چرا باید چای شکلات مصرف کنیم؟

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

چرا باید چای شکلات مصرف کنیم؟

چرا باید چای شکلات مصرف کنیم؟

چای شکلات، همان چای کاکائو است. چایی که با استفاده از دانه‌های کاکائو تهیه می‌شود. این نوع نوشیدنی یک چای کاملا طبیعی محسوب می‌شود که یکی از فراورده‌های جانبی در کارخانجات شکلات‌سازی است. اگر سوال شما نیز این است که چرا باید چای شکلات مصرف کنیم؟ پیشنهاد می کنیم این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس را تا انتها مطالعه کنید.

 

چای شکلات چیست؟

انسان‌ها همیشه دنبال جایگزین‌هایی موقت یا دائمی برای چای معمولی و قهوه بوده و هستند. در این میان، هرچند برخی‌ها گستره‌ی چای شکلاتی را وسیع‌تر از چای کاکائو می‌دانند؛ با این حال نام دقیق چای شکلات در حقیقت چای کاکائو است. چایی که با پوست دانه‌های کاکائو دم می‌شود.

این، جدا از شکلات داغ است. شکلات داغ انواع مختلفی دارد و معمولاً با ترکیب شیر، شکر، شکلات تلخ، وانیل یا انواع ادویه‌ها تهیه می‌شود. چای کاکائو یک چای ۱۰۰ درصد طبیعی و یکی از محصولات جانبی شکلات سازی‌ها محسوب می‌شود. وقتی دانه‌های کاکائو برداشت می‌شود آن را برشته کرده و سپس پوست کاکائو را طی یک فرآیند جدا می‌کنند که از آن چای کاکائو تهیه می‌شود.

 

چای شکلات چیست؟

 

تاریخچه چای شکلات

چای شکلاتی در آمریکای جنوبی از پیشینه‌ای بسیار طولانی برخوردار است، اما در کشورهایی که کاکائو خیز نیستند ایده‌ای نسبتاً جدید محسوب می‌شود. نخستین بار، هزاران سال پیش اقوام «مایا» و «آزتک» در آمریکای جنوبی به خاصیت کاکائو در بهتر کردن حال انسان پی بردند و آن را مورد استفاده قرار دادند. چای کاکائو یعنی چای شکلاتی مورد نظر ما بسته به اینکه کاکائوی آن متعلق به کدام منطقه باشد می‌تواند طعم‌ها مختلفی از یک طعم اصلی که همان طعم کاکائو است بدهد.

 

خواص چای شکلات

محرک بودن چای کاکائو نسبت به قهوه و چای عادی کمتر و آرام‌تر است چون کافئین زیادی ندارد، ولی حس خوردن شکلات را می‌دهد.

میزان کافئین کاکائو در مقایسه با قهوه و چای چنین است:

۲۲۵میلی لیتر، (یک فنجان) چای سیاه ۴۰ تا ۱۲۰ میلی گرم کافئین دارد.

۲۲۵میلی لیتر، قهوه ممکن است ۹۵ تا ۲۰۰ میلی گرم کافئین داشته باشد.

یک فنجان کاکائو تنها ۸ تا ۱۶ میلی گرم کافئین دارد.

تقریباً تمامی خواص دانه‌ی کاکائو در پوست کاکائو نیز وجود دارد.

پوست کاکائو منبع منیزیم و حاوی آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است.

چای شکلاتی مورد نظر ما یک محرک طبیعیِ حاوی «آناندامید» است.

آناندامید نوعی انتقال دهنده‌ی عصبی از اسید چرب است که در عملکرد درد، افسردگی، اشتها، حافظه و باروری تأثیر دارد.

 

۱-چای شکلات دارای آنتی‌اکسیدان است

تعجب خواهید کرد؛ ولی طبق نتیجه‌ی تحقیقی که در سال ۲۰۰۳در مجله‌ی علمی «شیمی کشاورزی و غذا» منتشر شد نشان داد که میزان آنتی‌اکسیدانِ چای کاکائو از میزان آنتی‌اکسیدان چای سبز بیشتر است! هم‌چنین چای کاکائو نسبت به چای سبز، سه برابر «پلی فنول» و دوازده برابر «فلاوونوئید» بیشتر دارد! می‌دانید که فلاوونوئید باعث ‌ترمیم سلول‌ها و مقابله با تخریب انجام شده توسط رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

 

۱-چای شکلات دارای آنتی‌اکسیدان است

 

۲-چای شکلات از بیماری قلبی پیشگیری می‌کند

مجله‌ی «بریتیش ژورنال» در سال ۲۰۰۹ نتیجه‌ی تحقیقی را منتشر کرد که طبق آن مشخص شد احتمال ابتلای کسانی که شکلات‌های سالم می‌خورند به بیماری قلبی ۳۷ درصد کمتر از افرادی است که این‌گونه شکلات‌ها را نمی‌خورند. چای کاکائو حاوی سالم‌ترین و طبیعی‌ترین نوع شکلات است. کاکائو حاوی مقادیر زیادی منیزیوم است که به تقویت قلب کمک می‌کند.

 

۳-از سرطان پیشگیری می‌کند

آنچه در حقیقت باعث بروز سرطان می‌شود خسارت دیدنِ DNA است. در سال 2010 تحقیقی در نشریه‌ی The British Nutrition منتشر شد که اعلام می‌کرد مصرف فلاوونوئید باعث حفاظت از DNA و کاهش خسارت وارده به آن می‌شود و چای شکلات از این نظر بسیار غنی است.

 

۴-چای شکلات و کاهش فشار خون

فلاوانول کاکائو باعث کم شدن سرعت هضم و جذب کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود. پیامد این حالت، بهبود یافتن فرآیند ترشح انسولین در بدن است که در نتیجه باعث کم شدن التهاب و تحریک جذب قند از خون به عضله‌ها می‌گردد. فلاوانول موجود در کاکائو سبب افزایش سطح نیتریک اکسید در خون شده و از این طریق عملکرد رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشد و باعث کاهش فشار خون می‌شود.

 

۵-بر بهداشت دهان و دندان تأثیر مثبت دارد

عصاره‌ی کاکائو بر روی موش‌های آزمایشگاهیِ آلوده به باکتری‌های دهانی تأثیر مثبت برجای می‌گذارد و از این رو چنین پنداشته می‌شود که می‌تواند در بهداشت دهان انسان نیز به خاطر این ویژگی ضد باکتری تأثیر مثبتی بگذارد.

 

برای خرید پودر کاکائو خاچیک 100 گرمی به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.

 

۵-بر بهداشت دهان و دندان تأثیر مثبت دارد

 

برخی دیگر از مهم‌ترین فواید چای کاکائو

  • حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است.
  • طعم آن به شکلات داغ شباهت دارد.
  • به خاطر وجود مواد آنتی‌اکسیدان، فلاوونوئید و تئوبرومین در آن، حس خوبی به انسان می‌دهد.
  • سرشار از ویتامین و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، مس و روی است.
  • تقویت کننده است.

 

طرز تهیه چای شکلات

این چای حاصل ریختن آب جوش بر روی این پوسته‌ها و دم کردن آن است. هرچقدر بیشتر دم بکشد رنگ آن غلیظ و عمیق‌تر خواهد شد. برخی چای کاکائو را از کاکائوی خالص نیز درست می‌کنند ولی استفاده از پوسته‌ی کاکائو توصیه شده است. برحسب سلیقه، هر فرد می‌تواند کمی شیر و شیرین‌کننده نیز به چای کاکائو اضافه کند، اما در برخی منابع روی طبیعی نوشیدن این چای (بدون هیچ افزودنی دیگری) تأکید شده است. البته شما می‌توانید در صورت تمایل به این ترتیب از پودر کاکائو برای تهیه‌ی چای شکلات استفاده کنید:

 

  • چهار قاشق سوپ خوری پودر کاکائو
  • یک قاشق چای خوری شکر
  • یک‌صد و پنجاه میلی لیتر آب گرم
  • یک‌صد میلی لیتر شیر یا شیر بادام

 

پودر کاکائو، شکر و آب را در یک قهوه جوش تا زمانی که جوش بیاید حرارت بدهید؛ سپس ترکیب حاصل شده را داخل فنجان بریزید و به آن شیر و یا شیر بادام اضافه کنید و تا وقتی که یک دست شود آن را هم بزنید.

 

برای خرید پودر کاکائو نسکوییک 300 گرمی به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.

 

طرز تهیه چای شکلات

 

مضرات چای شکلات

  • امکان دارد چای کاکائو با داروهای قلب، ضد افسردگی و آسم تداخل ایجاد کند.
  • منیزیم زیادِ کاکائو می‌تواند برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه مضر باشد.
  • کاکائو گاه می‌تواند در برخی افراد باعث واکنش‌های آلرژیک مختلف شود.

 

سخن پایانی

در این مقاله از موراتوس به دلایل مصرف چای شکلات و فواید و مضرات و طرز تهیه ی آن پرداختیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشند.


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

بهترین قهوه فوری با کافئین بالا

بهترین قهوه فوری با کافئین بالا

پیشگیری از افسردگی با مصرف قهوه

پیشگیری از افسردگی با مصرف قهوه

پیشگیری از زوال عقل با مصرف قهوه

پیشگیری از زوال عقل با مصرف قهوه

علت تلخ شدن قهوه چیست

علت تلخ شدن قهوه چیست

فواید  مصرف پسته برای مردان

فواید مصرف پسته برای مردان

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش