بهترین زمان نوشیدن قهوه در روز چه ساعت هایی است؟

whatsapp
whatsapp

فروشــگاه اینترنتی موراتوس

بهترین زمان نوشیدن قهوه در روز چه ساعت هایی است؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه در روز چه ساعت هایی است؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه که یک نوشیدنی مفید برای سلامت ذهنی و جسمی ما می باشد چه زمانی است؟ همانند بقیه نوشیدنی ها، خوردن قهوه نیز بایستی متناسب با شرایط سلامتی هر فرد مشخص شود. که در این صورت است می توان قهوه را یک داروی پیشگیری از انواع تهدیدات جسمی و روحی نامید. شما بهتر است مصرف روزانه قهوه خود را طبق زمانی مشخص انجام دهید تا بیشترین تاثیر را از آن بگیرید.

ما در این مقاله از موراتوس قصد داریم در ابتدا بهترین زمان نوشیدن قهوه را برای شما بررسی کرده و در ادامه نیز مقدار استاندارد برای مصرف قهوه در طول روز را با هم خواهیم شناخت، تا بتوانیم از خوردن قهوه خود بیشترین و بهترین بهره را ببریم.

 

فهرست مطالب:

 

 

بهترین زمان مصرف قهوه چه موقع از روز است؟

 

بهترین زمان مصرف قهوه صبحگاهی

زمان مصرف قهوه در ابتدای روز به عوامل فردی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. با این حال، به‌عنوان یک دستورالعمل کلی اغلب توصیه می‌شود که پس از بیدار شدن از خواب حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه برای نوشیدن قهوه صبر کنید. البته بعضی از متخصصان این مدت زمان را ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه اعلام کرده‌اند.

دلیل این توصیه به هورمون کورتیزول (هورمون استرس) مربوط می‌شود. کورتیزول هورمونی است که می‌تواند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد و متابولیسم، پاسخ سیستم ایمنی و فشار خون را تنظیم کند. سطح این هورمون از ریتم خاصی پیروی می‌کند، به طوری که میزان آن ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از بیدار شدن به اوج خود می‌رسد و در بقیه‌ی روز به‌آرامی کاهش می‌یابد.

شواهد نشان می‌دهد که کافئین قهوه سطح کورتیزول را افزایش می‌دهد. بنابراین، نوشیدن قهوه زمانی که سطح کورتیزول بالا است (یعنی بلافاصله بعد از بیدار شدن) ممکن است باعث افزایش بیشتر این هورمون شود. افزایش کورتیزول در دوره‌های طولانی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را مختل کند و باعث مشکلات سلامتی شود. با این حال، تحقیقات کافی درباره‌ی پیامدهای افزایش کورتیزول بعد از  نوشیدن قهوه وجود ندارد. به‌علاوه، در افرادی که به‌طور منظم قهوه می‌نوشند، تاثیر کافئین روی کورتیزول کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، نوشیدن قهوه در زمانی که سطح کورتیزول بالا است، ممکن است اثرات محرک کافئین را کاهش دهد. بنابراین اگر از قهوه برای افزایش انرژی و بهبود هوشیاری استفاده می‌کنید، بهتر است از نوشیدن آن بلافاصله بعد از بیدار شدن بپرهیزید.

به یاد داشته باشید که واکنش افراد مختلف به کافئین و کورتیزول متفاوت است. بعضی از مردم ممکن است قهوه‌ای که بلافاصله بعد از بیدار شدن مصرف می‌شود را به‌خوبی تحمل کنند، اما دیگران ترجیح دهند از انجام این کار بپرهیزند. از این‌رو، بهترین کار این است که به بدن خود گوش دهید و زمان‌بندی مصرف قهوه را بر اساس شرایط خود تنظیم کنید. اگر مطمئن نیستید که کدام راهکار برای شما مناسب‌تر است، می‌توانید ساعت‌های مختلف را امتحان کنید تا بهترین زمان خوردن قهوه برای افزایش انرژی و بهبود هوشیاری را بیابید.

 

شما عزیزان می توانید برای خرید قهوه آنلاین به وبسایت موراتوس مراجعه کنید و بهترین قهوه ها را در سایت ما مشاهده و خریداری کنید.

 

بهترین زمان مصرف قهوه صبحگاهی

 

بهترین زمان مصرف قهوه در شب

مصرف قهوه در ساعت‌های پایانی شب یا نزدیک به زمان خواب می‌تواند در بعضی از افراد به ۲ دلیل زیر باعث اختلال خواب شود:

 

۱. جلوگیری از فعالیت آدنوزین

آدنوزین یکی از ترکیبات طبیعی بدن است که نقش مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف از جمله تنظیم خواب و متابولیسم انرژی دارد. در طول روز غلظت آدنوزین در مغز تغییر می‌کند، به طوری که سطح آن به‌تدریج در هنگام بیداری افزایش می‌یابد و در عصر به اوج خود می‌رسد. افزایش آدنوزین باعث خواب‌آلودگی می‌شود و بدن را برای استراحت آماده می‌کند. سپس در طول خواب، سطح آدنوزین کاهش می‌یابد تا امکان بیدار شدن در صبح روز بعد فراهم شود.

کافئین یک مسدودکننده‌ی آدنوزین است، یعنی به گیرنده‌هایی آدنوزین متصل می‌شود و از اتصال این ماده به گیرنده‌های طبیعی خود جلوگیری می‌کند. درنتیجه، هوشیاری را افزایش می‌دهد، باعث ایجاد اختلال در ریتم سیرکادین (ریتم شبانه‌روزی) می‌شود و خوابیدن را دشوار می‌کند.

 

۲. تاخیر در ترشح ملاتونین

ملاتونین هورمونی است که به تنظیم چرخه‌ی خواب و بیداری کمک می‌کند. تحقیقات در مورد بهترین زمان برای خوردن قهوه نشان می‌دهد که کافئین می‌تواند ترشح ملاتونین را به تاخیر بیندازد و خوابیدن در زمان دلخواه را دشوارتر کند. تاخیر در ترشح ملاتونین ریتم سیرکادین را تغییر می‌دهد و به شما اجازه نمی‌دهد که خود را با برنامه‌ی خواب مورد نظرتان هماهنگ کنید.

 

برای خرید بهترین قهوه فوری با کافئین بالا به وبسایت آنلاین موراتوس مراجعه کنید و بهترین محصولات از سایت ما خریداری کنید.

 

چگونه از بی‌خوابی ناشی از نوشیدن قهوه پیشگیری کنید؟

 

مصرف قهوه نزدیک به زمان خواب چه مشکلاتی دارد؟

مصرف قهوه نزدیک به زمان خواب یکی از بدترین کارهای ممکن است. شاید در انتهای یک روز پر کار و طولانی، وسوسه شوید که یک قهوه قوی بنوشید تا ساعات بیشتری را بیدار مانده و به کارهای عقب مانده‌تان برسید. شاید هر از گاهی ایده بدی نباشد تا بتوانید کارهای عقب مانده‌تان را جبران کنید. اما در کل، درگیر وسوسه مصرف قهوه در ساعات پایانی شب و نزدیک به زمان خواب نشوید. تکرار این کار باعث بروز مشکلات خواب متعددی خواهد شد:

 

اختلال در خواب: کافئین موجود در قهوه باعث می‌شود که به راحتی به خواب نروید؛ در طول شب چندین بار بیدار شوید و در کل الگوی خواب نامنظمی‌ را تجربه کنید.

 

سبکی خواب: داشتن یک خواب عمیق سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند و باعث تثبیت حافظه و موارد فیزیکی دیگر می‌شود. مصرف کافئین قبل از زمان خواب، امکان تجربه خواب عمیق را از بین می‌برد و در نهایت، حتی اگر بتوانید بخوابید، خواب سبکی را تجربه خواهید کرد.

 

بیدار شدن‌های متعدد در شب: حتی اگر بتوانید بعد از مصرف قهوه به خواب بروید، باز هم ممکن است که چندین بار در شب بیدار شوید و خواب مستمری نداشته باشید.

 

خواب‌آلودگی در طی روز: مصرف قهوه نزدیک زمان خواب در نهایت منجر به خستگی و خواب‌آلودگی در طی روز می‌شود. احتمالا دلیل آن هم این باشد که شب گذشته خواب با کیفیتی را تجربه نکرده‌اید. حواستان باشد که برای از بین بردن این خستگی روزانه، قهوه بیشتری مصرف نکنید. مصرف بیش از حد کافئین به جای افزایش انرژی شما، تاثیرات منفی دیگری مثل کاهش عملکرد شناختی و تغییر حالت روحی خواهد داشت.

 

برای خرید قهوه فوری جاکوبز اینجا کلیک کنید و از تنوع محصولات لذت ببرید.

 

مصرف قهوه نزدیک به زمان خواب چه مشکلاتی دارد؟

 

بهترین زمان مصرف قهوه برای بهبود عملکرد ورزشی

قهوه نه‌تنها به افزایش هوشیاری کمک می‌کند، بلکه می‌تواند خستگی ناشی از ورزش را به تاخیر بیندازد، قدرت عضلانی را افزایش دهد و عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. علاوه بر این، می‌تواند یک جایگزین ارزان‌قیمت برای مکمل‌های حاوی کافئین باشد که معمولا قبل از تمرین مصرف می‌شوند.

ممکن است مهم نباشد که قهوه‌ی صبحگاهی خود را بلافاصله بعد از بیدار شدن مصرف کنید یا چند ساعت بعد از آن، اما وقتی از ورزش کردن صحبت به میان می‌آید، باید بهترین زمان برای نوشیدن قهوه را در نظر بگیرید. چرا که تاثیر قهوه روی عملکرد ورزشی به زمان بستگی دارد. به همین دلیل، توصیه می‌شود که از این نوشیدنی ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از تمرین استفاده کنید. این کار باعث می‌شود که سطح کافئین در زمان ورزش به اوج خود برسد.

دوز موثر کافئین برای بهبود عملکرد ورزشی ۳ تا ۶ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم (۱/۴ تا ۲/۷ میلی‌گرم به ازای هر پوند) وزن بدن است. برای مثال، فردی که وزن او ۶۸ کیلوگرم (۱۵۰ پوند) است می‌تواند ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین یا دو تا چهار فنجان (۴۷۵ تا ۹۵۰ میلی‌لیتر) قهوه بنوشد.

 

بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری

تحقیقات نشان می‌دهد که قهوه کافئین‌دار می‌تواند شاخص توده‌ی بدنی (BMI) و چربی بدن را کاهش دهد. در مورد بهترین زمان مصرف قهوه برای کاهش وزن تحقیقات محدودی وجود دارد. با این حال، به نظر می‌رسد که نوشیدن یک فنجان قهوه در بین وعده‌های غذایی اصلی می‌تواند اشتها و تمایل به مصرف تنقلات را کاهش دهد. البته بعضی از تحقیقات از نقش قهوه در سرکوب اشتها حمایت نمی‌کنند.

اگر می‌خواهید از قهوه برای کاهش وزن استفاده کنید، از افزودن شکر یا خامه به آن بپرهیزید. چون شکر و خامه باعث افزایش کالری قهوه می‌شوند که این در طولانی‌مدت می‌تواند وزن شما را بالا ببرد. شما میتوانید مقاله بهترین زمان مصرف قهوه برای لاغری و چربی سوزی  را مطالعه کنید.

 

بهترین زمان خوردن قهوه برای درس خواندن

اگر برای درس خواندن نیاز به بیدار ماندن دارید، طبیعی است که به سمت قهوه روی بیاورید. اگر کنکوری هستید یا در شرایطی هستید که نیاز به داشتن انرژی در ساعاتی بیش از 10 ساعت را دارید، معمولا نیم ساعت الی 1 ساعت بعد از صرف صبحانه کافئین از سد خونی مغزی مغز شما گذر می‌کند و فرآیند ایجاد انرژی و حذف احساس خواب آلودگی شروع می‌شود. بنابراین بهتر است شما هم یک ساعت پیش از شروع درس خواندن قهوه بنوشید تا بتوانید بیدار بمانید و به درس خواندن ادامه دهید.

 

برای خرید دانه و پودر قهوه ایلی به وبسایت موراتوس مراجعه کنید.

 

بهترین نوع قهوه برای چربی‌سوزی

 

بهترین زمان خوردن قهوه برای مبتلایان به کبد چرب

تحقیقات نشان داده که مصرف قهوه می‌تواند به کاهش چربی کبد و خطرات ناشی از بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک کند و در کنترل نشانه‌های این بیماری نقش‌آفرین باشد اما نمی‌توان زمان دقیقی را به‌عنوان بهترین ساعت برای قهوه خوردن افراد مبتلا به کبد چرب تعیین کرد.

اگر فرایند درمان برای کبد چرب یا هر بیماری دیگری را طی می‌کنید، این موارد را درمورد مصرف قهوه در نظر بگیرید:

در صورت حساسیت به کافئین، از نوشیدن قهوه در شب خودداری کنید تا خواب شبانه‌تان مختل نشود یا دچار بی‌قراری و مشکلات گوارشی نشوید.

درمورد تداخل کافئین با داروهایتان با پزشک مشورت کنید و مقدار قهوه مصرفی‌تان را ناگهان بالا نبرید.

اگر خوردن قهوه باعث تشدید بعضی علائم خاص بیماری شما می‌شود، بلافاصله مصرف آن را متوقف کنید و مسئله را با پزشک در میان بگذارید.

 

مصرف چه میزان قهوه در روز مجاز است؟

 

میزان قهوه‌ای که می‌توانید در طول روز مصرف کنید به شرایط فردی و وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. در ادامه چند دستورالعمل برای مصرف کافئین آورده شده است:

 

بزرگسالان سالم: به گفته‌ی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، دریافت حداکثر ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز، معادل تقریبا چهار فنجان قهوه (هر فنجان ۲۴۰ میلی‌لیتر)، برای اکثر بزرگسالان بی‌خطر است. با این حال، حساسیت فردی به کافئین ممکن است متفاوت باشد، بنابراین مهم است که به بدن خود گوش دهید و میزان مصرف کافئین را بر این اساس تنظیم کنید.

 

زنان باردار: زنان باردار نباید بیشتر از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنند که این میزان تقریبا معادل ۳۵۵ میلی‌لیتر قهوه است. مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین و تولد نوزاد کم‌وزن مرتبط است. مقاله عوارض قهوه برای زنان را بخوانید.

 

زنان شیرده: مضرات کافئین قهوه می‌تواند به شیر مادر منتقل شود، بنابراین زنان شیرده باید مراقب کافئین دریافتی خود باشند. به توصیه‌ی متخصصان لازم است در دوران شیردهی مصرف کافئین را به حداکثر ۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید.

 

کودکان و نوجوانان: آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند که کودکان و نوجوانان از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار خودداری کنند. کافئین می‌تواند روی الگوهای خواب و رفتار تاثیر بگذارد و خطر کم‌آبی را در کودکان و نوجوانان افزایش دهد.

 

افراد با شرایط پزشکی خاص: کسانی که به مشکلات قلبی-عروقی، فشار خون بالا، اختلالات اضطرابی یا اختلالات گوارشی مبتلا هستند، ممکن است نسبت به اثرات کافئین حساس‌تر باشند. این افراد باید در مورد مصرف کافئین با پزشک خود مشورت کنند.

کافئین در بعضی از افراد باعث افزایش اضطراب می‌شود. اگر اضطراب دارید، لازم است مصرف قهوه را کاهش دهید یا از نوشیدن آن خودداری کنید. به‌علاوه، می‌توانید از چای سبز استفاده کنید که مقدار کافئین آن تقریبا یک‌سوم قهوه است. در چای سبز یک اسید آمینه‌ به‌نام ال-تیانین (L-theanine) یافت می‌شود که اثر آرامش‌بخش دارد.

ذکر این نکته ضروری است که کافئین نه‌تنها در قهوه یافت می‌شود، بلکه در سایر منابع مانند چای، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، نوشابه‌ها و شکلات هم وجود دارد. بنابراین، هنگام تعیین مقدار کافئین مصرفی خود باید تمام این منابع را نظر بگیرید.

 

برای خرید قهوه تورابیکا به وبسایت موراتوس سر بزنید.

 

مصرف چه میزان قهوه در روز مجاز است؟

 

آیا نوشیدن قهوه بعد از وعده‌های غذایی توصیه می‌شود؟

Jenna Volpe، متخصص تغذیه، R.D.N می‌گوید: «به طور کلی، نوشیدن قهوه بلافاصله بعد از شام احتمالاً هضم غذا را تحریک کرده و تقویت می‌کند. این معمولاً در مورد بیشتر افراد سازگار است، به استثنای افرادی که یک بیماری زمینه‌ای دارند که آنها را مستعد ابتلا به برون‌روی می‌کند.»

برخی تحقیقات اما توصیه می‌کنند حداقل یک ساعت بعد از آن صبر کنید. کافئین باعث کاهش ذخایر پتاسیم و منیزیم بدن می شود که می تواند منجر به لرزش و بی قراری گردد.

 

عوارض نوشیدن قهوه ناشتا و معده خالی

به خاطر خاصیت اسیدیته قهوه، نوشیدن قهوه با معده خالی باعث می‌شود که میزان ترشح اسید معده شما از حد معمول بیشتر شود. قهوه حاوی اسید کلروژنیک است و مصرف ناشتای آن باعث تحریک معده شده و احتمالا در آینده دچار مشکلات معده زیادی مانند سوزش، گرفتگی معده یا زخم معده خواهید شد.

1- ناراحتی معده یا رفلاکس اسید: قهوه می تواند تولید اسید معده را تحریک کند که ممکن است باعث ناراحتی معده یا علائم رفلاکس اسید شود.

2- مشکلات گوارشی ناشی از نوشیدن قهوه ناشتا را دست کم نگیرید. اگر قهوه‌تان را با معده خالی مصرف کنید، احتمالا دچار عوارض گوارشی مثل تحریک روده‌، اسهال، تشنج روده‌ای و نفخ و حتی مشکلات گوارشی مزمن مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) خواهید شد.

3- دیابت یکی دیگر از عوارض ناشی از مصرف قهوه در حالت ناشتا است. اگر با معده خالی قهوه بنوشید، سطح قند خون‌تان افزایش پیدا می‌کند. خصوصا کسانی که از قبل مشکلات دیابتی یا مسائلی مربوط به متابولیسم قند خون دارند، نباید با معده خالی قهوه بنوشند.

4- نوسانات خلقی: وقتی قهوه با معده خالی مصرف شود، می‌تواند باعث لرزش و سایر علائم ترک، از جمله نوسانات خلقی شود.

5- هورمون های استرس را افزایش می دهد: نوشیدن قهوه با معده خالی می تواند هورمون های استرس را افزایش دهد و منجر به اضطراب و سایر علائم مرتبط شود.

 

کلام پایانی

بهترین زمان مصرف قهوه صبحگاهی احتمالا اواسط تا اواخر صبح است که هورمون کورتیزول در پایین‌ترین سطح خود قرار داد، اما باید تحقیقات بیشتری درباره‌ی این موضوع انجام شود. به خاطر داشته باشید که در صورت مصرف قهوه در ساعت‌های پایانی شب ممکن است دچار اختلال خواب شوید. به همین دلیل، توصیه می‌شود که بین زمان نوشیدن قهوه و زمان خواب حداقل ۶ ساعت فاصله در نظر بگیرید.


تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب

چگونه پسته خام را شور کنیم؟

چگونه پسته خام را شور کنیم؟

آیا پسته چاق کننده است؟

آیا پسته چاق کننده است؟

خواص پوست پسته چیست؟

خواص پوست پسته چیست؟

از چه سنی می‌توان به کودک پسته داد؟

از چه سنی می‌توان به کودک پسته داد؟

آموزش مراحل و نحوه ی عرق گیری از گیاهان دارویی!

آموزش مراحل و نحوه ی عرق گیری از گیاهان دارویی!

دسته بندی مطالب

خوار و بار

خوار و بار

هات چاکلت

هات چاکلت

خشکبار

خشکبار

آجیل

آجیل

زعفران

زعفران

کیک و شیرینی

کیک و شیرینی

قهوه

قهوه

چای و دمنوش

چای و دمنوش