بهترین روش نگهداری از پودر قهوه

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

بهترین روش نگهداری از پودر قهوه

بهترین روش نگهداری از پودر قهوه

قهوه نوشیدنی محبوبی است که عطر و طعم خاص آن، از مهمترین عوامل استفاده و محبوبیت آن است. همه ما علاقه داریم از این نوشیدنی شگفت انگیز، بهترین عطر و طعم را دریافت کنیم. برای اینکه این تجربه جذاب را برای خود خلق کنیم، باید روش نگهداری قهوه را بدانیم.

در این مقاله از موراتوس به بررسی بهترین روش نگهداری از پودر قهوه می پردازیم با ما همراه باشید.

 

نکات مهم نگهداری از قهوه

منظور از بهترین روش نگهداری از پودر قهوه، در نظر گرفتن تمام نکات فیزیکی و شیمیایی است که می‌تواند بر روی قهوه و دانه‌های آن تاثیرگذار باشد. ظروف نگهداری، محیط، دما و نور مناسب از مهمترین نکاتی است که باید آن را کنترل و بررسی کرد.

دانه‌های قهوه را درون قوطی‌های فلزی یا ظروف شیشه‌ای تیره رنگ با درهای وکیوم بریزید.

پودر قهوه در داخل ظروف شیشه‌ای تیره رنگ، تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم باقی می‌ماند.

هربار به اندازه نیاز مصرف روزانه، دانه‌های قهوه را آسیاب کنید تا همیشه از بالاترین کیفیت دانه‌های قهوه بهره مند شوید.

از نگهداری قهوه در مکان‌های مرطوب به ویژه یخچال خودداری کنید. قهوه خریداری شده را در مکان‌های خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.

از پیمانه‌های خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.

ظرف قهوه را در مجاورت اجاق گاز قرار ندهید. چرا که گرما باعث کاهش کیفیت قهوه می‌شود.

 

coffee-beans-and-powder

 

شرایط نگهداری قهوه

توجه داشته باشید که پودر قهوه به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا زودتر از دانه‌های قهوه، عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهتر است که پودر قهوه را به مقدار کمتری تهیه کنیم. قهوه‌ آسیاب شده یک تا دو هفته طعم و عطر استاندارد خود را حفظ می‌کند. دانه‌های قهوه، زمان بیشتری نسبت به پودر قهوه عطر و طعم اصیل خود را حفظ می‌کنند. این زمان حدود یک ماه از زمان رست شدن است.

برای بهترین روش نگهداری از پودر قهوه قهوه آسیاب شده را می‌بایست در یک ظرف در بسته از جنس شیشه یا سرامیک مات قرار دهیم. درب آن نیز طوری بسته شود که جریان هوا از آن عبور نکند. سپس این ظرف را در دمای اتاق نگهداری کنید. این نکته را مد نظر داشته باشید که رطوبت، نور، دمای بالا و قرار گرفتن در معرض هوا باعث کاهش کیفیت پودر و دانه‌های قهوه می‌شوند.

در ادامه قصد داریم تا نکات مختصر و مفیدی را در مورد بهترین روش نگهداری از پودر قهوه برای شما بیان کنیم. نکاتی که با رعایت آن ها می توانید از طعم و کیفیت قهوه مصرفی لذت ببرید. اگرچه این نکات بسیار ساده به نظر می آیند اما بسیار کاربردی محسوب می شوند.

 

عوامل مهم بر کیفیت قهوه

در این قسمت، عوامل تاثیرگذار روی کیفیت قهوه ( عوامل مهم بر کیفیت قهوه ) را بررسی خواهیم کرد:

  • دما و رطوبت

 همانطور که می‌دانید بهترین روش نگهداری از پودر قهوه در دمای مناسب و به دور از رطوبت در حفظ کیفیت آن بسیار مهم است. دما و رطوبت، واکنش‌های شیمیایی در دانه‌های قهوه ایجاد کرده و کیفیت و تازگی قهوه را کاهش می‌دهد.

