خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب

بر خلاف نام تخمه ژاپنی هیچ تعلقی به کشور ژاپن ندارد، در واقع نام اصلی آن تخمه جابانی است که در روستایی به نام جابان در اطراف دماوند کشت میشود. نوعی هندوانه به نام هندوانه آجیلی که برخی از آنها شیرین و خوردنی است و بعضی دیگر بی مزه است و فقط از تخمه آن استفاده میکنند. تخمه ژاپنی به دلیل داشتن ترکیبات بسیار مفید از جمله پروتئین، آنتی اکسیدان و مواد مغذی و... خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. تخمه ژاپنی مانند سایر تخمهها برای سلامتی بسیار مفید است به شکلی که میتوانید با خرید تخمه جابونی آن را در طول شبانه روز استفاده کنید و از فواید بسیار زیاد آن بهرهمند شوید. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس موضوع اصلی ما خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب و دیگر فواید آن است. اگر مایل هستید در این باره اطلاعات کافی به دست آورید تا پایان مقاله همراه ما باشید.
خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب
خواص تخمه ژاپنی بسیار گسترده و وسیع است، اما یکی از مهمترین و برجستهترین آن مربوط میشود به خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب که باعث شده این تخمه طرفداران زیادی داشته باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در تخمه ژاپنی به عنوان یک سم زدای بسیار عالی برای بدن عمل میکنند. به این ترتیب در طب سنتی پیشنهاد میشود از این تخمه به عنوان جلوگیری از ابتلا به کبد چرب و بهبود و درمان بیماریهای کبدی استفاده شود. تخمه ژاپنی حاوی نوعی اسیدآمینه به نام سیترولین است که آمونیاک و سایر سموم که منجر به نارسایی مغزی و کبدی میشود را از بدن و کبد دفع میکند. تحقیقات انجام شده نشانگر آن است که سیترولین باعث کاهش تجمع چربی در سلولهای بدن میشود و همچنین سرشار از منیزیم و آهن است. اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع که در این تخمه پر خاصیت وجود دارد برای محافظت در برابر حمله قلبی و سکته مغزی و کاهش سطح کلسترول بد خون مفید هستند. بر همین اساس مصرف منظم و متعادل تخمه ژاپنی را به شما توصیه میکنیم.
مقدار مصرف تخمه ژاپنی برای کبد چرب
اگر مایل هستید که از خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب بهرهمند شوید باید از مقدار مصرف مجاز آن با خبر باشید. شما میتوانید روزانه حدود ۴۰ الی ۵۰ عدد از این تخمه برای درمان بیماری کبد چرب مصرف کنید. استفاده از تخمه ژاپنی بیشتر از این مقدار در رژیم غذایی نه تنها مشکل کبد چرب را درمان نمیکند، بلکه شدت آن افزایش مییابد. البته بر اساس نوع بیماری کبد چرب پزشک مصرف مجاز تخمه ژاپنی را به شما اعلام میکند.
دیگر خواص تخمه ژاپنی برای سلامت بدن
اگر بخواهیم به غیر از خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب از دیگر خواص تخمه ژاپنی برای سلامت بدن صحبت کنیم باید بگوییم که مصرف متعادل آن میتواند به درمان کم خونی کمک کند. کلسیم تخمه ژاپنی موجود در تخمه ژاپنی میتواند استخوانها را تقویت کند و از پوکی استخوان مخصوصاً در زنان یائسه جلوگیری نماید. در ادامه مقاله با خواص و مضرات تخمه ژاپنی آشنا میشوید.
- جلوگیری از کم خونی
- درمان پوکی استخوان
- سلامت ماهیچهها
- افزایش آنزیمهای بدن
- کاهش وزن
- سلامت مغز
- پیشگیری از سرطان
- حفظ طراوت پوست
- کنترل فشارخون
- کاهش علائم پیری
- محافظت در برابر سکته قلبی و سکته مغزی
خواص تخمه ژاپنی سرشار از پروتئین و مواد معدنی
محتوای بالای پروتئین و مواد معدنی ضروری بدن یکی از مهمترین خواص تخمه ژاپنی است. این تخمه با ارزش سر شار از پروتئین است که در تقویت بافتهای بدن و عضلات نقش مهمی دارد همچنین برای رشد و ترمیم سلولها مفید است. علاوه بر این مواد معدنی همچون آهن، کلسیم و منیزیم موجود در تخمه ژاپنی به بهبود عملکرد سیستم عصبی، تنظیم ضربان قلب و افزایش استحکام استخوانها کمک رسان است. این تخمه مفید میتواند جایگزین خوبی برای میان وعدههای مضر باشد و در تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن به شما کمک میکند.
