علاقه مندی ها
کپی لینک
شیرینی جات بخش بزرگ و مهمی از دسرهای ایرانی را تشکیل میدهند که سوهان یکی از خوشمزه ترین و با قدمت ترین آنها به شمار میرود.
از انواع شناختهشدهترین و با قدمتترینهای این شیرینی به حساب میآید. در تهیه این نوع علاوه بر آرد گندم، شکر، روغن و سایر مواد ثابت سوهانها، از مالت گندم، گلاب و روغن حیوانی استفاده میشود. برای پخت این نوع قدیمی سوهان، همچنان از یک روش سنتی تبعیت میشود با قالبهای غنچهگیر و بصورت دستی پخت میگردد.
سوهان گل نازک به دلیل این که معمولا مانند یک صفحه گرد بزرگ و شکننده میباشد حتما میبایست با دقت بسته بندی شود که دچار شکستگی نشود. معمولا سوهان را در کاغذهای مومی یا زر ورقهای آلومینومی میپیچند که طراوت و تازگی خود را به خوبی حفظ کند.
برای تهیه سوهان گل نازک تنها از یک روش سنتی استفاده میشود. در این روش آرد گندم تازه را داخل پاتیلهای بسیار بزرگی میریزند سپس شکر و روغن را به آرد اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنند. جوانه گندم و زعفران که از مقوی ترین مواد تشکیل دهنده سوهان گل نازک هستند را هم به مواد اضافه میکنند.
این مواد داخل پاتیل به خوبی با هم مخلوط شده به حدی که مواد کاملا قوام میآید. پس از این مرحله مواد آماده شده از داخل پاتیل بزرگ به پاتیل کوچک تر منتقل میکنند تا مرحله بعد که پخت سوهان است را پشت سر بگذراند.
در این قسمت وسیلهای به نام هستون عمل هم زدن مواد را انجام میدهد. حرارت وارد شده و پخت سوهان از مهم ترین مراحل برای سوهان گل نازک به شمار میرود. در تهیه سوهان هایی مانند باقلوایی و سوهان قالبی یا همان لوزی و همچنین سوهان گل نازک از مواد داخل پاتیل کوچک غنچههای سوهان گرفته میشود.