بهارنارنج با نام علمی Citrus aurantium، گیاهی از خانواده مرکبات (Rutaceae) است. این گیاه بومی مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری آسیا است و بهویژه در ایران، هند و مدیترانه کشت میشود. گلهای سفید و معطر بهارنارنج در فصل بهار ظاهر میشوند و از آنها برای تهیه عرق، اسانس و چای استفاده میشود. موسم گلدهی این گیاه فصل بهار است که برای مصارف دارویی بهار نارنج را به حالت غنچه نشکفته هنگام صبح پس از آنکه ذرات شبنم خشک شد از درخت می چینند و بسرعت در تاریکی خشک میکنند. بهار نارنج دارای گل هایی است مرکب از گلبرگهای معطر ضخیم و آبدار به رنگ سفید مایل به زرد که شامل پنج گلبرگ است میباشد. اسانس استخراج شده از این گیاه اسانس نرولی نامیده میشود. در طب سنتی گذشته از بهارنارنج به دلیل ترکیبات فعالی مانند فلاونوئیدها، آلکالوئیدها (مانند سینفرین) و اسانسهای فرار، بعنوان آرامبخش و درمان تپش قلب استفاده میشده است. مخلوط گیاهی دمنوش چای سبز و بهارنارنج حاوی ترکیباتی مانند کافئین و ال-تیانین است که میتوانند به بهبود تمرکز، حافظه و خلقوخو کمک کنند. عرق و اسانس بهارنارنج به دلیل خاصیت آرامبخشی، به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند. این خاصیت به دلیل وجود ترکیباتی مانند لینالول و لیمونن است. به همین دلیل این دمنوش به عنوان یک آرامبخش طبیعی، میتواند به بهبود کیفیت خواب و درمان بیخوابی کمک کند.