 

  • زمان

کیفیت نوشیدنی قهوه، رابطه مستقیمی با زمان رست (برشته) و آسیاب کردن آن دارد. هرچه زمان مصرف این نوشیدنی، به زمان رست و آسیاب کردن آن نزدیک‌تر باشد، کیفیت آن بالاتر و لذت استفاده از آن بیشتر خواهد بود.

همانطور که قبلاً هم ذکر کردیم، قهوه آسیاب شده سریعتر عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. برای حفظ کیفیت قهوه، آن را در ظرف مخصوص شیشه‌ای یا سرامیکی مات با درب پلمپ بریزید. ظرف قهوه را در دمای اتاق و به دور از مواد دارای عطر و بو نگه دارید. بهتر است خرید خود را طوری تنظیم کنید که نهایتاً پودر قهوه شما ظرف دو هفته استفاده شود. بهترین روش نگهداری از پودر قهوه نیز دقیقاً مشابه پودر قهوه است. با این تفاوت که دانه‌ها بدلیل اینکه آسیاب نشده‌اند و سطح تماس کمتری با هوا دارند، به شرط رعایت اصول نگهداری از قهوه، تا یک ماه عطر و طعم خود را حفظ خواهند کرد.

نکته: اگر می‌خواهید عطر و طعم قهوه شما در زمان مصرف باز هم بهتر باشد، می‌توانید دو ظرف برای نگهداری از قهوه در نظر بگیرید. یکی از این ظرف‌ها بزرگتر است و کل قهوه در آن قرار می‌گیرد. این ظرف را در مکانی تاریک مانند کابینت قرار دهید. ظرف کوچکتر را برای استفاده روزانه به اندازه مصرف یک روز پر کنید.

 

عوامل مهم بر کیفیت قهوه

 

دانه قهوه و آسیاب آن

اگر می‌خواهید لذت نوشیدن یک قهوه اصیل را تجربه کنید، بهتر است که قهوه را به شکل دانه تهیه کنید. هر بار قبل از دم‌آوری یا عصاره گیری، به میزان استفاده خود دانه قهوه را آسیاب کنید. توجه داشته باشید که قهوه آسیاب شده را طی دو یا سه روز استفاده کنید و برای مصرف جدید خود، مجدداً دانه‌های قهوه را آسیاب کنید.

فراموش نکنید که درجه آسیاب دانه قهوه، بر اساس دستگاه و ابزار دم‌آوری شما باشد. برخی فکر می‌کنند که آسیاب کردن بیشتر یا کمتر قهوه در طعم آن موثر است. اما حقیقت آن است که ریز یا درشت بودن پودر قهوه در افزایش عطر و طعم آن تاثیری ندارد. در واقع دانه قهوه استفاده شده و ابزار دم‌آوری یا عصاره گیری شما تعیین کننده عطر، طعم و میزان کافئین نوشیدنی شماست.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، تمیز کردن آسیاب بعد از هر بار استفاده است. دانه های قهوه در زمان آسیاب نوعی روغن پس می‌دهند که روزنه‌ها و سایر اجزاء آسیاب شما را به مرور زمان از بین خواهند برد. برای بالا بردن عمر آسیاب پیشنهاد می‌کنیم آن را تمیز نگه دارید. ضمناً، تمیز کردن آسیاب باعث می‌شود عطر و طعم قهوه شما با باقی مانده قهوه کهنه داخل آسیاب ترکیب نشود و کیفیت نوشیدنی شما حفظ شود.

 

نگهداری قهوه در یخچال

متخصصان حوزه قهوه، به هیچ وجه نگهداری این ماده در یخچال را توصیه نمی‌کنند. همانطور که می‌دانید، یخچال محیطی است خنک و بدون نور که این دو عامل برای نگهداری قهوه مناسب هستند. اما این محیط دارای رطوبت بالایی است که با سرعت بر کیفیت قهوه تاثیر می‌گذارد. قهوه برشته شده به سرعت طعم و عطر اصلی خود را در یخچال از دست می‌دهد. از طرف دیگر، یخچال فضایی است که خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها با عطر و طعم متفاوت در آن نگهداری می‌شوند. این مسئله می‌تواند عطر و طعم قهوه را تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه کیفیت قهوه را کم کند.

