کدام خرما قند کمتری دارد؟ قند خرمای خشک بیشتر است یا تازه

کدام خرما قند کمتری دارد؟ این سوالی است که اکثر افراد دیابتی در گیر آن هستند. خرماها یک نوع نیستند و دارای تنوع زیادی هستند. خرما، منبع غنی کربوهیدرات و انرژی می باشد و هر یک عدد آن حدود 20 تا 70 کالری دارد. در خاورمیانه که خرما مصرف روزانه دارد آمار بیماری های قلبی بسیار کم گزارش می شود. بیشتر میوه ها دارای درصد زیادی آب هستند اما 70 درصد خرما از قند تشکیل می شود. در ادامه این مقاله می خواهیم در خصوص کدام خرما قند کمتری دارد؟ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم با مجله خبری موراتوس همراه ما باشید.
فهرست مطالب:
- خرمای تازه یا خشک کدام یک بهتر است؟
- ماندگاری خرمای خشک بیشتر است یا رطب تازه
- میزان قند خرما چقدر است؟
- قند خرما از چه نوعی است؟
- کدام خرما قند کمتری دارد؟
- آیا دیابتی ها می توانند خرما بخورند؟
- آیا مصرف خرما برای دیابت مضر است؟
خرمای تازه یا خشک کدام یک بهتر است؟
همان گونه میدانیم خرما به دلیل داشتن میکی سری از مواد مفید برای سلامت بدن بسیار مفید است. اما این سوال پیش میآید که آیا خواص خرما تازه هم مانند خرمایی است که کاملا رسیده است؟ خرمای خشک به علت این که مدت زمان بیشتری را به درخت خرما متصل بوده مواد مغذی بیشتری جذب می کند. اما باید بدانید که این تفاوت بین مواد مغذی یک عدد خرمای خشک و یک عدد رطب از همان نوع خرما زیاد نیست.
این تفاوت خاصیت میان این دو نوع خرما زمانی بیشتر میشود که میخواهیم خاصیت بین یک وزن ثابت از این دو نوع خرما را با یکدیگر مقایسه کنیم. همان گونه که در بالا اشاره کردیم درصد زیادی از خرمای تازه را آب تشکیل داده است. در نتیجه سایر مواد مغذی موجود در یک کیلو رطب درصد کمتری از وزن آن را نسبت به خرمای خشک تشکیل میدهد.
بنابراین یک کیلو خرمای خشک و کاملا رسیده دارای مواد مغذی بیشتری نسبت به یک کیلو خرمای تازه می باشد. همچنین میزان انرژی آن نیز بیشتر خواهد بود پس در خوردن خرما زیاده روی نکنید و روزانه بیش از چهار تا هفت عدد خرما نخورید. مقاله تفاوت خرمای پیارم با خرماهای دیگررا بخوانید.
ماندگاری خرمای خشک بیشتر است یا رطب تازه
خرمای خشک به دلیل رطوبت کمتری که نسبت به خرمای تازه دارد ماندگاری بیشتری هم دارد. در شرایط خوب حتی میتوانید خرمای خشک را تا دو سال نیز مصرف کنید. اما بهتر است که هر سال در زمان فصل برداشت خرما به اندازه مصرف یک سال خودف خرما تهیه کنید و سعی کنید بیشتر از یک سال آن را نگهداری نکنید به دلیل این که کیفیت آن کم خواهد شد.
خرمای تازه ماندگاری نسبتا کمتری دارد و شرایط نگهداری آن نیز سختتر می باشد. این نوع خرما حتما باید در سردخانه و یا فریزر نگهداری شود که ترش و یا خراب نشود. همچنین شرایط حمل و نقل این نوع خرما کمی سخت تر است و اگر در شهرهای شمال ایران زندگی میکنید امکان دارد تا رسیدن خرما به دست شما در مسیر خراب شده باشد. پس حتما قبل از خرید رطب از بازار مزه و بوی آن را تست نمایید.
برای اطلاع از قیمت خرمای پیارم می توانید به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
میزان قند خرما چقدر است؟
کدام خرما قند کمتری دارد؟ طبق اطلاعات پزشکی قند یک عدد خرما معادل 3 حبه قند است. میزان قند و کالری خرمای خشک نسبت به خرمای تر بیشتر است. شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که آیا خرما خشک قند دارد؟ باید بگوییم میزان قند یک عدد خرمای خشک حدود ۴.۸گرم بوده. هر خرمای رطب ۲۰ کیلوکالری انرژی و ۵ گرم قند دارد. اگر بخواهیم از نظر تامین ویتامینهایی مانند A و C این میوه را بررسی کنیم، میتوان گفت که یک خرما نمیتواند تامینکننده مهم این ویتامینها در بدن باشد. اما وقتی در رژیم غذایی فردی، ۴ واحد میوه را در نظر بگیریم، آن فرد میتواند ۳ سهم میوه و ۳ خرما را به عنوان یک سهم میوه در طول روز مصرف نماید.
