برنج هاشمی بهتره یا طارم : کدام یک بهتری و خوش عطر تر است؟
برنج یکی از غلاتی است که در ایران پرمصرف است و دارای محبوبیت زیادی است، ۲ نوع از محبوب ترین برنج ها بین مردم ایران برنج طارم و هاشمی است. فرقی که دو برنج طارم و هاشمی دارند ذهن خیلی از انسان ها را به خود مشغول کرده است، در مقاله مقایسه برنج طارمی و هاشمی می خواهیم کیفیت این دو برنج را باهم مقایسه کنیم. در مقاله موراتوس ما ویژگی های برنج طارم و هاشمی را بیان خواهیم کرد و به شما نشان داده خواهد شد که کدام برنج بهتر است تا شما در هنگام خریداری کردن برنج، انتخاب خوبی داشته باشید.
برنج هاشمی
برنج هاشمی یکی از انواع برنجهای محبوب و با کیفیت در ایران است که توسط آقای یوسف هاشمی ساکن استلان گیلان در سال ۱۳۶۴ به صورت اتفاقی در شالیزار خود کشف کرد و متوجه تفاوت ظاهری آن با دیگر خوشه های برنح شد و با درایت و پشت کار توانست این چند خوشه طلایی را به تولید انبوه برساند.از آنجایی که این نوع برنج درای کیفیت خوبی است و در تهیه غذاهای خوشمزه و مرغوب استفاده میشود.
از طرفی به دلیل خواص و ویژگیهای منحصر به فرد خود، از جمله طعم ملایم، عطر دلپذیر، دانههای بلند و براق، توانست محبوبیت بسیاری در بین مصرفکنندگان داشته باشد. و مورد استقبال عالی مصرف کنندگان برنج ایرانی قرار بگیرد و در نتیجه سهم زیادی از بازار فروش برنج ایرانی را به خود اختصاص دهد جوری که تقریبا ۹۵ ٪ سهم کشت برنج در استان گیلان به برنج هاشمی تعلق دارد.
خصوصیات برنج هاشمی
طعم و عطر: برنج هاشمی با طعم ملایم و عطر خوبی به همراه است که اغلب مورد تحسین قرار میگیرد.
دانهها: برنج هاشمی دارای دانههایی بلندی میباشد که باعث ایجاد بافت خوب و شکل ظاهری مجلسی در غذاها میشود.
ظاهر: برنج هاشمی دارای رنگ سفید و براقی است که ظاهری زیبا و جذاب به غذاها میبخشد.
برنج طارم
برنج طارم یکی از انواع محبوب برنج ایرانی است که به دلیل ویژگیها و خواص خاص خود، جایگاه ویژهای بین مصرف کننده ها پیدا کرده است این نوع از برنج از اوایل کشت برنج در استان مازندران ، به ویژه مناطق فریدونکنار کشت میشده و همچنان با همان ریشه ژنتیکی کشت میشود و ادامه دارد. بذر این برنج از قدیمی ترین بذرهای برنج ایرانی می باشد و طی این سالها هم هیچ تغییری نکرده، بذر برنج طارم به مرور زمان به مناطق مختلف رفته و کشت میشود .
برای خرید برنج دودی طارم ممتاز 900 گرمی به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.
نام های مختلف برنج طارم
گاهاً چه عمدی و چه سهوی برنج طارم را به اسم های طارم محلی ، طارم صمدی و… نام گذاری کرده و کشت میشود. اما لازم به ذکر است که هیچ تفاوت کیفیتی بین آنها نیست و تنها تفاوتشان تفاوت اسمی میباشد و ریشه و بیس آنها کاملا یکسان است.
برنج هاشمی بهتره یا طارم
مقایسه برنج طارم و هاشمی از نظر قیمت
قیمت برنج هاشمی عطری نسبت به برنج هاشمی ساده کمی بیشتر است. اما برنج هاشمی عطری سرد و گرم از نظر قیمت تفاوتی با هم ندارند، زیرا در اندازه، مزه و عطر کاملاً یکسان هستند. همچنین، برنج طارم نیز قیمتی مشابه با برنج هاشمی دارد و معمولاً از نظر قیمت با یکدیگر تفاوت خاصی ندارند.
