5 نکته مهم برای خرید زعفران که باید بدانید!
5 نکته مهم برای خرید زعفران که باید بدانید!
زعفران یکی از گرانترین و ارزشمندترین ادویههای جهان است که خرید آن نیاز به دقت و توجه ویژهای دارد. توجه به ویژگی های زعفران خوب هنگام خرید و بررسی استانداردهای بینالمللی و بستهبندی از معیارها و نکات مهم خرید انواع زعفرانمحسوب می شود. در این مقاله از موراتوس به موارد مورد توجه قبل از خرید زعفران می پردازیم با ما همراه باشید.
انواع زعفران و تفاوت آن ها
منظور از انواع زعفران در تقسیمبندی مربوط به بخش قرمز و زرد رنگ زعفران می باشد که یکی دیگر از موارد مورد توجه قبل از خرید زعفران است.
توجه داشته باشید که برای تشخیص انواع زعفران و تفاوت آنها منظور از کلاله، قسمت قرمز رنگ و منظور از خامه، بخش زرد رنگ رشته زعفران است.
زعفران به چهار دسته کلی تقسیم می شود:
زعفران نگین
زعفران سرگل
زعفران پوشال
زعفران دسته یا همان دخترپیچ
*برای خرید زعفران نگین و خرید زعفران سرگل به وبسایت موراتوس مراجعه فرمایید.
خواص زعفران
از خواص زعفران هر چی بگوییم کم گفته ایم. خواص این گیاه بر هیچ کسی پوشیده نیست،
از خواصی که بر درمان افسردگی دارد تا درمان سرطان و حتی تاثیر آن بر زیبایی پوست!
خواص کلی زعفران عبارتنداز:
- شادی آور بودن
- آرام بخش
- اشتها آور
- تقویت کننده قلب
- جلوگیری از افزایش کلسترول، تری گلیسرید و چربی بد خون
- بهبود جریان خون
- تسکین درد
- کاهش تورم در بافت های در اثر ضربه
- خون ساز
- محافظ سلولهای مغزی
- تقویت کننده معده
- جلوگیری از پیشرفت بیماری های ژنتیک چشم
- ضد سرطان
- درمان بیماری آسم
- درمان بیماری های پوستی، یرقان و …
راه های شناسایی زعفران اصلی از زعفران تقلبی
در این بخش از مقاله راه های تشخیص زعفران اصل از تقلبی را معرفی می کنیم که عبارتنداز:
۱. عطر و طعم زعفران اصلی: زعفران اصل دارای طعم تلخ و عطر شیرین است.
۲. استفاده از کاغذ کاهی: زعفران اصلی باید روی کاغد کاهی اثر چربی به جا بگذارد در غیر اینصورت تقلبی خواهد بود.
۳. ویژگی های ظاهری زعفران: کلاله های زعفران باید منحنی شکل باشند و در صورتی که بیش از حد براق باشند باید در اصل بودن زعفران شک کرد.
۴. استفاده از شعله گاز متان: تکههای زعفران را روی شعله گاز بوتان قراردهید اگر زعفران خالص باشد به رنگ بنفش یا نارنجی در میآید
۵. تشخیص با بنزین: زعفران در بنزین حل نمی شود؛ اگر مقداری زعفران را در بنزین بریزید و بنزین رنگی شد زعفران شما تقلبی می باشد و دارای رنگ های مصنوعی است.
۶. تشخیص با اب جوش: مقداری شاخه زعفران درون آب جوش بریزید، اگر رنگ شاخه ها از قرمز به سفید تغییر کرد زعفران تقلبی می باشد، زیرا رنگ زعفران اصل در آب جوش به سرعت تغییر نمی کند.
۷. تشخیص با جوش شیرین: زعفران اصلی در جوش شیرین به رنگ زرد و زعفران تقلبی به رنگ قرمز تند در می آید.
ویژگی های زعفران با کیفیت
برای انتخاب زعفران باکیفیت، لازم است که به ویژگیهایی همچون رنگ، طعم، پاکیزگی و کیفیت آن توجه داشته باشید. اما چگونه میتوان زعفرانی مرغوب و با ارزش خرید، این امر نیازمند دانش و تجربه است. برای خرید فاکتورهای مهم در کیفیت زعفران به موارد زیر توجه کنید:
رنگ: زعفران مرغوب دارای رنگ قرمز تیره و جذاب است. هرگونه رنگ غیرمعمول یا رنگپریدگی ممکن است نشانهای از کیفیت پایین یا تقلبی بودن زعفران باشد.
طعم: زعفران باید دارای طعم تلخ و منحصر به فردی باشد. طعمهای غیرطبیعی یا عدم تلخی ممکن است نشاندهنده زعفران با کیفیت پایین باشد.
عطر: زعفران باکیفیت باید بوی مطبوع و قوی داشته باشد. بوی کم یا نامطبوع ممکن است نشانهای از کهنگی یا کیفیت پایین زعفران باشد.
پاکیزگی: زعفران باید عاری از هرگونه ناخالصی مانند گرد و غبار یا رشتههای اضافی باشد. زعفران پاکیزه نشانهای از تولید و بستهبندی مناسب است.
اصالت: زعفران اصل معمولاً دارای نشانهای تجاری معتبر و بستهبندی مناسب است. از خرید زعفرانهای بدون برچسب یا بستهبندی نامناسب خودداری کنید.
همچنین برای از موارد مورد توجه قبل از خرید زعفران و برای اطمینان از خرید زعفران با کیفیت، مهم است به نکات زیر توجه کنید:
منبع معتبر: زعفران را از فروشگاهها و منابع معتبر و شناخته شده خریداری کنید. وبسایت موراتوس از معتبر ترین فروشگاه های اینترنتی برای خرید زعفران اصل می باشد.
شیوه نگهداری: مطمئن شوید زعفرانی که خریداری میکنید، به درستی نگهداری شده است. زعفران باید در ظروف دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
تست اصالت: روشهای مختلفی برای تشخیص اصالت زعفران وجود دارد، از جمله بررسی عطر، رنگ و طعم آن.
بهترین روشهای نگهداری صحیح زعفران
در ادامه ی موارد مورد توجه قبل از خرید زعفران به بهترین روش برای نگهداری زعفران خشک می پردازیم. زعفران به عنوان یکی از گرانترین ادویهها نیازمند روشهای خاصی برای نگهداری است تا کیفیت، عطر و طعم خود را حفظ کند. نگهداری زعفران در یخچال کار درستی نیست، به خصوص زمانی که به صورت مکرر از آن استفاده میکنید. دمای متعادل 15 تا 20 درجه برای نگهداری صحیح از آن کافی است. در صورت نگهداری صحیح از زعفران، عمر آن حدود دو سال است. توصیه میشود زعفران را بیش از این زمان نگهداری نکنید چرا که به مرور خواص خود را از دست میدهد.
در این بخش از مقاله به برخی از بهترین روشهای نگهداری زعفران اشاره خواهیم کرد:
انتخاب ظروف مناسب: به منظور نگهداری زعفران، از ظروف بسته و محکم استفاده کنید. ظروف شیشهای یا فلزی با دربهای محکم بهترین گزینهها هستند.
جلوگیری از ورود هوا و رطوبت: زعفران نباید در معرض هوا و رطوبت قرار بگیرد، زیرا این عوامل میتوانند کیفیت زعفران را کاهش دهند.
جلوگیری از نور مستقیم خورشید: زعفران را در کابینت و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. نور مستقیم خورشید میتواند موجب از بین رفتن رنگ و عطر زعفران شود.
دمای مناسب: بهترین دما برای نگهداری زعفران، دمای متعادل بین 15 تا 20 درجه سانتیگراد است. نگهداری زعفران در یخچال توصیه نمیشود، مخصوصاً زمانی که بهصورت مکرر از آن استفاده میکنید.
عمر مفید: زعفران در صورت نگهداری صحیح، عمر مفیدی حدود دو سال دارد. با گذشت این مدت، خواص و عطر زعفران بهمرور کاهش مییابد.
زمان استفاده: توصیه میشود زعفران را بیش از دو سال نگهداری نکنید، زیرا بهمرور زمان خواص خود را از دست خواهد داد.
سخن پایانی
زعفران در انواع مختلف و در بستهبندیهای متفاوت در بازار فروش داخلی و بینالمللی موجود است. موارد مورد توجه قبل از خرید زعفران را در این مقاله از موراتوس مورد بررسی قرار دادیم و به عنوان نکته ی پایانی بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که برای حفظ بهترین کیفیت زعفران، همیشه آن را در ظروف محکم و در محلی خشک و خنک نگهداری کنید. علاوه براین نکته از نگهداری طولانی مدت آن خودداری کنید تا بتوانید از تمامی خواص و عطر بینظیر این ادویه ارزشمند بهرهمند شوید.