زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی چندساله از خانواده زنبقیان (Iridaceae) است. این گیاه از طریق پیاز (کورم) تکثیر میشود و گلهای بنفش رنگ با کلالههای قرمز پررنگ دارد. بخش ارزشمند زعفران، کلالههای قرمز آن است که پس از خشکشدن به عنوان ادویه و رنگدهنده طبیعی استفاده میشود. زعفران در مناطق با آبوهوای معتدل و خشک کشت میشود زعفران به خاکی با زهکشی خوب و آبوهوای خشک نیاز دارد. ایران بزرگترین تولیدکننده این گیاه در سرتاسر جهان، بهویژه در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی میباشد. زعفران نه تنها به عنوان یک ادویه گرانقیمت، بلکه به دلیل خواص سلامتی فراوان، جایگاه ویژهای در طب سنتی و مدرن دارد. این گیاه به دلیل ترکیبات فعالی مانند کروسین، سافرانال و پیکروکروسین، بعنوان گیاه آرامش بخش در جلوگیری از پیری تاثیر مثبت دارد. این گیاه به همراه گل محمدی و بهارنارنج و دارچین و هل ترکیبی مناسب جهت کاهش استرس و افزایش سلامت روانی بدن میباشد. گل محمدی و بهارنارنج بکار رفته در این دمنوش در همراهی با زعفران باعث بهبود خلق و خو و کاهش تنش های روانی میشود.