روزانه چند عدد پسته بخوریم؟
مغز پسته، یکی از مغزهای خوراکی بسیار خوش مزه است و در بین آجیل ها بسیار محبوب است. پسته سرشار از فیبر، انواع ویتامین، پروتئین و مواد معدنی است. پتاسیم موجود در پسته به قدر زیاد است که با پتاسیم پرتقال برابری میکند. اما این مغز هرچه قدر هم که خاصیت فراوانی داشته باشد، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد. این سوال برای بسیاری از افراد به وجود می آید که بهتر است روزانه چند عدد پسته بخوریم؟ برای یافتن پاسخ این سوال، بهتر است با این خوراکی محبوب در فروشگاه اینترنتی موراتوس بیشتر آشنا شوید.
دسته بندی انواع پسته
پیش از اینکه به این موضوع بپردازیم که روزانه چند عدد پسته باید بخوریم، به انواع دسته بندی های این مغز پرخاصیت می پردازیم. در ایران ۴ نوع پسته کشت می شود که شامل: پسته اکبری، پسته کله قوچی، پسته احمد آقایی و فندقی است. از مراکز اصلی تولید پسته در ایران، شهرستان رفسنجان واقع در استان کرمان می توان اشاره کرد. در زمینه تولید و صادرات پسته به ترتیب ایران، ایالات متحده آمریکا، ترکیه، سوریه و اتحادیه اروپا مقام های اول تا پنجم را در سطح جهانی به خود اختصاص داده است.
روزانه چند عدد پسته بخوریم؟
با توجه به خاصیت های پسته که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، حتما به اهمیت مصرف پسته در طول روز پی بردهاید. اما سوال اصلی اینجاست، بهتر است روزانه چند عدد پسته بخوریم؟ در ابتدا باید گفت نه تنها در مصرف پسته بلکه در مصرف دیگر مواد غذایی مفید هم باید حد اعتدال را رعایت نمود. همانطور که مصرف بسیاری از مواد برای بدن ضروری است، مصرف بیش از حد آنها نیز به همان اندازه برای بدن خطرناک و مضر است.
بنابراین در مصرف هر چیزی حد اعتدال را رعایت کنید. با توجه به ارزش غذایی پسته و نیازهای روزانه بدن یک فرد سالم باید بگوییم که مصرف ۴۵ عدد یا ۳۰گرم پسته در هر روز اجباری برای هر شخص اجباری است. البته این مقدار در شرایطی است که فرد از لحاظ سلامت جسمانی هیچ بیماری و یا مشکلی نداشته باشد. در صورتی که سابقه بیماری داشته باشد، برای مصرف پسته حتما باید با دکتر تغذیه مشورت کند. برای افرادی که دارای رژیم های خاصی هستند، مصرف مستمر پسته (البته با میزانی مشخص) بسیار حائز اهمیت است.
چرا باید روزانه مقدار مشخصی پسته بخوریم؟
همانطور که گفتیم پسته منبعی غنی از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد که برای حفظ سلامت عمومی بدن بسیار مهم و واجب است. با توجه به اینکه پسته دارای چربی های ناسالم کم و چربی های نیمه اشباع بالایی می باشد، مصرف آن به صورت منظم میتواند به کاهش سطح کلسترول بدن کمک نموده و برای سلامت قلب بسیار مفید باشد. همینطور، پسته آنتی اکسیدان های بسیار زیادی دارد و می تواند به مقابله با آسیب های اکسیداتیو کمک نموده و بر سلامت مغز تاثیر گذار باشد. بطور کلی، این آجیل به دلیل خواص تغذیه ای و آنتی اکسیدانی که دارد می تواند همراه با یک رژیم غذایی متنوع به سلامت کلی بدن کمک کند.
دلایلی که باعث می شود روزانه مقدار معینی از انواع پسته مصرف شود عبارتند از:
تامین مواد مغذی:
پسته حاوی مواد مغذی بسیار مفید همچون چربی ها، پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. مصرف میزان مشخصی پسته می تواند به اندازه کافی از این مواد مغذی برای بدن فراهم کند.
کنترل وزن:
مصرف پسته به تعداد مناسب در کنترل وزن و حفظ سلامتی به ما کمک زیادی کند. مصرف معقول پسته می تواند از مصرف اضافی کالری ها و افزایش وزن غیرضروری جلوگیری نماید.
کنترل قند خون:
مصرف پسته در افرادی که دارای بیماری هایی همچون دیابت اند به مقدار مناسب می تواند کمک کند تا سطح قند خون را کنترل نمایند.
کنترل مصرف افراطی:
مصرف اندازه مشخص پسته در طول روز به افراد کمک می کند تا از مصرف افراطی آن و در نتیجه افزایش مصرف کالری و نیز احتمال ایجاد مشکلات معده مانند اضطراب معده جلوگیری کنند.
عوارض مصرف بیش از حد پسته
تا اینجای مقاله به این سوال که روزانه چند عدد پسته بخوریم جواب دادیم. پسته با تمام خواص و محبوبیتی که در بین مردم دارد، برای برخی از افراد بسیار مضر و خطرناک است. طبع پسته گرم و خشک است و مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این افراد باید پسته را با ترشیجاتی همچون برگه زردآلو و یا انار ترش میل کنند.
با وجود اینکه مصرف پسته باعث ایجاد حس سیری می شود و در نتیجه کاهش وزن را به همراه دارد، مصرف بیرویه آن به خاطر چربی ها و پروتئین های موجود در دراز مدت سبب افزایش وزن هم می شود.
در بسیاری از موارد، توصیه میشود که پسته و دیگر مغزدانه های خشکبار را به صورت خام مصرف شود و از تفت دادن آن با نمک پرهیز گردد. چرا که این کار باعث کاهش خواص درمانی و افزایش عوارض آن می شود.استفاده از پسته تفت داده شده با نمک باعث افزایش فشار خون شده و در نهایت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش خواهد داد.
افرادی که به خانواده آجیل ها حساسیت دارند، باید از خوردن پسته نیز دوری کنند. زیرا آلرژی در برخی موارد بسیار کشنده و خطرناک می باشد. مقاله کدام آجیل ها حساسیت زا هستند؟ را مطالعه نمایید.
مصرف پسته در افرادی که از بیماری های کلیوی رنج می برند نیز بسیار مضر می باشد. این افراد به دلیل عملکرد ناموفق کلیه در از بین بردن پتاسیم باید از مصرف پسته بپرهیزند؛ چراکه پسته سرشار از پتاسیم است. این پتاسیم زیاد برای قلب نیز بسیار مضر است. علاوه بر تمامی مضرات ذکر شده، مصرف پسته به کسانی که دارای معده ضعیفی هستند نیز توصیه نمی شود.
نکات مهم استفاده از پسته
حالا که می دانید روزانه چند عدد پسته بخوریم و با استفاده از پسته مواد مغذی مورد نیاز خود را تامین کنید و از فواید آن بهره ببرید باید چند نکته را رعایت نمایید. نکات مهم استفاده از پسته شامل موارد زیر خواهد بود:
مصرف متعادل: مصرف بیش از حد پسته ممکن است به افزایش وزن و مشکلات گوارشی منجر شود. بنابراین، مصرف متعادل آن توصیه میشود.
مشاوره پزشکی: اگر دچار حساسیت یا مشکلات خاصی هستید، بهتر است قبل از افزایش مصرف پسته با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
سخن پایانی
به عنوان نکته ی پایانی لازم است یاد آور شویم برای جذب ویتامین ها و استفاده از خواص درمانی پسته، مصرف روزانه یک مشت از آن را به همراه دیگر خشکبار توصیه می شود. همچنین برای بهرمندی بیشتر از پسته، بهتر است از تفت دادن آن با نمک خودداری کنید. نه تنها در پسته بلکه در دیگر خشکبار نیز این کار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.