روش های بو دادن پسته خام | طرز بو دادن پسته خام در منزل

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

روش های بو دادن پسته خام | طرز بو دادن پسته خام در منزل

روش های بو دادن پسته خام | طرز بو دادن پسته خام در منزل

پسته ی بو داده به تنهایی یک میان وعده خوشمزه و مقوی است و گزینه ی خوبی برای تنقلات مهمانی ها و دورهمی هاست . به طور کلی پسته به 2 صورت خام و بو داده عرضه می ‌شود . از جهت دیگر پسته بو داده خوشمزه‌تر از پسته خام است . شما می ‌توانید پسته بو داده را از انواع فروشگاه‌ ها تهیه کنید ، ولی برخی افراد ترجیح می‌ دهند پسته را در منزل خود تفت دهند تا میزان برشته شدن آن بر اساس سلیقه فرد باشد . در این مقاله از موراتوس به روش های بو دادن پسته خام در منزل می پردازیم با ما در موراتوس همراه باشید .

 

روش های بو دادن پسته خام

معمولا پسته تازه یا خام‌ را به روش های مختلف بو می‌ دهند . موادی که در هنگام بو دادن پسته خام به آن اضافه می‌ کنید ، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. همچنین برشته و شور کردن پسته باید روی شعله آرام اجاق گاز یا داخل مایکروفر انجام شود . استفاده از فر برای بو دادن هم یکی از روش های متداول است . شما می‌ توانید هر کدام از راه‌ های زیر را برای بو دادن پسته خام به کار بگیرید. موادی هم که به کار می برید ، در همه روش ها نسبت های زیر است . پوست پسته تازه را بعد از جدا کردن دور نریزید . از آن برای درست کردن مربای پوست پسته که یک مربای سنتی ایرانی است و خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد استفاده کنید . برای خرید پسته فرد اعلا بر روی لینک کلیک کنید.

مواد لازم

پسته خام : ۱ کیلوگرم

نمک : ۱یا ۲ قاشق غذاخوری

آب : ۱ لیوان دسته‌ دار فرانسوی

آبغوره/ آبلیمو یا آبغوره/ سرکه: ۱یا ۲ قاشق چای‌ خوری

زعفران دم کرده : به میزان دلخواه

طرز بو دادن پسته خام و طریقه شور کردن پسته خام

 

  1. طرز بو دادن پسته در تابه (روش اول)

  • برای بو دادن پسته خام، آن را از شب قبل خیس کنید . به اندازه ۱یا ۲ قاشق غذاخوری نمک را در یک لیوان حل کنید .
  • پسته‌ ها را آبکش کنید و درون ماهیتابه یا قابلمه ترجیحا تفلون بریزید . سعی کنید از ظرفی استفاده کنید که دیواره‌ بلندی داشته باشد . محلول آب و نمک را به پسته‌ ها اضافه کنید . برای اطلاع از قیمت پسته اکبری درجه یک بر روی لینک کلیک کنید.
  • حرارت زیر ظرف را بسیار ملایم تنظیم کنید و پسته‌ ها را به طور مرتب تفت دهید تا آب نمک ، خشک شود .
  • برای خوش‌ طعم و خوش‌ رنگ شدن پسته‌ ها ، آبلیمو و سرکه را به زعفران اضافه کنید و روی پسته‌ ها بریزید . کمی آن را به هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید .
  • پسته‌ ها را در سینی بریزید و اجازه دهید خشک شوند .

33

  1. طرز بو دادن پسته در تابه (روش دوم)

  • در طرز بو دادن پسته به طریقه شور کردن پسته خام نیازی به خیساندن پسته‌ ها از شب قبل نیست . پسته‌ها را درون ماهیتابه بریزید و بعد از اینکه پوست پسته رنگ خود را تغیییر داد و مایل به قهوه‌ای شد ، روی آن آب نمک بریزید .
  • می‌ توانید مانند روش اول، محلول سرکه و آبلیمو یا آبغوره و زعفران را هم به آن اضافه کنید .
  • اگر پسته‌ های درون ماهیتابه هنوز رطوبت دارند  نگران نباشید ، اجازه دهید پسته‌ ها در فضای باز خشک شوند .
  1. طرز بو دادن پسته در مایکروفر

  • در طرز بو دادن پسته خام به روش سوم یعنی در مایکروفر کافی است اول پسته ها را بشویید و در یک ظرف بریزید .
  • مثل روش اول ، محلول طعم‌ دار کننده پسته را تهیه کنید . یک لیوان آب و نمک و آبلیمو یا آبغوره یا سرکه را به همراه زعفران دم کرده به پسته اضافه کنید . بگذارید پسته‌ ها یک شب در این محلول بمانند . برای خرید پسته احمد آقایی درجه یک بر روی لینک کلیک کنید.

