مزایای مصرف بادام هندی در دوره بارداری
دوره ی بارداری بدون شک یکی از مهم ترین دوره ها برای زنان است. تغذیه درست و اصولی در این دوره بسیار حائز اهمیت است. مصرف برخی اجیل ها از جمله بادام هندی می تواند مزایای زیادی به دنبال داشته باشد. در این مقاله از موراتوس به مزایای بادام هندی در دوره بارداری می پردازیم با ما همراه باشید.
ارزش تغذیهای بادام هندی
ارزش تغذیهای بادام هندی به ازای هر وعدهی ۱۰۰ گرمی به شرح زیر است:
منیزیم: ۲۹۲ میلیگرم
پتاسیم: ۶۶۰ میلیگرم
فسفر: ۵۹۳ میلیگرم
روی: ۵.۷۸ میلیگرم
کلسیم: ۳۷ میلیگرم
آهن ۶.۶۸ میلیگرم
فولات: ۲۵ میکروگرم
ویتامینK: ۳۴.۱میکروگرم
مس: ۲.۱۹۵ میلیگرم
کربوهیدرات: ۳۰.۱۹ گرم
فیبر غذایی: ۳.۳ میلیگرم
پروتئین: ۱۸.۲۲ گرم
چربی: ۴۳.۸۵ گرم
چربی اشباع شده: ۷.۷۸۳ میلیگرم
این نکته را نیز بدانید که مقدار کالری که هنگام مصرف بادام هندی دریافت میکنید، به شیوه خوردن آن نیز بستگی دارد.
۱قاشق غذاخوری کره بادام هندی (بدون نمک) : ۹۴ کالری.
۲۸گرم بادام هندی (خام) : ۱۵۷ کالری.
۲۸گرم مغز بادام هندی (بوداده با روغن) : ۱۶۵ کالری
برای خرید بادام هندی می توانید به فروشگاه اینترنتی موراتوس مراجعه نمایید.
خواص بادام هندی برای زنان
نه تنها در دوران بارداری، بلکه در تمام ایام زندگی مصرف مغزیجات برای بدن و تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، مفید است. در مورد خواص بادام هندی اختصاصا برای زنان باید به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت کننده پوست، مو و ناخن خانمها
- یکنواخت کننده رنگ پوست و موثر در برابر پسوریازیس
- موثر در رفع یبوست مزمن
- تحریک کننده فعالیت جنسی در زنان
- کاهنده انواع آکنه و چربی اضافی زیر جلدی پوست
- جبران کننده خونریزیهای زیاد دوران قاعدگی
- افزایشدهنده قدرت باروری زنان
فواید استفاده از بادام هندی در بارداری
بادام هندی حاوی روی است؛ روی یک ماده معدنی ضروری برای رشد سریع سلول در جنین است.
بادام هندی یک منبع عالی از کلسیم است و به تقویت دندان و لثهها در طول بارداری کمک میکند.
اسید فولیک موجود در بادام هندی به پیشگیری از بروز نقصهای زمان تولد مانند اسپینا بیفیدا کمک میکند.
بادام هندی منبع خوبی از آهن است و به تولید گلبولهای قرمز کمک میکند و از خستگی و کمخونی پیشگیری میکند.
مصرف بادام هندی در دوران بارداری به حفظ سطح گلوکز خون به ویژه در صورت وجود دیابت حاملگی کمک میکند.
بادام هندی غنی از فیبر است و به جلوگیری از یبوست کمک میکند.
بادام هندی عمدتا برای زنان دارای کمبود وزن (BMI زیر 5/18 قبل از بارداری) که میخواهند در دوران بارداری وزن ثابتی داشته باشند، خوب است به این دلیل که این آجیل غنی از کالری و چربی است.
مصرف بادام هندی در دوران بارداری خطر ابتلا به آلرژیها را در جنین کاهش میدهد.
بادام هندی به دلیل داشتن منیزیم فراوان، از گرفتگی عضلانی، سردرد و میگرن پیشگیری میکند.
ویتامین K بادام هندی از لخته شدن خون را در زنان باردار پیشگیری میکند.
بادام هندی میتواند از بروز اختلال خونریزی ناشی از کمبود ویتامین یا بیماری هموراژیک نوزاد (HDN) در جنین جلوگیری کند.
بادام هندی به دلیل داشتن پتاسیم، با خنثی کردن اثر نامطلوب نمک، به کاهش سطح فشار خون کمک میکند.
بادام هندی به دلیل داشتن منبع خوبی از پروتئین به تولید اسید آمینه و ترمیم سلولها در دوران بارداری کمک میکند.
روزی چند عدد بادام در بارداری بخوریم؟
به دنبال عدد و ارقام نباشید. فقط و فقط به اندازه بخورید. شاید روزی نتوانستید بادام بخورید، فراموش کردید یا بادامهایتان را تمام کردید؛ این به این معنی نیست که ضرر کردهاید و خود و جنینتان را نادیده گرفتهاید. واقعیت این است که با توجه به قیمت بسیار بالای اینگونه خشکبار در خوردن آن باید کمی قناعت داشته باشید.
بهتر است کم و مداوم بخورید تا اینکه زیاد و کوتاه مدت. بنابراین حتی اگر روزی دو عدد بادام هندی تا آخر بارداریتان بخورید، کار خوبی کردهاید و توانستهاید بخشی از نیازهای بدن خود و جنین را در این دوران تامین کنید.
