کدام آجیل ها حساسیت زا هستند؟
آجیل یکی از سالم ترین و مقوی ترین خوراکی ها در کل دنیاست و طرفداران بسیاری دارد. اما همین آجیل خوشمزه ممکن است برای بعضی از افراد دردسر ایجاد کند زیرا طبق آمار و ارقام از هر ۱۰۰ نفر ۲ نفر به آجیل ها حساسیت دارند. در این مقاله از موراتوس آجیل های حساسیت زا را به شما معرفی می کنیم.
حساسیت به آجیل چگونه ایجاد میشود؟
حساسیت به آجیل در بعضی از افراد میتواند آلرژی و حساسیت ایجاد کند. در بعضی موارد اندک هم حتی دست زدن به آجیل هم میتواند برای بعضی ها حساسیت زا باشد. دلیل این امر آن است که آجیل یکی از رایج ترین محرک های آنافیلاکسی است.آلرژی به آجیل زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین موجود در آجیل بیش از حد حساس شود. قرار گرفتن در معرض آجیل باعث واکنش حساسیتزا می شود.
جالب است بدانیم که از هر 100 نفر 2 نفر به آجیل آلرژی دارند. درست است که آمار اندکی است اما به هر حال باید مواظب سلامتی خودمان باشیم. آلرژی به آجیل بیشتر در نوزادان و کودکان خردسال شایع است، اما گاهی اوقات برای اولین بار در بزرگسالان ظاهر می شود. از هر 100 نوزاد، 3 نوزاد به بادام زمینی حساسیت دارند. از هر 5 مورد آلرژی به آجیل 1 مورد از آن با فرد باقی میماند، حدود 1 نفر از هر 3 نفر مبتلا به آلرژی، حساسیت به بادام زمینی و آلرژی به آجیل مغزهای درختی مانند بادام، آجیل ماکادمیا و بادام هندی دارند.
برای خرید آجیل به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
کدام آجیلها میتوانند حساسیتزا باشند؟
-
بادام زمینی حساسیت زا
بادام زمینی جزو آجیل های حساسیت زا است. اگر تا اینجا کمی نگران شدید، نگران نباشید شما با داشتن اطلاعات درباره انواع آجیلها راحتتر میتوانید درباره آنها تصمیمگیری کنید. در این بخش لیستی را آوردیم از آجیلهای آلرژیزا. افراد ممکن است به انواع مختلف آجیل حساسیت داشته باشند. رایج ترین آجیلهای حساسیتزا از این قرار هستند:
- بادام
- گردو
- پسته
- بادام زمینی
- ماکادمیا
- بادام هندی
- فندق
- آجیل برزیلی
- آجیل درختی
درباره علائم حساسیت به آجیلها بیشتر بدانیم
علائم آلرژی به آجیل معمولاً پس از خوردن یا قرار گرفتن در معرض آجیل به سرعت ایجاد میشود. علائم میتواند از آبریزش خفیف بینی تا علائم خطرناکتر آنافیلاکسی مانند تورم گلو، تنگی نفس و شوک است، متغیر باشد. یک فرد ممکن است علائم مختلف آلرژی به آجیل را در مقاطع زمانی مختلف داشته باشد و تجربه کند. افراد مبتلا به حساسیت به آجیل ممکن است پس از قرارگیری در معرض برخی یا همه انواع آجیل چهار مغز علائم زیر را تجربه کنند:
- سرفه کردن
- دل درد
- حالت تهوع
- عطسه
- اسهال
- خارش، به ویژه در اطراف صورت و دهان
- پف چشم یا آبریزش
- تورم لب
- گلودرد
- استفراغ
- مشکل در تنفس
- مشکل در بلع
- احساس ضعف
آنافیلاکسی بدون درمان فوری میتواند کشنده باشد. افرادی که علائم شدید آلرژی به آجیل دارند باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد گرفتن نسخه و درمان صحبت کنند.
برای اطلاع از قیمت پسته اکبری درجه یک به وبسایت موراتوس مراجعه نمایید.
برای درمان آلرژی به آجیل چه باید کرد؟
برای درمان آجیل های حساسیت زا اولین کاری که میتوانیم بکنیم پیشگیری است. پرهیز از خوردن تمام آجیلهای درختی و بادام زمینی و همچنین محصولاتی که حاوی آنها هستند و محصولاتی که در آنها اینگونه آجیلها استفاده شدهاند. شناخت علائم آلرژی به آجیل و اقدام سریع در صورت بروز آنها هم یکی دیگر از کارهای مفید درمان حساسیت به آجیل است.مصرف آنتی هیستامین برای رفع علائم خفیف مانند خارش یا تورم در صورت بروز نیز یکی دیگر از راههای درمان آلرژی به آجیل است.
درمان حساسیت کودکان به آجیل
اگر کودکی به آجیل آلرژی دارد، والدین یا مراقبان باید مطمئن شوند که معلمان، مراقبان، مربیان و والدین دوستان کودک، شدت وضعیت کودک را دنبال میکنند و آن را در نظر میگیرند . افراد مبتلا به آلرژی به آجیل باید مراقب برچسبهای روی مواد غذایی باشند تا مطمئن شوند چیزی که میخورند حاوی آجیل هست یا خیر.
حواسمان به سطوح باشد
باید حواسمان به محیط خانه هم باشد. به خصوص برای افرادی که آجیل به شدت برای آنها حساسیتزا هستند. تمیز کردن سطوح با اسپری های تمیز کننده یا دستمال های ضدعفونی کننده می تواند باقی مانده بادام زمینی را از بین ببرد. شست و شوی دست ها با آب جاری و صابون پس از دست زدن به آجیل نیز می تواند خطر آلودگی را کاهش دهد. محققان در حال حاضر در حال بررسی تکنیک های مختلفی برای کمک به افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی هستند. تا تحمل خود را نسبت به قرار گرفتن در معرض بادام زمینی افزایش دهند.
آجیلهایی که به ندرت حساسیتزا هستند؛ جایگزینی مطمئن
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که شیفته آجیلها هستید، در این صورت نگران نباشید شما میتوانید تخمهها را جایگزین آجیلهای حساسیتزا کنید. تخمه کدو خام گوشتی، تخمه جابانی و تخمه آفتابگردان خام میتواند گزینه بسیار خوبی باشد. همچنین میوههای خشک را به هیچعنوان فراموش نکنیم. بسیاری از ما شیفته میوههای خشک هستیم پس میوههای خشک میتواند جایگزین خوبی برای آجیلها باشد. دقت کنیم که اگر به بعضی میوهها آلرژی داریم، میوههای خشک غیرحساسیتزا را انتخاب کنیم تا بتوانیم لذت بسیار وافری ببریم.
سخن پایانی
در این مطلب درباره آجیل های حساسیت زا ، تشخیص علائم و نکاتی در جهت کنترل عوارض آن ارائه دادیم. اگر دچار حساسیت به آجیل ها باشید، ممکن است زندگی روزمره برایتان کمی دشوار باشد؛ اما در صورت تشخیص صحیح و رعایت نکات و کسب آگاهی در این زمینه می توانید شرایط را بهتر کنترل کنید. اگر شما در دسته کسانی که به آجیل حساسیت ندارید و به دنیال یک خرید با کیفیت هستید می توانید برای خرید آجیل مخلوط اقدام کنید.