 

  • روز بعد ، پسته ها را در صافی بریزید .
  • پسته‌ ها را در سینی مایکروفر بگذارید و چند بار هم بزنید . درجه ماکروفر را روی دمای بالاترین دما (برای مایکرفرهای با حداکثر توان ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ وات) قرار دهید . ۵ تا ۷ دقیقه سینی را در آن قرار دهید . در این مدت ۲ تا ۳ بار پسته ها را هم بزنید . اگر دما را کمتر در نظر می گیرد ، زمان را بیشتر کنید .
  • مانند دو روش گفته شده در بالا ، اگر پسته هنوز رطوبت داشت ، آن را در فضای باز بگذارید تا خشک شود .
  1. طرز بو دادن پسته خام در فر

  • برای بو دادن و شور کردن پسته در فر، پسته ها را به خوبی با آب سرد بشویید. آن ها را در یک ظرف بریزید و نمک، زعفران دم کرده غلیظ، سرکه یا آبلیمو را همراه با یک لیوان آب، به کاسه اضافه کنید و همه را به خوبی مخلوط کنید. به طوری که مواد، کاملا روی پسته ها را بپوشاند . روی ظرف را بپوشانید و یک شب تا صبح آن را در دمای محیط یا یخچال قرار دهید .
  • از ۳۰ دقیقه قبل، فر را روشن و روی دمای ۱۴۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود . پسته هایی را که خیس کرده اید ، در یک آبکش بریزید تا آب و مواد اضافی آن خارج شود . پسته ها را کف سینی پخش کنید به طوری که روی هم قرار نگیرند. سپس سینی را در فر قرار دهید .
  • در طرز بو دادن پسته در فر، سینی را باید به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید . هر ۵ دقیقه یک بار ، پسته ها را هم بزنید تا همه بخش های پسته ، بو داده شود . سپس سینی را خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید تا اگر پسته ها رطوبت داشتند ، خشک شوند .

 

32

 

فوت و فن‌ های بو دادن و طریقه شور کردن پسته خام

پسته را می‌ توانید با روغن هم بو بدهید. اگر می‌ خواهید علاوه بر موادی که آورده شد، از روغن هم استفاده کنید. در این صورت روغنی را به کار ببرید که مقاومت حرارتی بالایی دارد . روغن نارگیل برای این روش توصیه می‌ شود . برای اطلاع از قیمت پسته کله قوچی درجه یک بر روی لینک کلیک کنید.

در طرز بو دادن پسته می توانید سرکه یا آبلیمو را از مواد حذف کنید و فقط از نمک استفاده کنید . به کار بردن زعفران هم اختیاری است .

چاشنی ها و مواد دیگر مانند رب انار، آب لبو، آبغوره یا سبزی های معطری مثل گلپر را هم می توانید در روش های مختلف بو دادن پسته به کار ببرید. در این صورت رنگ و طعم پسته تغییر خواهد کرد. در صورتی که آب لبو را در طرز بو دادن پسته به کار می برید، زعفران را حذف کنید .

برای یک کیلوگرم پسته خام، آب ۲ عدد لیمو تازه، ۱/۴ لیوان آبغوره و ۱/۴ لیوان آب لبو، به میزان دلخواه نمک و به اندازه ۵ تا ۶ لیوان آب سرد به پسته ها اضافه کنید و یک شب تا صبح، پسته ها را در این مواد نگه دارید. سپس آن ها را آبکش کنید .

بهترین دما برای بو دادن پسته خام در فر، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است . بهتر است زمان را کمتر یا بیشتر در نظر نگیرید. همچنین دما را بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. رعایت نکردن این اصول به آنزیم ها و ویتامین های موجود در پسته، آسیب وارد می کند . علاوه بر این ، باعث تغییر رنگ ، عطر و طعم پسته خواهد شد . حتی در برخی مواد ممکن است موجب ایجاد برخی مواد مضر برای سلامتی بدن شود .

فرقی نمی کند پسته را در تابه بو می دهید یا مایکروفر یا فر، در همه روش ها، دما را روی درجه مناسب تنظیم کنید. دمای پایین و تفت دادن بهترین روش برای بو دادن پسته است. در این صورت، کیفیت پسته پایین نمی آید .

در طول مدتی که پسته ها را بو می دهید ، حتما آن ها را به خوبی و به صورت مداوم تفت دهید تا نسوزند یا یک طرف آن ها برشته نشود و بقیه قسمت ها خام بماند . پسته خام و بو داده ، هر کدام خواص و ویژگی‌ های خود را دارند و مصرف هر دو نوع برای سلامتی توصیه می‌ شود .

در مورد پسته خام این احتمال وجود دارد که در آن باکتری‌ های مضر وجود داشته باشد که البته در این صورت باز هم احتمال بیماری‌ زا بودن باکتری‌ها، بسیار کم است . برای اطلاع از قیمت مغز پسته درجه یک بر روی لینک کلیک کنید.

 از طرفی پسته ‌بو داده آنتی‌ اکسیدان و ویتامین‌ های کمتری دارد. مثلا ویتامین های B12 و C تا حدودی در نتیجه بو دادن از بین می روند. در هنگام بو دادن پسته خام، برخی از چربی‌ های مفید پسته آسیب می‌ بیند که البته باز هم خطرناک نیست. همچنین طی برشته ‌و شور کردن پسته ، طعم پسته تغییر می‌ کند و علاوه بر آلودگی‌ ها ، آنزیم‌های مخرب نیز از بین می‌ روند .

 


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

آشنایی با 7 مورد از عرقیات پرمصرف دنیا

آشنایی با 7 مورد از عرقیات پرمصرف دنیا

کدام عرقیات گیاهی برای سلامت بدن مفیداند؟

کدام عرقیات گیاهی برای سلامت بدن مفیداند؟

معرفی 7 عرق گیاهی منتخب برای کاهش وزن!

معرفی 7 عرق گیاهی منتخب برای کاهش وزن!

خواص بادام هندی برای زنان ( 10 تا از خواص بینظیر بادام هندی برای بانوان)

خواص بادام هندی برای زنان ( 10 تا از خواص بینظیر بادام هندی برای بانوان)

کالری یک خرما چقدر است؟

کالری یک خرما چقدر است؟

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش