عسل طبیعی رسوب شده دارای خواص گوناگونی از جمله تقویت دستگاه گوارش است. رس بستن یا شکرک زدن عسل طبیعی یک فرآیند طبیعی است که در طول زمان اتفاق میافتد. این اتفاق به دلیل غلظت بالای قند در عسل، به خصوص گلوکز، رخ میدهد. گلوکز در دمای پایینتر به صورت بلورهای ریز در میآید و باعث میشود عسل سفت و متبلور شود. برخی از گلها شهدی با گلوکز بیشتر تولید میکنند که احتمال رس بستن عسل را افزایش میدهد همچنین عسل با رطوبت کم، بیشتر در معرض رس بستن قرار دارد. بر خلاف باور عموم رسوب شدن نشانه شناسایی عسل ارگانیک یا غیر ارگانیک نیست و چه بسا بهترین عسل ارگانیک نیز رسوب ببندد در واقع، عسلهای طبیعی و ارگانیک به دلیل عدم وجود افزودنیها، بیشتر در معرض رس بستن قرار دارند. عسلهای کهنهتر با شرایط ذکر شده در بالا بیشتر احتمال دارد که رس ببندند.