قند خرما مانند سایر میوهها، مخلوطی از فروکتوز و گلوکز است و چون این قندها معمولا همراه با فیبر می باشند، مصرفشان به قندهای ساده برتری دارد. البته این به هیچ وجه به معنای تاییدی بر زیادهروی در مصرف خرما نمی باشد. خرما هم قند دارد و هم کالری و مصرف بیش از اندازهاش میتواند باعث اضافه وزن و چاقی در فرد شود. هر عدد خرما حدود ۱۰ گرم است و نزدیک به ۲۳ درصد آب و مقدار کمی پروتئین دارد.
برای خرید خرمای ارزان بر روی لینک کلیک کنید.
قند خرما از چه نوعی است؟
خرما جزو گروه میوهها طبقه بندی شده است. البته خرما میوهای است که قند فراوانی دارد و هر ۳ خرما یک واحد کامل میوه محسوب میشود. این میوه به خاطر شیرینی که از فروکتوز (یک قند طبیعی) به دست می آید، جایگزین بسیار مناسبی برای قند و شکر است .
کدام خرما قند کمتری دارد؟
از بین خرمای مضافتی، خرما زاهدی پیارم، کبکاب و استعمران، خرمای مضافتی کمترین میزان قند را دارد و موجب افزایش وزن نمیشود.
کالری یک حبه قند بیشتر است یا یک عدد خرما
مصرف یک حبه قند به تولید حدود ۱۲ کیلو کالری انرژی منجر می شود . این نشان می دهد که حبه قند حاوی مقدار قابل توجهی از انرژی است که بدن می تواند از آن بهره ببرد .
مقایسه مصرف یک حبه قند با دیگر میوه ها نشان می دهد که مصرف ۲۰ عدد توت خشک یا میوههای مشابه حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی به بدن می رساند و یک حبه قند مصرفی انرژی بیشتری به بدن اضافه می کند .
همانطور که پیش از این به آن اشاره کردیم میزان قند یک عدد خرمای خشک حدود ۴.۸ گرم است و هر خرمای رطب ۲۰ کیلوکالری انرژی و ۵ گرم قند دارد . این مقاله میزان قند و کالری خرما نسبت به دیگر منابع قند ، مانند شکر ، در نظر گرفته شده است و به تحلیل میزان قند خرما در مقایسه با دیگر منابع قندی می پردازد و به نتیجه می رسد که خرما دارای مقادیر متعادلی از قند و کالری است که می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای قند و شکر در رژیم غذایی استفاده شود.
اما باید توجه داشت که مصرف خرما نیز باید با اندازه گیری دقیق و اندازه گیری مناسب انجام شود تا از افزایش وزن یا افزایش سطح قند خون جلوگیری شود . در نتیجه هر دوی این مواد دارای مقادیر مختلفی از قند و انرژی هستند . از این رو ، مصرف هر یک از این مواد باید با دقت و به میزان مناسب صورت گیرد تا از افزایش ناخواسته کالری و انرژی جلوگیری شود . همچنین ، می توان نتیجه گرفت که مصرف میوه های طبیعی مانند خرما به جای قند های مصنوعی ، می تواند برای بدن مفیدتر و با کالری کمتری باشد . بنابراین ، انتخاب و مصرف هوشمندانه میوهها برای حفظ سلامتی بسیار اهمیت دارد .
آیا دیابتی ها می توانند خرما بخورند؟
پاسخ صریح به این سوال غیرممکن است، زیرا خیلی به تشخیص خاص (دیابت نوع 1 یا نوع 2، پیش دیابت)، وضعیت بیمار، سن و رژیم غذایی بستگی دارد. هیچ گونه منع مصرف قطعی برای استفاده از خرما در دیابت وجود ندارد: در مقادیر محدود (تا 50-100 گرم در روز)، میوه را می توان در رژیم غذایی گنجاند.
این میوه حاوی مقدار زیادی قند است. بنابراین لازم است قبل از گنجاندن آن در رژیم غذایی منظم با پزشک مشورت کنید. مدیریت سطح قند خون در میان افراد مبتلا به دیابت می تواند دشوار باشد. به افراد مبتلا به این بیماری معمولاً توصیه می شود که مراقب مصرف کربوهیدرات خود باشند. خرما برای دیابت، با توجه به محتوای کربوهیدرات بالایی که دارد می تواند باعث نگرانی شود. با این حال، زمانی که خرما در حد اعتدال مصرف شود، می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
خرما دارای مواد مغذی قابل توجهی است اما بسیار شیرین نیز هست. با این حال، پر از فیبر است که به بدن شما کمک می کند قندها را کندتر جذب کند. وقتی در حد اعتدال مصرف شود، انتخابی بی خطر و سالم برای افراد مبتلا به دیابت است.
آیا مصرف خرما برای دیابت مضر است؟
اگرچه خرما یک غذای غنی از کربوهیدرات است، اما شاخص گلیسمی آن 39 است. (زیر 55 کم در نظر گرفته می شود.) خرما میوه ای است که فواید متفاوتی برای سلامتی ما دارد، سرشار از مواد مغذی حیاتی است و با تعریف یک ابر غذا مطابقت دارد. مصرف خرما منجر به کاهش تغییرات گلوکز بعد از غذا می شود. نتیجه گیری شده است که برای افراد مبتلا به دیابت، خرما به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مفید است.