آیا نوشیدن قهوه باعث تقویت حافظه می شود؟
شاید برای برخی افراد این سوال پیش آمده باشد که آیا نوشیدن قهوه باعث تقویت حافظه می شود؟ برای یافتن پاسخ این سوال حتما این مقاله از موراتوس را تا انتها مطالعه کنید.
کافئین در بدن چگونه عمل می کند؟
کافئین یک داروی محرک است که مستقیما روی مغز تاثیر می گذارد، و تاثیر آن بر افزایش هوشیاری، به طور قطع ثابت شده است. یعنی نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح ها باعث می شود که شما سرحال تر و هشیار تر باشید. اما نتایج تحقیقات در مورد تاثیر کافئین در تقویت حافظه متفاوت است.
برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه می تواند بعضی از انواع حافظه، به خصوص حافظه فضایی (همان حافظه ایی که به دروسی مثل هندسه، پیدا کردن آدرس و غیره مرتبط است) را تقویت کند. مطالعه ی گسترده دیگری نشان داد که تاثیر مصرف قهوه بر حافظه وابسته به زمان مصرف است. یعنی کافئین تنها درصورتی حافظه را تقویت می کند که هم در زمان ورود اطلاعات (یعنی زمانی که درس می خوانید) و هم در هنگام به خاطر آوردن آن ها (یعنی در جلسه امتحان!!) نوشیده شود.
از آنجا که اثرات کافئین تا ساعت ها در بدن شما باقی می ماند می توانید صبح روز امتحان یک فنجان قهوه بنوشید. مطالعات دیگر نشان داده اند که خواص قهوه، انجام برخی از تکالیف حافظه ای را سخت تر می کند. مثلا بیاد آوردن آزاد اطلاعات (مثلا یادآوری خاطرات گذشته) جزو این موارد است. همچنین مردم خاطرات غیر واقعی بیشتری را در زمانی که تحت تاثیر کافئین هستند به یاد می آورند. یعنی کافئین می تواند مغز شما را برای ساختن خاطرات نادرست تحریک کند. مقاله مضرات کافئین قهوه را بخوانید.
برای خرید آنلاین قهوه به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
نقش قهوه در یادگیری
حتما میدانید نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز برای همه افراد مفید است. در مورد سن شروع مصرف قهوه، حدس و گمانهای زیادی وجود دارد و برخی آن را برای کودکان زیر ۱۰ سال مناسب نمیدانند. ما در این زمینه نمیخواهیم اظهار نظر کنیم و به شما توصیه میکنیم در صورت تمایل کودکتان به نوشیدن قهوه، در مورد آن با یک پزشک مشورت کنید. اما با اطمینان میتوانیم بگوییم که نوشیدن مقدار مناسبی قهوه در روز، میتواند برای شما که در سنین جوانی و در حال آموزش هستید، مفید و موثر باشد؛ زیرا:
-
قهوه باعث تقویت حافظه میشود
مطالعات زیادی نشان دادهاند که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز میتواند حافظه بلندمدت و کوتاهمدت شما را تقویت کند. محققان میگویند این نوشیدنی انرژیبخش یکی از عوامل پیشگیری از زوال عقل و به ویژه بیماری آلزایمر در سالمندی است.
-
قهوه تمرکز شما را بالا میبرد
قهوه میتواند تا حد زیادی به افزایش توجه و تمرکز دانشجویان و دانشآموزان بر مطالب درسی کمک کند. به خصوص زمانی که عوامل پرتکننده حواس در اطراف شما وجود داشته باشد، ذهن را متمرکز و فرآیند مطالعه را سازندهتر میکند.
-
قهوه سطح هوشیاری شما را ارتقا میدهد
کافئین به عنوان یک محرک در بهبود هوشیاری، توجه و بیداری موثر است و به همین دلیل، میتواند روند یادگیری و پردازش اطلاعات در مغز را آسان کند. این ویژگی قهوه به ویژه برای انجام کارهای طولانی، مفصل و خستهکننده مثل درس خواندن بسیار مفید است.
-
قهوه حال و هوای شما را بهتر میکند
در مواقعی که با حجم زیادی از مطالب درسی یا کار عقب افتاده مواجه هستید، تمرکز کردن و شروع مطالعه کار سختی به نظر میرسد. در این مواقع یک استراحت کوتاه همراه با نوشیدن قهوه، باعث تحریک خلق و خو و تغییر موقعیت ذهنی میشود و پس از آن میتوانید مطالعه خود را با تمرکز بیشتر شروع کنید.
-
قهوه از افسردگی جلوگیری میکند
براساس گزارشی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، زنانی که هر روز حدود دو تا سه فنجان قهوه مینوشند، تا ۱۵ درصد کمتر از سایر زنان در معرض افسردگی قرار میگیرند. البته تحقیقات مشابه در این زمینه کم نیست و اغلب آنها نتایج مشابهی دارند. با توجه به افزایش آمار ابتلا به افسردگی در جوانان، به نظر میرسد نوشیدن قهوه میتواند تا حدی به دانشجویان و دانشآموزان در پیشگیری از افسردگی با مصرف قهوه کمک کند.
برای خرید قهوه فوری به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
-
قهوه عملکرد جسمی و ذهنی را بالا میبرد
اگر از دوستداران قهوه باشید، حتما تجربه کردهاید که نوشیدن یک فنجان قهوه پیش از تمرینهای ورزشی تا چه اندازه به افزایش انرژی جسمانی شما کمک میکند. اما این همه ماجرا نیست! تحقیقات نشان میدهد نوشیدن قهوه میتواند در افزایش استقامت، عملکرد ذهنی و حتی توان تصمیمگیری شما تاثیر بگذارد.
تاثیر قهوه بر تقویت حافظه در افراد سالمند
مطالعات امیدوار کننده ای درمورد اثر مصرف قهوه در افراد سالمند برای مقابله با زوال حافظه انجام شده است. برای مثال نتایج یک تحقیق نشان داد که مصرف کافئین، علائم ضعف حافظه در طول بعدازظهر را برای افرادی که معمولا صبح ها عملکرد قوی تری نسبت به عصر ها دارند، کاهش داده است به عبارت دیگر مصرف کافئین باعث شده قدرت حافظه این افراد در بعدازظهرها بهتر از قبل شود.
با این وجود، مطلعات دیگری نشان داده اند که مصرف کافئین راهکار قابل اعتماد و طولانی مدتی برای تقویت حافظه در افراد سالمند نیست. به عبارت دیگر شواهد بیان می کند که مصرف روزمره ی کافئین مزایای نسبی برای تقویت حافظه ی بلند مدت سالمندان دارد، اما به این معنا نیست که با زوال حافظه بر اثر افزایش سن مقابله می کند.
به دلیل اینکه کافئین ماده ای اعتیاد آور است، استفاده صرف از کافئین برای تقویت حافظه روش درستی نیست. چون مصرف زیاد کافئین به خصوص در شب ها ممکن است خواب شما را مختل کند و در صورت قطع مصرف علائم ترک را تجربه کنید. هم بی خوابی و هم علایم ترک می توانند باعث ایجاد مشکلات حافظه شوند.
سخن پایانی
به طور خلاصه می توان گفت مصرف قهوه تا حدی می تواند موجب تقویت حافظه شما شود. اما نمی توان فقط به کمک آن مشکل ضعف حافظه خود را حل کرد. نکته دیگر اینکه نباید در مصرف قهوه زیاده روی کرد چون در این صورت آثار منفی آن بیشتر فواید آن خواهد بود.پس فراموش نکنید که میزان مصرف کافئین خود را مدیریت و تا قبل از ساعت ۶ بعدازظهر مصرف کنید تا دچار عوارض جانبی آن از جمله بی خوابی نشوید.