به طور کلی خوردن روزی 20 تا 30 گرم مخلوط خشکبار از جمله بادام هندی کفایت میکند. این مخلوط میتواند ترکیبی از پسته، گردو، فندق، بادام زمینی، بادام درختی، بادام هندی، مویز، کشمش، تخم کدو، تخم آفتابگردان، سویا و حتی انواع میوه خشک باشد. پس قرار نیست کل این 30 گرم را بادام هندی بخورید یا پسته گران قیمت. بلکه ترکیبی از همه این مواد به اندازه نهایتا 30 گرم در روز برایتان کافی خواهد بود.
به یاد داشته باشید قرار نیست تمام مواد مورد نیاز شما و جنین از خوردن بادام هندی یا کلا خشکبار تامین شود. بلکه قرار است خودتان و جنینتان را از مزایای استفاده از بادام هندی در بارداری بهرهمند کنید؛ برای این منظور خوردن دو تا سه عدد بادام هندی در دوران بارداری و به صورت روزانه و مداوم خوب است و بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان میآورد.
اکنون ممکن است بپرسید آیا خوردن بادام هندی زعفرانی در بارداری ضرر دارد؟ زیرا احتمالا در مورد زعفران و خطر سقط جنین با زعفران چیزهایی شنیدهاید. در این باره نیز باید بگوییم تا بدانید که زعفرانی میتواند منجر به سقط جنین شود که بسیار غلیظ و پر رنگ و کاملا دم کشیده و در اندازه زیاد مصرف شود. در واقع مقدار اندک زعفران موجود در آجیل یا حتی بستنی سنتی زعفرانی نمیتواند منجر به سقط باشد. البته بدیهی است که بهتر است نوع خام و بدون نمک و بو نداده آجیلها را مصرف کنید تا هیچ گونه نگرانی هم در این مورد نداشته باشید.
در واقع وقتی قرار است به صورت کم، اما مداوم آجیل بخورید، بهتر است نوع بو داده آن را کنار بگذارید و آجیل خام و بو نداده بخورید.
آیا بادام هندی برای وزن گیری جنین موثر است؟
قطعا بله؛ اما این جواب قطعی هرگز به این معنی نیست که زیادهروی کنید.
بادام هندی عملکرد سیستم عصبی جنین را بهبود میبخشد و مواد مغذی مورد نیاز مادر و جنین را تامین میکند. مصرف آجیل در بارداری در وزنگیری جنین متخصص است. البته باید بدانید برخی افراد نسبت به بادام هندی آلرژی دارند، از این رو حتما مطمئن شوید که شما جزء این دسته از افراط نیستید و بعد با خیال راحت بادام هندی خوشمزه بخورید.
به یاد داشته باشید که جنین شما باید وزن متعادل داشته باشد. جنینی که با وزن بالای دو و نیم کیلو گرم متولد شود، جنین ایدهآلی است و مشکلی نخواهد داشت. البته به شرطی که حداقل تا 38 هفته بارداری در رحم زندگی کرده باشد. فراموش نکنید که تولد نوزاد با وزن بالا نه امتیاز است و نه جایزه خاصی دارد. نوزاد شما باید در سلامت کامل و بعد از اینکه به اندازه کافی در رحم زندگی کرد و آماده زندگی در دنیای خارج از رحم شد، متولد شود.
البته بدیهی است که فعلا در مورد زایمان زودرس و مسائل حول این محور صحبت نمیکنیم؛ اما به طور کلی اگر با خورد و خوراک عادی و معمولی که دارید، جنین وزن میگیرد و رشد میکند و این موضوع از سونوگرافیهایی که انجام میدهید، کاملا مشخص است، پس نگران نباشید و به دنبال اضافه وزن جنین نباشید. اگر هم وزن جنین با توجه به سن بارداری کمی کمتر است، ضمن تقویت خورد و خوراک خود،آرامشتان را حفظ کنید و باز هم نگران چیزی نباشید. بعد از تولد به سرعت وزن خواهد گرفت و خیلی زود بزرگ و چاق خواهد شد.
تأثیر بادام هندی بر افزایش وزن در دوران بارداری
بادام هندی، با داشتن کربوهیدرات و چربی، در صورت مصرف بیرویه میتواند به افزایش وزن ناخواسته در دوران بارداری منجر شود. مدیریت دقیق مصرف بادام هندی برای جلوگیری از عوارض منفی بر سلامت مادر و جنین ضروری است. افزایش وزن بیش از حد ممکن است به دیابت بارداری و فشار خون بالا منجر شود، بنابراین توصیه میشود مصرف بادام هندی در حد متعادل باشد.
سخن پایانی
بادام هندی، سرشار از مواد مغذی، آنتیاکسیدانها، و فواید قلبی، میتواند به تقویت سلامت مادر و جنین در دوران بارداری کمک کند. با این حال، مصرف متعادل ضروری است تا از عوارضی چون افزایش وزن و فشار خون بالا جلوگیری شود. مشورت با پزشک قبل از افزودن بادام هندی به رژیم غذایی برای یک دوران بارداری سالم و بیخطر اهمیت دارد.