تخمه ژاپنی منبع انرژی برای ورزشکاران
تخمه ژاپنی برای ورزشکاران یک منبع عالی از انرژی است که میتوانید قبل یا بعد از تمرین به عنوان یک میانوعده از آن استفاده کنید تا انرژی مورد نیاز بدن تأمین شود. همچنین، وجود منیزیم و پتاسیم در تخمه ژاپنی از گرفتگی عضلات جلوگیری میکند و به بهبود عملکرد فیزیکی بدن کمک مینماید. یکی دیگر از فواید تخمه ژاپنی برای ورزشکاران این است به مقدار مناسبی حاوی اسید آمینه است که سلامت ماهیچهها را تضمین میکند.
خواص تخمه ژاپنی برای کاهش چربی بد خون
پیشتر خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب را متوجه شدیم چال باید بگوییم که این تخمه برای کاهش چربی بد خون نیز مفید است و افرادی که دچار چربی خون هستند میتوانند از تخمه ژاپنی استفاده کنند. چربیهای درون تخمه ژاپنی مفید و سالم هستند و به کاهش میزان چربی بد خون کمک میکنند در نتیجه عروق سالمتر و فشار خون پایین خواهید داشت.
خواص تخمه ژاپنی برای لاغری
یکی دیگر از خواص تخمه ژاپنی این است که متابولیسم بدن را افزایش میدهد در نتیجه با مصرف تخمه ژاپنی میتوانید سوخت و ساز بیشتری داشته باشید و لاغر شوید. افرادی که به دنبال لاغری هستند تخمه ژاپنی را باید در لیست رژیم غذایی خود قرار دهند.
مضرات تخمه ژاپنی
با توجه به خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب و سلامت کلی بدن باید گفت در کنار این خواص مهم ممکن است مضراتی برای بدن داشته باشد که حتماً باید هنگام استفاده، از آنها اطلاع داشت.
فشار خون و چربی خون بالا
تخمه ژاپنی که به صورت بوداده در بازار وجود دارد میزان چربی و نمک آن زیاد است، افراط در مصرف بیش از حد آن میتواند موجب افزایش چربی و فشار خون در فرد شود. توصیه ما به افرادی که فشار خون یا چربی خون بالا دارند این است که تخمه ژاپنی را به صورت خام مصرف کنند.
آسیب به دندان
شکستن پوست سخت تخمه ژاپنی با دندان میتواند باعث آسیب رساندن به دندانها شده و سبب تحلیل و از بین رفتن آنها شود و همچنین زمینه ساز تغییر رنگ دندانها، از بین رفتن مینای دندان، حساسیت دندان، ترکخوردگی یا حتی پوسیدگی شود. برای جلوگیری از این مشکل، بهترین کار این است که تخمه را با دست باز کنید.
مشکلات گوارشی
فیبر موجود در تخمه ژاپنی برای سلامت گوارش مفید است، اما بدن انسان به مقدار مشخصی از فیبر نیاز دارد و اگر این مقدار افزایش یابد میتواند مشکلاتی مانند نفخ، درد شکم، و اسهال ایجاد کند.
استفاده از رنگهای غیر
امکان این که در برخی از موارد از رنگهای غیر خوراکی هنگام تفت دادن تخمه ژاپنی استفاده کنند وجود دارد که صد در صد برای بدن مضراتی به همراه دارد. از همین رو پیشنهاد میکنیم که این محصول را از آجیل فروشیهای معتبر تهیه کنید تا از کیفیت و سلامت آن مطمئن باشید و با خیال راحت از آن استفاده کنید.
خطر آلودگی به سموم
تخمه ژاپنی نیز مانند بسیاری از دانهها و مغزها، در صورت نگهداری نادرست ممکن است به قارچها و سموم قارچی آلوده شود که این سموم خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و حتی سرطان را افزایش میدهند. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه میشود تخمه ژاپنی را در شرایط مناسب نگهداری کنید و از مصرف تخمههای کپک زده یا تغییر رنگ داده شده خودداری کنید.
نتیجه گیری
یکی از تنقلات خوشمزه که طرفداران زیادی دارد، تخمه ژاپنی است در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس سعی بر آن داشتیم تا به طور کامل شما را با خواص این تخمه خوشمزه آشنا کنیم. همان طور که در این مقاله اشاره شد تخمه ژاپنی از خواص فراوانی برای بدن برخوردار است که یکی از مهمترین آنها خواص تخمه ژاپنی برای کبد چرب است. اما این خواص دلیل نمیشود که در مصرف تخمه ژاپنی زیاده روی کنیم چرا که ممکن است مضراتی را نیز به همراه داشته باشد. پس با رعایت اعتدال این تخمه با ارزش را در رژیم غذایی خود جای دهید و از مصرف آن لذت ببرید.