خرما بر روی درخت هستند و هنوز به مرحله چیدن نرسیده‌اند می‌توانند در معرض حشرت و پرندگان قرار گیرند و از طریق آن‌ها آلودگی یا حتی بیماری انتقال یابد.

آلودگی‌های ثانویه

 ممکن است هنگام فراوری و بسته بندی خرما آلودگی از طریق نایلون و جعبه روی سطح آن به وجود آید که به آن آلودگی‌های ثانویه می‌گویند.

 

نحوه شستن خرما قبل از مصرف

برای شستن خرما در منزل ابتدا یک ظرف مناسب را تا نصفه آب بریزید و خرماها درون آن قرار دهید دمای آب باید ولرم رو به سرد باشد. با دست به آرامی سطح خرماها را از هرگونه آلودگی پاک کنید یک یا دو بار آب کثیف را خالی کنید و دوباره ظرف را با آب پر کنید. در نهایت بعد از شستن کامل خرماها آن‌ها را در یک آبکش بریزید تا آب باقی مانده کاملاً تخلیه شود سپس بعد از اتمام مراحل خرماها را روی یک پارچه تمیز یا سفره پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. اغلب خرماهای خشک شست‌وشوی راحتی دارند، اما برخی از خرماها مانند خرماهای شیره دار یا رطب شست‌وشوی سختی دارند شما می‌توانید خرماها را در حدی که دچار سوختگی نشوند داخل فر حرارت دهید تا ضدعفونی شوند.

 

بهترین راه برای شستن خرما فریز شده

به طور معمول در هوای گرم جنوب شستشو و خشک کردن مجدد خرماها برای کشاورزان امکان پذیر نیست، چرا که ممکن است خرماهای خشک شیره دار شوند. از این رو شستن خرما قبل از مصرف به عهده خریدار است، بهتر است خرما در حجم کم خریداری شود، زیرا به راحتی شسته و خشک می‌شود. اما اگر مقدار زیادی خرما خریده‌اید و می‌خواهید تازگی آن حفظ شود باید فریز کنید و قبل از فریز کردن خرما نیازی به شستن آن نیست. بهترین راه برای شستن خرما این است که به مقدار کم از آن را از فریزر بیرون بیاورید و بشورید تا برای مصرف آماده شوند با این روش به هیچ وجه کیفیت خرما کم نمی‌شود.

 

خرمای وکیوم شده و شرکتی نیاز به شستن دارد؟

خرمای وکیوم شده و شرکتی معمولاً درون بسته‌های مقاوم نایلونی و غیر قابل نفوذ بسته‌بندی می‌شوند و مراحل ضدعفونی و افزایش ماندگاری را به صورت بهداشتی طی می‌کنند. به این گونه یک شست‌وشوی اولیه قبل از بسته‌بندی خرما صورت می‌گیرد و پس از آن به مرحله ضدعفونی می‌رود. برخی شرکت‌ها برای افزایش ماندگاری و کاهش فعالیت میکروب‌ها در آخر مراحل یک سرما یا گرمای ضعیف به خرما می‌دهند تا آنزیم‌های خرما غیرفعال شوند. در نتیجه این نوع خرماها نیاز به شستن ندارند چرا که تمام مراحل کار به صورت بهداشتی انجام می‌شود و محصولی ضد عفونی شده با ماندگاری بالا به دست مشتری می‌رسد.

 

خرمای بسته‌بندی بهتر است یا خرمای فله؟

اگر بخواهیم از نظر بهداشتی بودن خرمای بسته بندی و شرکتی را با خرمای فله‌ای مقایسه کنیم صد در صد خرمای شرکتی بهترین انتخاب است. چرا که خرماهایی که بسته‌بندی کارخانه‌ای دارند با امکانات مخصوص مراحل شستن و ضدعفونی را می‌گذرانند و علاوه بر ماندگاری بالاتر از نظر بهداشت قابل اعتماد تر هستند. معمولاً برای خرمای فله‌ای هیچ‌گونه اقدامی جهت شستن خرما انجام نمی‌دهند این محصولات به‌صورت مستقیم از نخلستان‌ها خریداری می‌شوند و به همین دلیل تمام مراحل کاملاً دستی و توسط کارگرها انجام می‌شود. به همین دلیل خرمای فله‌ای یا محلی با بسته‌بندی نایلونی، بسیار مستعد انتقال انواع آلودگی و میکروب‌های گوناگون هستند و شستن خرما قبل از مصرف در نوع فله‌ای حتماً باید انجام شود.

 

نکات کلیدی

برای شستن خرما و نگهداری از آن در طولانی مدت باید نکاتی در ادامه به آن اشاره کردیم را رعایت کنید.

  • نفوذ آلودگی به خرما از سایر میوه‌ها و مواد غذایی که در یخچال وجود دارد امکان پذیر است.
  • از شستن خرما با مواد ضدعفونی کننده الکلی یا حاوی کلر یا شوینده‌هایی مانند ریکا اجتناب کنید، چرا که خرما بوی این ترکیبات را به خود جذب می‌کند و احتمال نفوذ مواد ضدعفونی‌کننده به بافت آن زیاد است.
  • برای فریز کردن خرما نیازی به شستن آن نیست، اما قبل از مصرف حتماً آن را بشویید.
  • برای خرماهایی که به هم فشرده و شیره‌ای هستند ابتدا باید تمام خرماها را از هم جدا کنید و حتماً با دستتان تمام قسمت‌های آن را به خوبی بشویید و سپس آبکشی کنید.

 

آیا خرمای شیره دار نیازی به شستن ندارد؟

در جنوب کشور خرماها را می‌شویند تا در هوای گرم شیره دار شوند، اگر خرماها در این مرحله به خوبی شسته شوند قبل از مصرف هیچ احتیاجی به شستن مجدد ندارند. اما ممکن است این عمل به خوبی و دقت انجام نشود و خرما کاملاً تمیز نشده باشد. بهترین راه برای اطمینان از این که خرمای شما به خوبی شسته و تمیز شده باشد از فروشگاه‌های معتبر و مورد اعتماد خرما را تهیه کنید. اما اگر خرما را از بازار خریده‌اید و از تمیز بودن آن مطمئن نیستید بهتر است آن را بشویید یا در فر با حرارت کم گرما دهید.

 

جمع بندی

خرما جزو میوه‌های بسیار باارزش و پر خاصیت است و برای تمام افراد از جمله کودکان، افراد دیابتی، ورزشکاران و... مصرف به‌اندازه آن بسیار توصیه شده است. اما در نظر داشته باشید که همین میوه باارزش اگر به درستی شسته و تمیز نشود می‌تواند عامل انتقال انواع آلودگی و بیماری به بدن افراد باشد. بنابراین لازم است قبل از مصرفاین میوه مفید را بشویید. ما در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس نحوه شستن خرما قبل از مصرف و نکاتی مهم در این باره را شرح دادیم امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

 


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب

خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب

نحوه شستن خرما قبل از مصرف

نحوه شستن خرما قبل از مصرف

6 تفاوت میوه خشک با میوه تازه چیست؟

6 تفاوت میوه خشک با میوه تازه چیست؟

چگونه شکلات‌های خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

چگونه شکلات‌های خارجی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

10 تا از مهمترین خواص میوه خشک برای کودکان

10 تا از مهمترین خواص میوه خشک برای کودکان

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

نوشیدنی

نوشیدنی

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش