مهمترین خواص روغن کنجد برای سلامتی بدن
اکثر افراد از خواص کنجد با خبر هستند هر آنچه در کنجد وجود دارد از مهمترین خواص روغن کنجد نیز به حساب میآید. با خرید روغن کنجد و جایگزین آن به جای روغنهای مضر میتوانید از فواید شگفت انگیز آن بهرهمند شوید. روغن کنجد که بر گرفته از دانههای کنجد است با ترکیبات مفیدی که دارد، برای پوست و مو، تقویت دستگاه گوارش، مغز، قلب و عروق و... بسیار برای بدن ضروری و واجب است. همچنین روغن کنجد سرشار از مواد مغذی و ویتامینها است که حتماً باید در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس مهمترین خواص روغن کنجد را برای شما شرح خواهیم داد تا آگاهانه این روغن مفید را در برنامه غذایی خود جای دهید.
مهمترین خواص روغن کنجد
روغن کنجد از روغنهای گیاهی خوراکی است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد، این نوع روغن از دانههای کنجد به دست میآیدو بیشترین خواص را در بین انواع روغنهای گیاهی دارد. تمام این خواص بسته به ترکیبات و مواد معدنی دارد که در این روغن پیدا میشود. در علم پزشکی خواص ضد التهابی روغن کنجد برای بهبود بسیاری از بیماریهای زمینهای مفید است اگر دچار بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، کلسترول و... هستید این روغن برای سلامت شما مناسب است. اگر سلامت خود و خانوادهتان برایتان مهم است حتماً این روغن گیاهی را در مصارف روزانه خود برای پخت و پز قرار دهید. در ادامه برخی از مهمترین خواص روغن کنجد را بیان خواهیم کرد.
خواص روغن کنجد: سلامت قلب و فشار خون
روغن کنجد با داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع کلسترول بد خون کاهش یافته و با افزایش کلسترول خوب از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری خواهد کرد. در نتیجه روغن کنجد برای پخت و پز و مصارف دیگر استفاده کنید تا از حمله قلبی و سکته در امان بمانید. در تحقیقات انجام شده روغن کنجد سرشار از منیزیم است و از فشار خون، تصلب شرایین و... جلوگیری میکند.
خواص روغن کنجد: تقویت استخوانها
مواد معدنی از جمله مس و کلسیم که در کنجد وجود دارد برای رشد استخوان بسیار مفید است. علاوه بر این به بهبود و رشد مجدد استخوانها کمک میکند و با افزایش سن به جلوگیری از پوکی استخوان نیز کمک میکند. همچنین مس موجود در روغن کنجد به کاهش درد و تورم، سلامت استخوان و مفاصل کمک میکند.
خواص روغن کنجد: ضد سرطان
یکی از مهمترین خواص روغن کنجد ضد سرطان بودن این روغن گیاهی است دلیل این خاصیت وجود مواد آلی همچون فیتات، سزامول، سزامین و مواد آنتی اکسیدانی است. این مواد آلی از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و با حذف رادیکالهای آزاد، بدن را در برابر بیماریها از جمله سرطان حفظ میکند.
خواص روغن کنجد: سلامت پوست و مو
روی از مواد معدنی است که برای حفظ سلامت پوست و مو بسیار مفید است، روغن کنجد غنی از روی است و میتواند به زیبایی پوست کمک کند. روغن کنجد خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش میدهد و در نتیجه از پیری زودرس جلوگیری میکند. با مصرف منظم روغن کنجد و قرار دادن آن در رژیم غذایی به درمان بیماریهای قارچی پوست کمک خواهید کرد. تحقیقات انجام شده نشانگر آن است که این روغن گیاهی برای حفظ رنگ طبیعی مو، کاهش ریزش مو، و حفظ سلامت پوست سر نیز مفید است.
خواص روغن کنجد: سلامت مغز
یکی دیگر از خواص روغن کنجد که معروف است خاصیت آن برای سلامت مغز است، آنتی اکسیدانهای موجود در روغن کنجد از بروز آلزایمر و اختلال در حافظه جلوگیری میکند. علاوه بر تمام این خواص روغن کنجد با بهبود عملکرد سلولهای عصبی و انتقال پیام باعث افزایش فعالیت عصبی و یادگیری میشود و در کاهش ابتلا به بیماری آلزایمر مؤثر است.
خواص روغن کنجد: برای لاغری و کاهش وزن
اگر در رژیم غذایی برای کاهش وزن و لاغری قرار دارید حتماً روغن کنجد را در پخت و پز غذاهای رژیمی خود استفاده کنید. روغن کنجد با ترکیبات مؤثری که دارد باعث افزایش چربی سوزی در بدن میشود از طرفی چربیهای مفید در روغن کنجد موجب حس سیری میشود. روغن کنجد سرشار از فیبر است و به تقویت معده کمک میکند همچنین با درمان یبوست در کاهش وزن مؤثر است. از دیگر خواص روغن کنجد سم زدایی بدن و دفع مواد زائد و همچنین بهبود عملکرد کبد و چربی سوزی است.
خواص روغن کنجد برای بیضه
از دیگر خواص روغن کنجد میتوان به تاثیر مفید آن بر بیضه و دستگاه تناسلی مردان اشاره کرد. دانه کنجد و روغن کنجد ویژگیهایی از جمله طبع گرم دارند که برای سرد مزاجی در مردان و زنان است کمک کند و قوای جنسی را نیز تقویت کند. علاوه بر استفاده روغن کنجد برای پخت و پز و خوراک مردان ماساژ بیضه با روغن کنجد برای درمان واریسکول، درمان ناباروری مردان و افزایش کیفیت اسپرم پیشنهاد میشود.
خواص روغن کنجد برای کودکان
همان طور که اشاره کردیم کنجد غنی از ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و چربیهای مفید است که استفاده از آن برای کودکان مخصوصاً در سالهای ابتدایی زندگی آنها توصیه میشود. این مواد مفید و مغذی کنجد و روغن کنجد به هضم غذا، رشد قدی کودکان و استحکام استخوانهای آنها کمک میکند. از دیگر خواص روغن کنجد برای کودکان میتوان به خواب بهتر، وزنگیری بهتر، افزایش قد آنها، تقویت حافظه و افزایش سیستم ایمنی بدن آنها اشاره کرد.
طبع روغن کنجد چیست؟
این که روغن کنجد چه طبعی دارد را میتوان در طب سنتی یافت. طبیعت روغن کنجد در طب سنتی ایرانی گرم و تر، آمده است. همچنین در طب سنتی از خواص کنجد و روغن کنجد بسیار یاد شده که از این خواص میتوان به بهبود خلق و خو، صافکنندۀ حنجره و بهبود بیماریهای گوارشی و کلیوی اشاره شده است.
میزان مجاز روغن کنجد در روز
اگر میخواهید از خواص روغن کنجد بهرهمند شوید باید به صورت منظم و متعادل از این روغن گیاهی استفاده کنید. در بدن نسبت امگا ۶ به امگا ۳ باید برابر باشد، اما در روغن کنجد نسبت امگا ۶ به امگا ۳ بالاتر است به همین علت به صورت محدود و به اندازه باید مصرف شود. حد مجاز بی خطر این روغن بین ۱ تا 3 قاشق غذا خوری به صورت روزانه است.
نگهداری روغن کنجد به چه صورت است؟
روغن کنجد در طولانی مدت نیز خواص خود را از دست نمیدهد، اما باید شرایط نگهداری از آن را که در ادامه گفته شده است در نظر بگیرید و رعایت کنید.
- در دمای محیط نگهداری شود
- نگهداری در جای خشک و خنک
- دور از گرما، نور خورشید و رطوبت
- بعد از هر بار استفاده درب آن را محکم ببندید
- نگهداری در ظروف تیره
روغن کنجد برای آشپزی و سرخ کردن
روغن کنجد در دسته روغنهای سالم، گیاهی و ارگانیک قرار دارد و علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارد برای پخت و پز، انواع سالادها و برای سرخ کردن نیز مناسب است. نقطه دود بالای روغن کنجد مانع استفاده از آن در آشپزی نمیشود، میتوانید با درجه حرارت پایین و متوسط برای طبخ غذا از این روغن گیاهی مفید بهرهمند شوید.
در پایان
همانطور که در این مقاله از فروشگاه اینترنتی موراتوس اشاره کردیم خواص روغن کنجد بسیار گسترده و وسیع است به نوعی این روغن گیاهی یکی از خوراکی و درمانی در بین مردم شناخته شده است. شما با خرید روغن کنجد و جای دادن آن در رژیم غذایی خود میتوانید از تمام خواص آن استفاده کنید. اما به یک نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که این خواص در صورتی نصیب شما میشود که از روغن کنجد بکر و اصل استفاده کنید. اصل و خالص بودن روغن کنجد به معنای این است که بدون دخالت مواد و فرایندهای شیمیایی استخراج شده باشد.