پس با این توضیحات، اصلا توصیه نمی‌شود که قهوه در یخچال یا فریزر نگهداری شود. شرایط رطوبت و دما در یخچال طوری است که تازگی و کیفیت قهوه را بشدت کاهش می‌دهد. در بحث شرایط نگهداری از قهوه، اگر قهوه دم شده را در یخچال بگذاریم به طور متوسط 2 الی 3 روز سالم می‌ماند.

قهوه از دانه های بو داده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید. شرایط نگهداری دانه قهوه بسیار ساده تر از پودر قهوه است زیرا قهوه آسیاب شده، سطح تماس بیشتری با هوا پیدا می کند و باعث کاهش تدریجی کیفیت آن می شود.

به همین دلیل زودتر طعم و عطر خود را از دست می دهد. و همینطور نگهداری مقدار زیاد پودر قهوه کار درستی نیست و پیشنهاد می شود هنگام خرید قهوه، دانه های آن را تهیه و خودتان در منزل آسیاب کنید.

در ادامه قصد داریم تا نکات مختصر و مفیدی را در مورد بهترین روش نگهداری از پودر قهوه  برای شما بیان کنیم. نکاتی که می تواند بر روی طعم و ملودی های دانه های قهوه تاثیرگذار باشد. نکاتی که با رعایت آن ها می توانید از طعم و کیفیت قهوه مصرفی لذت ببرید. اگرچه این نکات بسیار ساده به نظر می آیند اما بسیار کاربردی محسوب می شوند.

 

Ground-Coffee-with-beans1-600x600

 

نکات ضروری شرایط نگهداری قهوه

در بحث بهترین روش نگهداری از پودر قهوه ، منظور از شرایط نگهداری تمام نکات فیزیکی و شیمیایی است که می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی قهوه و دانه های آن تاثیرگذار باشد. ظروف نگهداری و محیط با دما و نور مناسب از مهمترین نکاتی است که باید آن را کنترل و بررسی کرد.

دانه های قهوه را درون قوطی های فلزی یا ظروف شیشه ای تیره رنگ با درهای وکیوم بریزید.

پودر قهوه در داخل ظروف شیشه ای تیره رنگ، تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم باقی می ماند.

هربار به اندازه نیاز مصرف روزانه، دانه های قهوه را آسیاب کنید تا همیشه از بالاترین کیفیت دانه های قهوه بهرمند شوید.

از نگهداری قهوه در مکان های مرطوب به ویژه یخچال خودداری کنید. و در مکان های خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.

از پیمانه های خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.

 

سخن پایانی

تازگی و طراوت قهوه از عوامل بسیار مهم برای داشتن یک فنجان قهوه خوش‌طعم است. برای حفظ این تازگی، لازم است با بهترین روش نگهداری از پودر قهوه آشنا باشید و بدانید چطور می‌توانید قهوه خود را برای مدت بیشتری در خانه تازه نگهدارید.

نکاتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، اصول کلیدی برای حفظ و نگهداری پودر قهوه در خانه است. البته فراموش نکنید که کیفیت قهوه خریداری شده و حرفه‌ای بودن کسی که دانه‌های قهوه را برشته وآسیاب می‌کند تا حد زیادی در کیفیت قهوه ترک موثر است.


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

قهوه کورتادو چیست و نحوه درست کردن آن چگونه است؟

قهوه کورتادو چیست و نحوه درست کردن آن چگونه است؟

خواص نسکافه برای لاغری

خواص نسکافه برای لاغری

کپسول قهوه چیست؟ ساختار کپسول قهوه + مزایای استفاده از آن

کپسول قهوه چیست؟ ساختار کپسول قهوه + مزایای استفاده از آن

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

آشنایی با خواص کاپوچینو شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

کره پسته چیست؟ خواص کره پسته برای بدن

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش