چرا پسته خام بهترین تنظیم کننده فشار خون است؟ (خواص پسته خام برای فشار خون)
پسته بهعنوان یکی از تنقلات سالم شناخته میشود و از کودکان تا بزرگسالان علاقه زیادی به مصرف این آجیل خوشمزه دارند. البته باوجوداینکه مصرف پسته میتواند موجب افزایش فشار خون شود؛ کسانی که مشکل فشار خون بالا دارند یا خانمهای باردار ممکن است از خوردن این آجیل خوشمزه محروم شوند. در ادامه این مطلب از موراتوس همراه ما باشید تا در مورد خواص پسته خام برای فشار خون اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
فشار خون چیست؟
هایپرتنشن یا فشار خون مشکلی شایع برای بیشتر افراد پا به سن گذاشته است. فشار خون نیرویی است که خون به دیوارههای عروق وارد میکند. وقتی این فشار بیش از حد میشود فعالیت قلب بسیار بالا میرود و آسیبهای جدی به رگها وارد میکند. درمان نشدن این مشکل در طولانی مدت، باعث بروز مشکلات قلبی، سکته و مشکلات کلیوی میشود. فشار خون بالا بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیمتر و فشار خون طبیعی (یا حداقل) بین ۶۰ تا ۹۰ میلیمتر است. در صورتی که فشار خون به مدت طولانی، برابر یا بیش از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلیمتر باشد، فرد از فشار خون بالا رنج میبرد.
چه آجیلهایی برای کاهشِ فشار خون مناسب هستند؟
وقتی از آجیل برای افراد دارای فشار خون بالا یا حتی جلوگیری از بالارفتن فشار خون صحبت میکنیم، منظورمان آجیلهای پر از نمک و مواد افزودنی نیستند! بنابراین بهتر است که آجیلهای بدون نمک و خام در رژیم غذایی مصرف شود. انواع بهترین آجیل برای فشار خون بالا میتوانند به کاهش کلسترول و فشار خون بالا کمک کنند.
علاوه بر کاهش فشار خون با مصرف آجیل، آجیلها میتوانند در کاهش اختلالات گوارشی، بهبود بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، آرتروز و پوکی استخوان، آلزایمر و زوال عقل مؤثر باشند. اما توجه داشته باشید که خیلی از آجیلها دارای چربی و کالری زیادی هم هستند. بنابراین، با اینکه خوردن این آجیلها از یک سو میتواند برای فشار خون خوب باشد، اما زیادهروی در خوردن آنها میتواند با خطراتی برای سلامت هم همراه باشد. برای همین، دقت کنید که در خوردن این آجیلها حتی بهترین آجیل برای کاهش فشار خون زیادهروی نکنید. مقاله پسته برای کم کاری تیروئید را مطالعه نمایید.
خواص پسته خام برای فشار خون
همانطور که توضیح دادیم پسته تازه و فشار خون در یک دیگر تاثیر می گذارند و موجب می شود تا فشار شما تا حدی کنترل شود. اما در بعضی از منابع آمده است که پسته موجب افزایش فشار خون می شود. باید گفت که پسته اکبری خام 400 گرمی به صورت طبیعی دارای ۰ تا ۲ میلی گرم سدیم در هر اونس است. اما پسته های بو داده حدود ۱۲۱ میلی گرم سدیم در هر اونس می باشد؛ زیرا آن ها با نمک ترکیب شده اند.
این مقدار سدیم مضر نیست زیرا بدن ما تقریبا به ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم سدیم در روز نیاز دارد؛ زیرا این مقدار در حفظ تعادل الکترولیت بدن و انتقال ضربان های عصبی به عضلات کمک زیادی می کند. با این وجود مصرف این حد سدیم موجب بالا رفتن فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود. به همین دلیل کسانی که دارای بیماری فشار خون است نباید در مصرف آجیل های بو داده زیاده روی کنند و در ضمن به دلیل این که طبع پسته خام گرم و خشک است، مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج مضر است.
پسته بهترین آجیل برای کاهش فشار خون
آجیل هایی مانند گردو و بادام منبع خوبی از چربی های سالم هستند که به قلب شما کمک می کند. اما برای فشار خون بالا، بهترین انتخاب شما خرید پسته است چرا که به نظر می رسد که قوی ترین تأثیر را در کاهش فشار خون دارد. اما بایستی توجه داشته باشید که مانند هر ماده غذایی دیگری در مصرف پسته نیز مقدار مناسب و توصیه شده را رعایت کنید. میزان مصرف توصیه شده برای آجیل 1-2 فنجان در هفته می باشد.
برای تنظیم فشار خون چقدر پسته مصرف کنیم؟
با وجود خواص پسته اکبری خام 150 گرمی برای فشار خون، باید در مصرف این آجیل خوشمزه دقت کنید؛ زیرا مانند هر ماده غذایی دیگری اندازه مصرف مشخصی دارد. خوردن بیش از حد پسته منجر به ایجاد عوارضی مثل تهوع و اختلالات گوارشی و افزایش وزن می شود. در صورت نداشتن حساسیت به پسته خام مصرف روزانه یک مشت از آن یعنی حدود ۳۰ گرم پسته بر کاهش فشار خون و تنظیم آن موثر است.
چطور باید پسته را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید؟
برای تنظیم فشار خون با پسته خام، باید این آجیل خوشمزه را وارد برنامه غذایی روزانهتان کنید. در ادامه روشهای مصرف پسته را برایتان آوردهایم. بهتر است پسته فندقی شور 400 گرمی یا پسته بوداده نخورید. چون سدیم بالای موجود در این خوراکی فواید پسته را برای سلامتی و تنظیم فشار خون کاهش میدهد.
برای برشته کردن پستهها میتوانید آنها را بدون نمک درون ماهیتابه تفت دهید؛ یا اینکه پستههای پوستکنده را برای چند دقیقه درون فر بگذارید. پستههای با روکش شکلات تلخ هم برای تنظیم فشار خون مفید هستند. چون شکلات تلخ یکی از منابع غذایی غنی از پلی فنولهای آنتیاکسیدانی است و بهعنوان منبع خوبی از منیزیم شناخته میشود.
پسته را میتوانید به همراه سالاد، انواع دسرها و انواع شیرینیها نوش جان کنید. حتی میتوانید پسته پودر شده یا دانههای پسته خرد شده را روی غذا بریزید و نوش جان کنید. میتوانید بهجای قیمت پسته اکبری اعلا از کره پسته برای صبحانه یا میان وعده استفاده کنید. با کمک پسته میتوانید یک سس پستو خوشمزه درست کرده و به همراه پاستا نوش جان کنید.
سخن پایانی
شما میتوانید پسته احمد آقایی درجه یک را به صورت خام به عنوان یک میانوعده مصرف کنید و یا آن را به غذا یا سالاد خود اضافه کنید. بعلاوه میتوان پسته را به انواع مختلف شیرینیها و دسرها اضافه کرد و از فواید بینظیر آن برای سلامتی بهرهمند شد. پسته میوهی پرانرژی و بسیار سالمی است و میتواند علاوه بر کنترل فشار خوون برای تعادل وزن و تناسب اندام هم مفید باشد.