علاقه مندی ها
کپی لینک
از انواع شناختهشدهترین و با قدمتترینهای این شیرینی به حساب میآید. در تهیه این نوع علاوه بر آرد گندم، شکر، روغن و سایر مواد ثابت سوهانها، از مالت گندم، گلاب و روغن حیوانی استفاده میشود. برای پخت این نوع قدیمی سوهان، همچنان از یک روش سنتی تبعیت میشود با قالبهای غنچهگیر و بصورت دستی پخت میگردد.
شما می توانید با مراجعه به سایت موراتوس و خرید اینترنتی از سایت، محصول خود را به راحتی خریداری کرده و تجربه ای متفاوت از طعم سوهان را به خود و اطرافیان هدیه دهید.
برای تهیه سوهان گل نازک تنها از یک روش سنتی استفاده میشود. در این روش آرد گندم تازه را داخل پاتیلهای بسیار بزرگی میریزند سپس شکر و روغن را به آرد اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنند. جوانه گندم و زعفران که از مقوی ترین مواد تشکیل دهنده سوهان گل نازک هستند را هم به مواد اضافه میکنند.
این مواد داخل پاتیل به خوبی با هم مخلوط شده به حدی که مواد کاملا قوام میآید. پس از این مرحله مواد آماده شده از داخل پاتیل بزرگ به پاتیل کوچک تر منتقل میکنند تا مرحله بعد که پخت سوهان است را پشت سر بگذراند.
در این قسمت وسیلهای به نام هستون عمل هم زدن مواد را انجام میدهد. حرارت وارد شده و پخت سوهان از مهم ترین مراحل برای سوهان گل نازک به شمار میرود. در تهیه سوهان هایی مانند باقلوایی و سوهان قالبی یا همان لوزی و همچنین سوهان گل نازک از مواد داخل پاتیل کوچک غنچههای سوهان گرفته میشود.
در این مرحله پودر هل به مواد اضافه میشود خمیر سوهان با وسیلهای با نام غنچه گیر به قطعاتی کوچک تر تقسیم شده و به سینیهای مخصوص انتقال داده میشود. غنچههای سوهان قبل از این که کاملا خنک شوند و انعطاف خود را از دست بدهند به کمک یک وسیله با نام ” مشته ” تحت فشار قرار گرفته یا بهتر است بگوییم که کوبیده میشوند.
این مرحله بسته به نوع و شکل که سوهان گل نازک دارد پهن شده و شکل میگیرد. در نهایت مغز پسته و خلال بادام بر روی غنچههای شکل گرفته ریخته شده و باز تحت فشار مشته شکل زیبایی به خود میگیرند.
برخی از مشتههای به کار گرفته شده برای سوهان گل نازک اشکالی دارد که میتوانند بر روی سوهان حک کنند و شکل زیبایی به این دسر بدهند. در نهایت تمام سینیهای حاوی سوهان در محلی تقریبا خنک قرار گرفته تا سوهان شکل خود را حفظ کند و برای مرحله بسته بندی آماده شود.
زمانی که این حلوای قند به دست مصرف کننده میرسد میتوان آن را برای یک تا سه ماه نگه داشت. به طور معمول تاریخ نگهداری سوهان بر روی بسته بندی آن درج شده است ولی اگر تا آن زمان تمامی سوهانها مصرف نشد میتوانیم آنها را در همان جعبه خودشان داخل فریزر قرار دهیم.
بهتر است که برای کنار گذاشتن سوهان حتما کاغذهای مومی را بین سوهانهای گل نازک قرار دهید و درب جعبه را محکم ببندید و حتما جعبه را داخل یک کیسه پلاستیکی گره بزنیم تا رطوبت به داخل آن نفوذ پیدا نکند.
برای نگهداری سوهان گل نازک دو نکته میبایست مورد توجه قرار گیرد نخست حرارت و دوم رطوبت. این دو عامل خرابی سوهان است و میبایست از این دو دور نگه داشته شود. سوهان را از نور مستقیم خورشید و گرمای بیش از حد دور نگه دارید.
بهتر است که سوهان گل نازک را داخل یخچال نگذارید ولی اگر میخواهید سوهان را برای طولانی مدت نگهداری کنید میتوانید جعبه سوهان را داخل یک پلاستیک گذاشته و داخل یخچال بگذارید تا رطوبت یخچال سبب خراب شدن سوهان نشود.