قیمت برنج طارم درجه یک و برنج هاشمی درجه یک، نسبت به نوع ساده برنج طارم و هاشمی گرانتر است. این نوع برنجها به طور طبیعی از عطر و طعم بهتری برخوردارند.
برخی از فروشندگان ممکن است با استفاده از نام برنج هاشمی یا طارم، برنجهای بی کیفیت را با قیمت بالا عرضه کنند. یا با پایین آوردن قیمت قصد سوء استفاده داشته باشند. پس باید مراقب باشید که در هنگام خرید از منابع قابل اعتماد و فروشندگان معتبر خرید کنید تا از کیفیت و اصالت محصول اطمینان حاصل کنید.
مقایسه برنج طارم و هاشمی از نظر پخت :
پخت برنج هاشمی و طارم تفاوتهایی دارد. از این نظر که در مورد برنج هاشمی، باید توجه داشت که آیا برنج گرم یا سرد است زیرا این موضوع در فرآیند پخت آن تاثیر دارد. با این حال، برنج هاشمی به دلیل کیفیت بالایی که دارد، شفتگی کمی نشان میدهد و در زمان طبخ لازم است دستور پخت برنج رعایت شود.
در مقایسه برنج طارم و هاشمی، فرآیند پخت برنج طارم، کمی متفاوت است. با توجه به اینکه برنج طارم از خانوادههای مختلفی تشکیل شده است، هر نوع آن فرآیند پخت خاص خود را دارد. با این حال، بر اساس بررسیهای انجام شده، به نظر میرسد که برنج کاشت دوم طارم پخت بهتر و آسانتری داشته باشد. در هر دو مورد، بعد از پخت، پلو معطری خواهید داشت. اما باید توجه داشت که برنج کاشت دوم در هر دو نوع طارم و هاشمی، به دلیل داشتن طول قد بیشتر، پخت و ظاهر بهتری دارد.
برای خرید برنج هاشمی ممتاز 4.5 کیلوگرمی به وبسایت فروشگاهی موراتوس مراجعه نمایید.
مقایسه قد و میزان محصول برنج ها
برنج هاشمی دارای دانههای باریک و بسیار بلند است. رنگ این برنج شیری یا همان سفید مایل به کرم بوده و از مهمترین ویژگیهای آن، میتوان به قد کشیدن یا ری کردن هنگام پخت اشاره کرد. عطر خوش این برنج نیز از دیگر ویژگیهای بارز آن محسوب میشود.
تا به این جای مطلب متوجه شدیم که هر دو برنج طارم و هاشمی دارای خصوصیات ظاهری قد کشیده و رنگ سفید مایل به کرم هستند؛ اما وجه تمایز این دو خوشه برنج در میزان محصول هنگام برداشت و توزیع است. محصولی که از برنج زیر کشت رفته طارم به دست میآید بسیار کمتر از میزان اولیه بوده و در مقابل این موضوع در مورد برنج هاشمی صدق نمیکند.
با وجود اینکه طارم از نظر کیفیت، برنجی خوشپخت محسوب میشود اما این عامل باعث شده تا کشاورزان به منظور جلوگیری از ضرر و زیان، در دفعات کمتری طارم را برای کاشت انتخاب کنند. از نظر اندازه دانههای برنج نیز قد برنج هاشمی کمی بلندتر از طارم بوده و هنگام پخت نیز به مراتب بیشتر ری میکند.
برنج هاشمی بهتر است یا برنج طارم؟
با توجه به اینکه فرق کمی بین برنج طارم و برنج هاشمی وجود دارد، انتخاب بین آنها به سلیقه شما برمیگردد. هر دو کیفیت مقبولی دارند اما در کل، برنج طارم مازندران به دلیل ساختار محکم و استخوانی دانههایش، طرفداران بیشتری دارد. برنج طارم اصطلاحاً چلوییتر از برنج هاشمی است و ظاهری رسمیتر دارد. ازاینرو طبخ آن هم بسیار راحتتر است.
برای خرید برنج هاشمی ممتاز 4.5 کیلوگرمی به وبسایت فروشگاهی موراتوس مراجعه نمایید.